Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μετά το πόλο ποιες ομάδες διεκδικούν πρόκριση στο Παρίσι

Μετά το πόλο ποιες ομάδες διεκδικούν πρόκριση στο Παρίσι

Τους επόμενους μήνες θα κριθούν και οι υπόλοιπες προκρίσεις με την Ελλάδα να διεκδικεί ακόμα τρεις συμμετοχές σε ομαδικά αθλήματα

Η Εθνική ομάδα γυναικών στο πόλο, πήρε θριαμβευτική πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού με τη νίκη επί της Ιταλίας και την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Αϊντχόφεν.

Θα είναι η τρίτη συμμετοχή της Εθνικής γυναικών, μετά την Αθήνα το 2004 όταν και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο και το 2008 στο Πεκίνο που επέστρεψε χωρίς διάκριση.

Και τις δύο φορές προηγούμενες φορές, μαζί με την Εθνική γυναικών ήταν και η αντίστοιχη των ανδρών, η οποία μετράει 17 προκρίσεις σε Ολυμπιακούς Αγώνες, με τις 12 να είναι συνεχόμενες.

Με την εξασφάλιση της συμμετοχής της Εθνικής ομάδας γυναικών, η Ελλάδα έφτασε τις 44 προκρίσεις για το Παρίσι, έχοντας πέντε «εισιτήρια» για τη σκοποβολή, τρία για τον στίβο, πέντε στην κολύμβηση, δύο ομάδες των 12 αθλητών και αθλητριών στο πόλο, τρία στην κωπηλασία, ένα στην πάλη, ένα στη γυμναστική, ένα στην ποδηλασία και ένα στην ιππασία.

Τους επόμενους μήνες θα κριθούν και οι υπόλοιπες προκρίσεις με την Ελλάδα να διεκδικεί ακόμα τρεις συμμετοχές σε ομαδικά αθλήματα που είναι το μπάσκετ, η καλλιτεχνική κολύμβηση και το ανσάμπλ στη ρυθμική γυμναστική.

Ετσι και πάρουμε αυτές τις προκρίσεις, ο αριθμός συμμετοχών θα αυξηθεί σημαντικά και η Ελληνική αποστολή μπορεί να φτάσει στα 80-90 άτομα. Διαφορετικά, ο αριθμός θα είναι μειωμένος σε σχέση με τα 83 άτομα που μπήκαν στο αεροπλάνο για το Τόκιο και τους προηγούμενους Ολυμπιακούς.

Η Εθνική ομάδα μπάσκετ

Η Εθνική ομάδα μπάσκετ των ανδρών θα διεκδικήσει την πρόκριση στο Προολυμπιακό Τουρνουά του Ιουλίου που θα γίνει στην Αθήνα από τις 2 έως τις 7 Ιουλίου και συγκεκριμένα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Από τις οκτώ ομάδες που συμμετέχουν μόνο η μία θα πάρει την πρόκριση και η Ελλάδα θα πέσει στα ημιτελικά και τον τελικό επάνω σε μία από τις ισχυρές Κροατία και Σλοβενία.

Το κλειδί στην υπόθεση είναι η συμμετοχή στην ομάδα του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Οι Μπακς δείχνουν φέτος να αντιμετωπίζει προβλήματα και είναι θεωρητικά δύσκολο να προχωρήσουν στα play off του ΝΒΑ γεγονός που σημαίνει ότι ο Giannis δεν θα έχει αγωνιστικές υποχρεώσεις και θα μπορεί να είναι στην ομάδα. Αλλωστε και ο ίδιος έχει δηλώσει ότι όνειρο του είναι η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες και εάν είναι καλά από πλευράς υγείας, θα δώσει τα πάντα για να δηλώσει «παρών» στους Ολυμπιακούς

Η καλλιτεχνική κολύμβηση

Πιθανότητες πρόκρισης έχει και το ομαδικό στην καλλιτεχνική ομάδα. Όλα θα κριθούν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Ντόχα του Κατάρ, που θα γίνει τον άλλο μήνα και θα βγουν οι πέντε προκρίσεις για το Παρίσι.

Να θυμίσουμε ότι οι 8 αθλήτριες της καλλιτεχνικής κολύμβησης κατέκτησαν την 5η στο 20ο παγκόσμιο πρωτάθλημα που έγινε πέρσι το καλοκαίρι στη Φουκουόκα και έχουν όλα τα προσόντα να εξασφαλίσουν και αυτές τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του καλοκαιριού.

Η Εθνική ομάδα του ανσάμπλ

Η Εθνική ομάδα ρυθμικής γυμναστικής στο ανσάμπλ διεκδικεί με τη σειρά της και αυτή το εισιτήριο για το Παρίσι. Όλα θα κριθούν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν στις 29-31 Μαρτίου.

Το θετικό για την Ελλάδα είναι το γεγονός ότι έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση η Βουλγαρία, το Ισραήλ, η Ισπανία, η Ιταλία, η Ουκρανία και η Γαλλία και δεν υπάρχει συμμετοχή της Ρωσίας και της Λευκορωσίας, άρα η αποστολή της είναι πιο εύκολη.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα διεξαχθούν στο Παρίσι από τις 26 Ιουλίου έως τις 11 Αυγούστου.

Sports in

Δεν είναι η πρώτη φορά με τον Αλμέιδα… (vids, pic)

Ο Ματίας Αλμέιδα δεν κλήθηκε σε απολογία για την επίθεση που έκανε στον άνθρωπο της ΥΑΒΑΧ στην Τούμπα, όμως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που δεν καλείται ο Αργεντινός από τον αθλητικό δικαστή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024