Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέο αεροδρόμιο Ηρακλείου: Στόχος η εξυπηρέτηση έως 15 εκατ. επιβατών

Νέο αεροδρόμιο Ηρακλείου: Στόχος η εξυπηρέτηση έως 15 εκατ. επιβατών

Ενισχύεται η αντιπλημμυρική θωράκισης της περιοχής με τη κατασκευή των αναγκαίων έργων, με δεδομένη την προϊστορία της περιοχής

«Το νέο αεροδρόμιο του Ηρακλείου, είναι ένα σημαντικό έργο, που θα δώσει αναπτυξιακή ώθηση στην ευρύτερη περιοχή», τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, μιλώντας σε σύσκεψη που είχε στο Καστέλι, με τον δήμαρχο Μινώα – Πεδιάδας Βασίλη Κεγκέρογλου, τον συντονιστή έργου της ΤΕΡΝΑ Γιάννη Σμαραγδάκη, τον Μίλτο Γκουζούρη CEO της HVA International και παρουσία αντιδημάρχων του δήμου Μινώα Πεδιάδας. Ο ΥπΑΑΤ τόνισε παράλληλα την ανάγκη αντιπλημμυρικής θωράκισης της περιοχής με τη κατασκευή των αναγκαίων έργων, με δεδομένη την προϊστορία της περιοχής.

Το νέο αεροδρόμιο αναμένεται να εξυπηρετεί σε βάθος 30ετίας έως 15 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως

Ο συντονιστής του έργου ενημέρωσε τον υπουργό για την πρόοδο των εργασιών του νέου Αερολιμένα Ηρακλείου Κρήτης, που θα γίνει στο Καστέλι, οι οποίες αυτή τη στιγμή βρίσκονται συνολικά περίπου στο 30%, με στόχο να ξεκινήσει να λειτουργεί τον Φεβρουάριο του 2027.

Στόχος η εξυπηρέτηση έως 15 εκατ. επιβατών

Το νέο αεροδρόμιο αναμένεται να εξυπηρετεί σε βάθος 30ετίας έως 15 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως.

Μετά την επίσκεψη ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, μεταξύ άλλων, δήλωσε:

«Ενημερωθήκαμε από τους υπευθύνους της κατασκευάστριας εταιρείας για την πορεία του έργου αφενός , αλλά αυτό που μας ενδιέφερε και επιμείναμε είναι ποια είναι η αντιπλημμυρική θωράκιση του νέου αεροδρομίου, αλλά κα συνολικότερα της ευρύτερης περιοχής με τη λειτουργία αυτού του μεγάλου και αναπτυξιακού έργου του τόπου μας. Ειδικά δε, ξέροντας ότι έχει μια προϊστορία με πλημμυρικά φαινόμενα.

Έχουμε ήδη συντονίσει τα επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν από πλευράς υποδομών, αλλά κα από πλευράς κατασκευάστριας εταιρείας και έχει ενημερωθεί και η ΗVΑ, η εταιρεία η οποία εκπονεί το master plan, σε συνεννόηση βέβαια με την Περιφέρεια Κρήτης και το ΥΠΑΑΤ.

Είναι σημαντικό να λειτουργήσουμε με προοπτική και να μη τρέχουμε εκ των υστέρων να μπαλώνουμε και να γιατρεύουμε πληγές.

Το νερό και η κλιματική κρίση πλέον συνδέονται. Σε ό,τι αφορά το νερό οφείλουμε να το προσέχουμε και να το σεβόμαστε. Σε ό,τι αφορά την κλιματική κρίση πρέπει να την λαμβάνουμε σοβαρά υπ’ όψιν μας γιατί δεν κάνει αστεία».

Πηγή: ΟΤ

Sports in

Η αποστολή του Ολυμπιακού για Λαμία: Χωρίς Κάρμο, Ορτέγκα και Γιόβετιτς (pic)

Έμειναν εκτός για να ξεκουραστούν ενόψει του ημιτελικού με την Άστον Βίλα, όπως επίσης και ο Ντόι με τον Ιμπόρα – Αναλυτικά η αποστολή για το ματς με Λαμία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024