Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δολοφονία στο Νέο Κόσμο: Η «αποτυχημένη» επίθεση και τα μέτρα ασφαλείας του Βαγγέλη Ζαμπούνη

Δολοφονία στο Νέο Κόσμο: Η «αποτυχημένη» επίθεση και τα μέτρα ασφαλείας του Βαγγέλη Ζαμπούνη

Όπως εκτιμούν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής, το SUV – γιάφκα θα χρησιμοποιούνταν για την εκτέλεση του Βαγγέλη Ζαμπούνη.

Η μαφιόζικη επίθεση στο Νέο Κόσμο με θύμα τον 44χρονο Βαγγέλη Ζαμπούνη «έλυσε» έναν ακόμα γρίφο για τους αστυνομικούς.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας φαίνεται πως «κλείνουν» μια υπόθεση που ήταν ανοιχτή από το καλοκαίρι του 2023, όταν εντοπίστηκε σε κοντινή απόσταση από το πρατήριο υγρών καυσίμων, ένα κλεμμένο SUV που άγνωστοι είχαν μετατρέψει σε γιάφκα.

Ειδικότερα, τον Ιούνιο του 2023 είχε εντοπιστεί στην οδό Φανοσθένους και Σμιθ στο Νέο Κόσμο ένα όχημα που είχε δηλωθεί κλοπή από την ιδιοκτήτριά του, η οποία είχε εισπράξει την αποζημίωση από την ασφαλιστική εταιρεία.

Το SUV – γιάφκα που είχε εντοπιστεί τον Ιούνιο του 2023 στο Νέο Κόσμο.

Όταν το προσωπικό της ασφαλιστικής ειδοποιήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. για το όχημα και πήγε να το παραλάβει, είδαν έκπληκτοι ότι στο εσωτερικό του υπήρχε ένα ολόκληρο οπλοστάσιο.

Δύο καλάσνικοφ, δύο πιστόλια, σφαίρες, αλεξίσφαιρο και χειροβομβίδες βρίσκονταν στο πορτ-μπαγκάζ του οχήματος, έτοιμα για χρήση από σκληρούς κακοποιούς, που είχαν αφήσει στο συγκεκριμένο σημείο το όχημα, καθώς ετοίμαζαν χτύπημα σε κοντινή απόσταση.

Τότε, οι αστυνομικοί που είχαν εξετάσει το όχημα είχαν τονίσει ότι τα καλάσνικοφ ήταν «καθαρά», σημειώνοντας πως θα χρησιμοποιούνταν για κάποιο συμβόλαιο θανάτου. Έτσι, το όνομα του Βαγγέλη Ζαμπούνη είχε εξεταστεί ως πιθανός στόχος, λόγω της δράσης του στη Greek Mafia και τα γεγονότα που είχαν συμβεί γύρω από τα κυκλώματα της νύχτας.

Τα μέτρα ασφαλείας

Το γεγονός αυτό φαίνεται πως θορύβησε τον 44χρονο Βαγγέλη Ζαμπούνη, ο οποίος είχε και στο παρελθόν γίνει στόχος μαφιόζικης επίθεσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε αυξήσει τα μέτρα ασφαλείας που λάμβανε στις μετακινήσεις του, ενώ οπλοφορούσε πάντα προκειμένου να απαντήσει σε οποιαδήποτε απειλή – κάτι που ωστόσο δεν πρόλαβε να κάνει στο Νέο Κόσμο.

Ο 44χρονος κυκλοφορούσε πάντα με το θωρακισμένο ΙΧ του και οπλισμένος.

Επίσης, κυκλοφορούσε με ένα θωρακισμένο SUV, το οποίο όμως όπως φάνηκε από την δολοφονική επίθεση που δέχθηκε, δεν έφερε υψηλού επιπέδου θωράκιση, καθώς οι σφαίρες από τα καλάσνικοφ διέλυσαν τα τζάμια του.

Περίμεναν την κατάλληλη στιγμή

Οι δράστες της δολοφονίας του Βαγγέλη Ζαμπούνη εκτέλεσαν με ακρίβεια το σχέδιό τους, τόσο από πλευράς εξοπλισμού όσο και μελέτης των κινήσεων του θύματος.

Είχαν στην κατοχή τους τουλάχιστον τρία όπλα, καθώς οι αστυνομικοί συνέλεξαν συνολικά 97 σφαίρες από το οδόστρωμα γύρω από το πρατήριο υγρών καυσίμων.

Επίσης, γνώριζαν ότι το όχημα με το οποίο κυκλοφορούσε ο 44χρονος ήταν θωρακισμένο. Έτσι περίμεναν την κατάλληλη στιγμή που ο Βαγγέλης Ζαμπούνης θα βρεθεί σε αδύναμη θέση εκτός του οχήματος και τον αιφνιδίασαν.

Μάλιστα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το θύμα δεν πρόλαβε να χρησιμοποιήσει το όπλο που είχε πάνω του, παρά μόνο προσπάθησε να καλυφθεί πίσω από το πολυτελές ΙΧ που χρησιμοποιούσε για τις μετακινήσεις του.

Sports in

Γιατί η απουσία του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ «πληγώνει» τον Παναθηναϊκό… (vids)

Ο Παναθηναϊκός θα παίξει στο Βελιγράδι χωρίς τον Ερνανγκόμεθ, ο Εργκίν Αταμάν ψάχνει λύσεις για τη διπλή μάχη με τη Μακάμπι και η απουσία του Ισπανού είναι πολύ πιο σημαντική από όσο νομίζει κανείς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024