Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δολοφονία Ζαμπούνη: Το πολύτιμο στοιχείο από το βίντεο - Στο «μικροσκόπιο» η διαδρομή των δραστών

Δολοφονία Ζαμπούνη: Το πολύτιμο στοιχείο από το βίντεο – Στο «μικροσκόπιο» η διαδρομή των δραστών

Οι εκτελεστές διένυσαν μια πολύ μεγάλη απόσταση από τον Νέο Κόσμο μέχρι τη λεωφόρο Αθηνών στο Δαφνί, όπου παράτησαν και έβαλαν φωτιά στο τζιπ, το οποίο χρησιμοποίησαν για τη διαφυγή τους.

Ανθρωποκυνηγητό βρίσκεται σε εξέλιξη για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών που συμμετείχαν στη δολοφονία του 44χρονου Βαγγέλη Ζαμπούνη,  έξω από πρατήριο υγρών καυσίμων στον Νέο Κόσμο. Το θύμα, παρόλο που επέβαινε σε θωρακισμένη BMW, δέχθηκε πλήθος βλημάτων από τους δύο εκτελεστές. Στο σημείο εντοπίστηκαν 97 κάλυκες στη συντριπτική τους πλειονότητα από  καλάσνικοφ.

Ο 44χρονος, που είχε το παρατσούκλι «Ζαμπόν» φέρεται να ήταν επί σειρά ετών ο βασικός εκτελεστής της «Greek Mafia». Με το πέρασμα των ετών και τις απανωτές δολοφονίες της ηγετικής αλυσίδας της οργάνωσης όμως, ο ίδιος ως ένας από τους παλιούς, δυνάμωσε και ανέλαβε τα ηνία σε περιοχές που η οργάνωση είχε τον πρώτο ρόλο, σε βόρεια και νότια προάστια.

Στο μικροσκόπιο τα κινητά του Ζαμπούνη και η διαδρομή των δραστών

Αστυνομικοί κάνουν λόγο για ένα από τα «ακριβότερα» συμβόλαια θανάτου το οποίο δεν αποκλείεται να φέρει «ανακατατάξεις» στον κόσμο της νύχτας, και αναζητούν το άτομο το οποίο έδωσε την εντολή για να εκτελεστεί το συγκεκριμένο συμβόλαιο. Παράλληλα, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, στα εγκληματολογικά εργαστήρια αναλύονται τα δύο κινητά τηλέφωνα του θύματος τα οποία είχε μαζί του στο αυτοκίνητο.

Εξάλλου, στα εργαστήρια έχουν μεταφερθεί το όχημα του θύματος, το πιστόλι τύπου των 9 χιλιοστών, το οποίο είχε και δεν χρησιμοποίησε, καθώς επίσης και ένα πολεμικό τυφέκιο τύπου καλάσνικοφ με δύο γεμιστήρες και σφαίρες στη θαλάμη, το οποίο εντοπίστηκε στο πορτ μπαγκάζ, του αυτοκινήτου του Ζαμπούνη.

Στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ έχει τεθεί και η διαδρομή των δραστών. Οι εκτελεστές διένυσαν μια πολύ μεγάλη απόσταση από τον Νέο Κόσμο μέχρι τη λεωφόρο Αθηνών στο Δαφνί, όπου παράτησαν και έβαλαν φωτιά στο τζιπ, το οποίο χρησιμοποίησαν για τη διαφυγή τους.

Το όχημα των δραστών καμένο

Οι αστυνομικοί συλλέγουν  συνεχώς βιντεοληπτικά υλικά για να αποκτήσουν εικόνα για το δρομολόγιο διαφυγής των δραστών. Επικεντρώνονται στο Δαφνί όπου οι δράστες εγκατέλειψαν το όχημα διαφυγής.

Στο παρακάτω βίντεο φαίνεται το πολυτελές SUV των δραστών να απομακρύνεται από το σημείο της δολοφονίας. Είναι το τελευταίο όχημα που φαίνεται στο βίντεο. Λίγο νωρίτερα στο πεζοδρόμιο δεξιά φαίνεται και ένας περαστικός να τρέχει έχοντας προφανώς ακούσει τους πυροβολισμούς.

Το πολύτιμο στοιχείο από το βίντεο της εκτέλεσης

Ένα στοιχείο που ίσως αποδειχθεί πολύτιμο είναι το ίδιο το βιντεοληπτικό υλικό της εκτέλεσης κατά το οποίο φαίνεται ο ένας εκ των δύο εκτελεστών που πυροβολεί τον Ζαμπούνη. Με τους χειρισμούς που κάνει, άθελά του να αποκαλύπτεται μέρος των χαρακτηριστικών του που ίσως βοηθήσει τις Αρχές να τον ταυτοποιήσουν, όπως αναφέρει η ίδια πηγή.

Οι αστυνομικοί έχουν μεταφέρει στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. το κινητό του θύματος και πιστεύουν ότι από αυτό ίσως καταφέρουν να εξάγουν σημαντικά στοιχεία. Παράλληλα, προσπαθούν να εντοπίσουν από περιφερειακά στελέχη τυχόν συνομιλίες από τις οποίες θα μπορέσουν να διαπιστώσουν την προέλευση των τελευταίων χτυπημάτων.

Οι δράστες είχαν μελετήσει πολύ καλά το σχέδιο τους και δεν αποκλείεται να είχαν κάνει και πρόβες

Από τις κινήσεις των εκτελεστών οι εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ. κάνουν λόγο για επαγγελματίες που γνώριζαν ακριβώς τις έπρεπε να κάνουν και με απόλυτη ψυχραιμία. Ενδεικτικό είναι ότι ακόμα και όταν του πέφτει η γεμιστήρα, ο ένας εκτελεστής με βιαστικές κινήσεις τον μαζεύει και συνεχίζει τους πυροβολισμούς. Ενώ στο τέλος ανοίγει και την πόρτα του οχήματος και ρίχνει τις χαριστικές βολές στο θύμα με ένα δεύτερο πιστόλι που βγάζει μέσα από το γιλέκο του, όπως φαίνεται σε βίντεο ντοκουμέντο που παρουσίασε το in.

Αν και το θύμα έφερε βαρύ οπλισμό, δεν πρόλαβε να τον χρησιμοποιήσει. Οι δράστες είχαν μελετήσει πολύ καλά το σχέδιο τους και δεν αποκλείεται να είχαν κάνει και πρόβες για αυτό δεν του άφησαν περιθώρια αντίδρασης.

Τον γάζωσαν με 97 σφαίρες και του έδωσαν και χαριστική βολή

Όπως φαίνεται στο βίντεο  ο Βαγγέλης Ζαμπούνης στέκεται για λίγα δευτερόλεπτα έξω από το αυτοκίνητό του και στη συνέχεια μπαίνει μέσα.

Τότε εμφανίζεται ένα SUV και σταματάει ακριβώς μπροστά του. Αμέσως κατεβαίνουν δύο άτομα. Ο ένας μαυροφορεμένος με ένα καλάσνικοφ πηγαίνει αμέσως στη θέση του οδηγού και ανοίγει πυρ. Όπως φαίνεται αδειάζει το όπλο οπισθοχωρεί και προσπαθεί να ξαναγεμίσει. Η γεμιστήρα του πέφτει από τα χέρια ωστόσο δεν πτοείται. Συνεχίζει αδειάζοντας τις σφαίρες για δεύτερη φορά στη θέση του οδηγού.

Από το θύμα δεν υπάρχει καμία αντίδραση.

Ο ένας από τους δύο δράστες αφού έχει αδειάσει δύο φορές τις σφαίρες από το καλάσνικοφ επιστρέφει και ρίχνει τη χαριστική βολή στο θύμα ανοίγοντας την πόρτα του οχήματος

Στο τέλος ο δράστης ανοίγει την πόρτα και αποτελειώνει με χαριστική βολή το θύμα με ένα πιστόλι που βγάζει από τη ζώνη του.

Την ίδια ώρα το δεύτερο άτομα από την πλευρά του συνοδηγού αδειάζει και αυτό τις σφαίρες από καλάσνικοφ.

Η επίθεση κρατά 39 δευτερόλεπτα και οι δράστες τρέπονται σε φυγή.

Ο Νίκος Ζαμπούνης δεν πρόλαβε να αντιδράσει

Υπενθυμίζεται ότι στις 29 Οκτωβρίου 2018 ο 44χρονος είχε πέσει ξανά θύμα μαφιόζικης επίθεσης, στην ακτή Κονδύλη, στον Πειραιά, όπου τραυματίστηκε σοβαρά αλλά κατάφερε να γλιτώσει καθώς έπαθε εμπλοκή το όπλο των δραστών.

Sports in

Ολυμπιακός: Η απονομή του τροπαίου στα κορίτσια του Θρύλου

Δείτε την απονομή του τροπαίου στις παίκτριες του Ολυμπιακού, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ γυναικών για 8η φορά στην ιστορία των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024