Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πάπας Φραγκίσκος: Μόνο μια φορά αρνήθηκα άφεση αμαρτιών λόγω της υποκρισίας του συγκεκριμένου ατόμου

Πάπας Φραγκίσκος: Μόνο μια φορά αρνήθηκα άφεση αμαρτιών λόγω της υποκρισίας του συγκεκριμένου ατόμου

Ο πάπας επανέλαβε τη μεγάλη του ανησυχία για τους πολέμους στην Ουκρανία, στη Μέση Ανατολή και σε τόσες άλλες περιοχές του πλανήτη.

Μια αναλυτική συνέντευξη παραχώρησε απόψε ο πάπας Φραγκίσκος (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από Vatican Media via Reuters) στο ιταλικό τηλεοπτικό κανάλι Nove.

«Ο Κύριος λέει στους εξομολόγους ότι πρέπει να συγχωρούν. Από τότε που έγινα ιερέας μόνο μια φορά αρνήθηκα την άφεση αμαρτιών λόγω της υποκρισίας του συγκεκριμένου ατόμου. Θέλησα πάντα να συγχωρέσω τις αμαρτίες έστω και αν ήξερα ότι κάποιος θα μπορούσε ν’ αμαρτήσει και πάλι», υπογράμμισε ο πάπας.

Ο πάπας Φραγκίσκος απάντησε και στην ερώτηση εάν σκέφτεται να παραιτηθεί

«Η αναγκαιότερη μεταρρύθμιση για όλους τους χριστιανούς είναι εκείνη της καρδιάς και απαιτεί καθημερινή προσπάθεια», πρόσθεσε.

Ο Φραγκίσκος, ερωτηθείς σχετικά, απάντησε ότι «η επιλογή να παραιτηθεί αποτελεί μια δυνατότητα αλλά, προς το παρόν, δεν το σκέφτεται διότι όσο μπορεί θα συνεχίσει να υπηρετεί τον Κύριο».

Ο ποντίφικας επανέλαβε τη μεγάλη του ανησυχία για τους πολέμους στην Ουκρανία, στη Μέση Ανατολή και σε τόσες άλλες περιοχές του πλανήτη.

«Ο πόλεμος είναι μια εγωιστική επιλογή, ενώ η ειρήνη σημαίνει ότι αποφασίζουμε να δώσουμε, να δώσουμε το χέρι. Οι καταστροφές προκαλούνται από το εμπόριο όπλων, πρέπει να το πούμε ξεκάθαρα. Στη φάση αυτή, οι πιο κερδοφόρες επενδύσεις είναι εκείνες σε εμπορικές βιομηχανίες. Επενδύσεις με στόχο τον θάνατο του συνανθρώπου μας», είπε ο Φραγκίσκος.

Η Εκκλησία υποδέχεται όλους στον οίκο της. Οταν αρχίζουμε να επιλέγουμε ξεκινούν τα προβλήματα. Ο Κύριος δίνει την ευχή του σε όλους, σε όλους όσους μπορούν να βαπτισθούν. Στη συνέχεια, πρέπει να διαλογιστούμε με την οδό που μας προτείνει ο Κύριος», τόνισε.

Για το μεταναστευτικό

Με αναφορά στο μεταναστευτικό, υπογράμμισε: «πολλοί μετανάστες τυχαίνουν τρομερά σκαιής μεταχείρισης από μέρους των μαφιών. Οπως στη Λιβύη, όπου συχνά ζητούνται λύτρα για να αφεθούν ελεύθεροι οι μετανάστες. Στην Ευρώπη, δέχονται τους περισσότερους μετανάστες η Κύπρος, η Ελλάδα, η Ιταλία η Ισπανία και η Μάλτα.

Σας παρακαλώ, μην κλείσετε τις πόρτες σας. Σε ορισμένες από αυτές τις χώρες υπάρχει υπογεννητικότητα, υπάρχουν έρημα χωριά. Πρέπει ν’ αφαιρέσουμε το μεταναστευτικό από τα χέρια των μαφιών και να το πάρουμε στα δικά μας χέρια. Το να μένει κανείς σπίτι του, αποτελεί δικαίωμα, αλλά αποτελεί δικαίωμα και το να μεταναστεύεις».

«Ζητώ από τους πιστούς να προσεύχονται για μένα διότι είμαι και εγώ αμαρτωλός και χρειάζομαι τη βοήθεια του Θεού για να τον υπηρετήσω. Γνωρίζω τα ευάλωτα σημεία μου γι’ αυτό ζητώ να προσεύχονται για το καλό μου ώστε να μην γίνω ένας μέτριος ποιμένας, αλλά να μπορέσω να παραμείνω σ’ επαφή με το ποίμνιό μου», εξήγησε.

Είπε, επίσης, ότι «ανησυχεί για την Αργεντινή, όπου ο κόσμος υποφέρει πολύ» και πως «στο δεύτερο εξάμηνο της φετινής χρονιάς μπορεί να επισκεφθεί τη χώρα του».

«Με κάνει να χαμογελώ η τρυφερότητα των παιδιών και η επαφή με τους παππούδες. Αυτό που φοβάμαι περισσότερο από κάθε τι άλλο είναι η κορύφωση της πολεμικής έντασης και η δυνατότητα αυτοκαταστροφής της ανθρωπότητας», επισήμανε ο Φραγκίσκος.

Και αποκάλυψε, τέλος, πως «του αρέσει να σκέφτεται ότι η κόλαση είναι άδεια» αν και «δεν είναι θρησκευτικό δόγμα, αλλά μόνον μια προσωπική του σκέψη».

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Η ώρα της στέψης: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στον… τελικό των τελικών

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό (13:30) στον 5ο τελικό της Α1 Γυναικών με την σειρά στο 2-2 και την νικήτρια ομάδα να αναδεικνύεται ταυτόχρονα πρωταθλήτρια.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024