Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γεωργιάδης: O Ανδρουλάκης να καταδικάσει την ομοφοβική δήλωση βουλευτή του ΠΑΣΟΚ

Γεωργιάδης: O Ανδρουλάκης να καταδικάσει την ομοφοβική δήλωση βουλευτή του ΠΑΣΟΚ

Οι δηλώσεις του βουλευτή Λέσβου του ΠΑΣΟΚ για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών προκάλεσε την αντίδραση του υπουργού Υγείας.

Λίγες ώρες πριν τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, καλεί τον πρόεδρο του κόμματος της Χαριλάου Τρικούπη να καταδικάσει δήλωση του βουλευτή Λέσβου, χαρακτηρίζοντάς την «ομοφοβική».

Στο ΠΑΣΟΚ συμφωνούν επί της αρχής με το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών όμως δεν απουσιάζουν και ορισμένες αντιρρήσεις με τους βουλευτές Λέσβου Παναγιώτη Παρασκευαΐδη και Χίου Σταύρο Μιχαηλίδη να εμφανίζονται από επιφυλακτικοί ώς αρνητικοί. Πιο ειδικά, ο κ. Παρασκευαΐδης σε δήλωση που έκανε την Παρασκευή (ΕΡΤ) ανέπτυξε μια επιχειρηματολογία που προκάλεσε αντιδράσεις, κατηγορώντας κυβέρνηση και πρωθυπουργό ότι «επιχειρούν να αποπροσανατολίσουν ασχολούμενοι τώρα με το πώς θα μάθουν τα παιδιά το νέο πρότυπο των δύο μπαμπάδων ή δύο μαμάδων».

Οι προβληματικές δηλώσεις και οι διευκρινίσεις

Συνεχίζοντας, υποστήριξε ότι «η υπογεννητικότητα, που απειλεί μακροπρόθεσμα την επιβίωση του έθνους, δεν λύνεται με γάμους ομοφυλόφιλων, αλλά με γάμους νέων ετερόφυλων ζευγαριών που θα τεκνοποιούν», ενώ κατέληξε επισημαίνοντας ότι «η ευγενής και κατά τα άλλα συμπαθής κοινωνική ομάδα των ομοφυλόφιλων έχει γίνει πολυπληθής στις παρυφές και στο περιβάλλον της Ν.Δ. και εν γένει στο πολιτικό σύστημα».

Κατόπιν, προέβη σε διευκρινιστικές δηλώσεις αναφέροντας ότι εξέφρασε προσωπικές απόψεις και πως σε κάθε περίπτωση θα ακολουθήσει την κομματική γραμμή, αν τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας.

«Εξαιρετικά ομοφοβική και απαράδεκτη δήλωση»

Στο άκουσμα των δηλώσεων και με αφορμή συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ, ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε: «Θεωρώ εξαιρετικά ομοφοβική και απαράδεκτη τη δήλωση που έκανε χθες ο βουλευτής Λέσβου του ΠΑΣΟΚ στην ΕΡΤ ότι αν μεγαλώνουν αυτοί παιδιά θα τα κάνουν ομοφυλόφιλους. Είναι σαν να λέμε ότι θα κάνουν κάτι κακό οι άνθρωποι στα παιδιά που θα πάρουν. Αυτό είναι απαράδεκτο, σφόδρα ομοφοβικό. Και περίμενα το ΠΑΣΟΚ το ίδιο σήμερα να το έχει καταδικάσει ως δήλωση. Παιδιά μπορούν να γίνουν ετεροφυλόφιλα από ένα ζευγάρι ομοφυλόφιλων, όπως παιδιά ομοφυλόφιλα από ζευγάρι ετεροφυλόφιλων. Αυτές οι απόψεις είναι και αντιεπιστημονικές, αντιαισθητικές και ομοφοβικές».

Sports in

Αυτός έκανε άνω – κάτω την Άστον Βίλα

Ο Αλβανός επιθετικός, Έρνεστ Μούτσι προκάλεσε πολλά προβλήματα στην άμυνα της αγγλικής ομάδας και η Μπεσίκτας πλήρωσε δέκα εκατ. ευρώ στην Λέγκια για να τον αποκτήσει

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024