Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αύγουστος Κορτώ: Προσπάθησα να αυτοκτονήσω δύο φορές, πήρα πέντε χούφτες χάπια και το μετάνιωσα

Αύγουστος Κορτώ: Προσπάθησα να αυτοκτονήσω δύο φορές, πήρα πέντε χούφτες χάπια και το μετάνιωσα

«Μιλήστε άμεσα, τώρα, με τον γιατρό σας, με έναν στενό φίλο που θα σας νταντέψει μέχρι να περάσει το σκοτάδι»

Το δικό του μήνυμα για την Ημέρα Πρόληψης της Αυτοκτονίας έστειλε μέσα από ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο Αύγουστος Κορτώ.

Ο συγγραφέας, ο οποίος -όπως λέει ο ίδιος- προσπάθησε δυο φορές να αυτοκτονήσει προσπαθεί να στείλει ένα μήνυμα σε όλους όσοι σκέφτονται να δώσουν τέλος στη ζωή τους, μιλώντας «όχι ως σοφός, αλλά ως αδερφός σας στην αρρώστια».

«Θέλετε να πεθάνετε γιατί η κατάθλιψη σας έχει διαλύσει και κατάφερε να σας πείσει πως δεν υπάρχει ελπίδα».

«Δεν θα σας πω ότι η ζωή είναι γλυκιά, δώρο εξ ουρανού, γιατί δεν είναι. Η ζωή είναι καθημερινή ζαριά – καλή, κακή, κανείς δεν ξέρει. Δεν θα σας πω να σκεφτείτε τους ανθρώπους που σας αγαπούν – τους σκέφτεστε ήδη, κι είστε γεμάτοι ενοχές, και θέλετε να τους απαλλάξετε απ’ το βάρος. Δεν θα σας πω ότι ο θάνατος είναι οριστικός, ότι δεν υπάρχει ’μετά’ – το ξέρετε ήδη, και γι’ αυτό λαχταράτε το τέλος, την παντοτινή παύση του πόνου» γράφει αρχικά ο Αύγουστος Κορτώ, απαριθμώντας τις πιο συχνές φράσεις που λέμε σε ανθρώπους που θέλουν να αυτοκτονήσουν.

«Θα σας πω μονάχα ότι η φωνή που σας παροτρύνει – ο αυτοκτονικός ιδεασμός, η αυτοκαταστροφική παρόρμηση – είναι ένα σύμπτωμα της αρρώστιας μας, ακραίο κι επικίνδυνο, αλλά αντιμετωπίσιμο. Θέλετε να πεθάνετε γιατί η κατάθλιψη σας έχει διαλύσει, και κατάφερε, εξουθενωμένοι καθώς είστε, να σας πείσει πως δεν υπάρχει ελπίδα» τονίζει.

«Όμως πάντα υπάρχει ελπίδα. Σας το λέει άνθρωπος που βρέθηκε στο μηδέν, όπως εσείς, που πήρε πέντε χούφτες χάπια, και το μετάνιωσε, γιατί κατάλαβε ότι η φωνή του αφανισμού έλεγε ψέματα» συμπληρώνει.

«Μιλήστε άμεσα, τώρα, με τον γιατρό σας, με έναν στενό φίλο που θα σας νταντέψει μέχρι να περάσει το σκοτάδι, με το 1018, τη γραμμή της Κλίμακας για την αυτοκτονία.
Και πιστέψτε με: μια μέρα η χαρά θα ξανανθίσει, κι ο ζόφος που σας πνίγει τώρα θα γίνει μια ιστορία σκληρής, γενναίας επιβίωσης» καταλήγει.

Δείτε ολόκληρη την ανάρτηση του Αύγουστου Κορτώ

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024