Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέος Κόσμος: Έγγραφο ντοκουμέντο - Η ΕΛ.ΑΣ. γνώριζε ότι ο Ζαμπούνης ήταν στόχος

Νέος Κόσμος: Έγγραφο ντοκουμέντο – Η ΕΛ.ΑΣ. γνώριζε ότι ο Ζαμπούνης ήταν στόχος

Έγγραφο ντοκουμέντο παρουσίασε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA

Γνώριμος των Αρχών αλλά και γνωστός στόχος πιθανής δολοφονικής επίθεσης ήταν ο 44χρονος Βαγγέλης Ζαμπούνης που έπεσε θύμα μαφιόζικης εκτέλεσης τα ξημερώματα της Κυριακής στον Νέο Κόσμο.

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA o αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Τα Νέα» και «Το Βήμα», Βασίλης Λαμπρόπουλος παρουσίασε ένα έγγραφο ντοκουμέντο το οποίο είχε συντάξει η ΕΛ.ΑΣ.

Το πρόγραμμα «σκιές»

Σε αυτό το έγγραφο με το τίτλο «ΣΚΙΕΣ» γινόταν αναφορά σε πρόσωπα που εμπλέκονταν στον πόλεμο της νύχτας και ήταν πιθανοί στόχοι δολοφονικής ενέργειας εις βάρος τους.

Το έγγραφό έχει οκτώ ονόματα με πρώτο εκείνο του Βαγγέλη Ζαμπούνη.

Η επιχείρηση «ΣΚΙΕΣ» είχε ξεκινήσει πριν από δυο χρόνια και περιλάμβανε επιτήρηση των συγκεκριμένων ποινικών και ταυτόχρονα κάποιες φιλικές «ανακρίσεις» προκειμένου να σταματήσει ο μέχρι τότε πόλεμος της νύχτας.

Η ανακωχή

Μάλιστα, κάτι τέτοιο είχε επιτευχθεί για αρκετούς μήνες αλλά σταμάτησε για άγνωστους λόγους από την ελληνική αστυνομία καθώς είχαν διατυπωθεί απόψεις πως η ΕΛ.ΑΣ. δεν μπορεί να έρχεται σε επαφή με νονούς της νύχτας.

Το τέλος του προγράμματος ωστόσο, σηματοδότησε έναν νέο κύκλο αίματος.

Χαρακτηριστικό είναι πως το δεύτερο όνομα που αναφέρεται είναι εκείνου που δολοφονήθηκε προ μερικών μηνών στον Κορυδαλλό.

Από εκτελεστής θύμα

Επίσης, από την ΕΛ.ΑΣ. είχε ερευνηθεί το ενδεχόμενο το όνομα του θύματος να έχει εμπλακεί σε 11 συμβόλαια θανάτου από τα 24 που υπάρχουν από το 2017.

Σημειώνεται όμως, πως δεν είχε αποδειχτεί οτιδήποτε σε βάρος του και είχαν μείνει μόνο κάποιες υπόνοιες.

Μερικά από αυτά τα συμβόλαια αφορούσαν τη δολοφονία του δημοσιογράφου, Γιώργου Καραϊβάζ, μιας γυναίκας από τη Θεσσαλονίκη αλλά και άλλα.

Οι Αρχές συσχετίζουν τη δολοφονία του Ζαμπούνη με εκείνη που είχε γίνει στον Γέρακα τον Ιούνιο του 2022 με θύμα έναν 40χρονο ιδιοκτήτη πρατηρίου καυσίμων.

Στο «μικροσκόπιο» της ΕΛ.ΑΣ τα κινητά του θύματος και τα όπλα των δραστών

Οι έρευνες επικεντρώνονται στα κινητά τηλέφωνα του Ζαμπούνη που περιμένουν να «μιλήσουν», τα όπλα των εκτελεστών αλλά και τα όπλα που είχε μαζί του ο Ζαμπούνης.

Συγκεκριμένα, θέλουν να δουν εάν έχουν χρησιμοποιηθεί τα ίδια όπλα σε κάποια άλλη επίθεση.

Τα κινητά τηλέφωνα του θύματος βρίσκονται στο «μικροσκόπιο» των Αρχών και ήδη έχει προκαλέσει «πονοκέφαλο» στην αστυνομία λόγω των ονομάτων με τους οποίους μιλούσε το θύμα.

Όπως είπε ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Τα Νέα» και «Το Βήμα», Βασίλης Λαμπρόπουλος, στο βενζινάδικο του θύματος στεγάζονταν και  ένα ιδιωτικό γυμναστήριο του Βαγγέλη Ζαμπούνη.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024