Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αύγουστος Κορτώ: Προσπάθησαν να εξαφανίσουν εικόνα που φιλά τον σύζυγό του και... τους γύρισε «μπούμερανγκ»

Αύγουστος Κορτώ: Προσπάθησαν να εξαφανίσουν εικόνα που φιλά τον σύζυγό του και… τους γύρισε «μπούμερανγκ»

Στην αρχή ευχαριστήθηκαν αυτοί οι λίγοι που κατάφεραν να «κατεβάσουν» την φωτογραφία, στην οποία ο Αύγουστος Κορτώ φιλά τον σύζυγό του, ωστόσο λίγες ώρες μετά η φωτογραφία ξεκίνησε να εμφανίζεται παντού...

Την απόφαση του Facebook να κατεβάσει τη φωτογραφία όπου φιλάει τον σύζυγό του έκανε γνωστή με ανάρτησή του, χθες ο Αύγουστος Κορτώ.

«Η φωτογραφία αυτή κατεβαίνει για δεύτερη φορά, όχι λόγω ακατάλληλου περιεχομένου, αλλά, προφανώς, έπειτα από σωρεία report ανθρώπων που θεωρούν το φιλί με τον σύζυγό μου ενάντιο στη φύση, στη θρησκεία, στον ζοφερό κόσμο της ψυχής τους. Η αγάπη θα αντηχεί όταν οι εχθροί της θα ‘χουν χαθεί στη σιωπή» έγραψε ο γνωστός συγγραφέας.

«Για τη χώρα μας κολλάει ο στίχος του Καρυωτάκη: ‘Ωραίο, φριχτό κι απέριττο τοπίον!’. Μη γελιόμαστε: σε τέτοιο τόπο ζούμε».

«Ωραίο, φριχτό κι απέριττο τοπίον…»

Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί ότι τα reports για τη φωτογραφία του Αύγουστου Κορτώ να ανταλλάσσει φιλί με τον σύζυγό του σε κάποιο ταξίδι τους στο εξωτερικό έρχονται την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη ο δημόσιος διάλογος για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και το δικαίωμά τους στην υιοθεσία.

Σε σχόλιό του, κάτω από την ίδια ανάρτηση, ο Αύγουστος Κορτώ πρόσθεσε: «Για τη χώρα μας κολλάει ο στίχος του Καρυωτάκη: ‘Ωραίο, φριχτό κι απέριττο τοπίον!’. Μη γελιόμαστε: σε τέτοιο τόπο ζούμε».

Παρά τα reports που έφεραν το κατέβασμα της φωτογραφίας, ο Αύγουστος Κορτώ δέχτηκε και πολλά μηνύματα στήριξης.

Και όπως έγραψε σε άλλο σχόλιό του «τα λόγια σας είναι ανεκτίμητα: μετέτρεψαν ένα κύμα δίκαιης αγανάκτησης σε ελπίδα – πως η καλοσύνη πάντα, πάντα είναι αυτό που εννοούμε όταν λέμε άνθρωπος».

Γύρισε μπούμερανγκ…

Μάλιστα, ήταν δε τέτοια η αντίδραση μετά την καταγγελία του συγγραφέα για τους λόγους που «κατέβηκε» η φωτογραφία, που τα reports γύρισαν… μπούμερανγκ σε όσους τα έκαναν!

«Εν τω μεταξύ, χάρη στην αγάπη και τη γενναιοδωρία σας, μια φωτογραφία που απλώς ομόρφαινε το προφίλ μου, και κατέβηκε αυτόματα, αλγοριθμικά, από μικρότητα και χαμέρπεια, έχει σκάσει μύτη παντού. Παίξανε με τα σπίρτα τα παιδιά, και κατακάηκαν» έγραψε ο Αύγουστος Κορτώ σε άλλο σχόλιο!

Sports in

Γιατί η απουσία του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ «πληγώνει» τον Παναθηναϊκό… (vids)

Ο Παναθηναϊκός θα παίξει στο Βελιγράδι χωρίς τον Ερνανγκόμεθ, ο Εργκίν Αταμάν ψάχνει λύσεις για τη διπλή μάχη με τη Μακάμπι και η απουσία του Ισπανού είναι πολύ πιο σημαντική από όσο νομίζει κανείς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024