Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Aθλέτικ Μπιλμπάο-Ρεάλ Σοσιεδάδ 2-1: «Αφεντικό» στην Χώρα των Βάσκων η ομάδα του Βαλβέρδε

Aθλέτικ Μπιλμπάο-Ρεάλ Σοσιεδάδ 2-1: «Αφεντικό» στην Χώρα των Βάσκων η ομάδα του Βαλβέρδε

Η Μπιλμπάο ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι των Βάσκων, αφού επικράτησε με 2-1 της Σοσιεδάδ και ανέβηκε προσωρινά στην 3η θέση της βαθμολογίας.

Ο Αλεξ Μπερενγκέρ έβαλε φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του στο ντέρμπι της χώρας των Βάσκων, στο «Σαν Μαμές», οδηγώντας με δύο γκολ την Αθλέτικ Μπιλμπάο στη μεγάλη νίκη επί της Σοσιεδάδ (2-1), στο πλαίσιο της 20ής αγωνιστικής της LaLiga.

Ο 28χρονος επιθετικός αρχικά άνοιξε το σκορ στο 30’ με ωραίο πλασέ ύστερα από φοβερή ενέργεια και γύρισμα από αριστερά του Γιούρι. Ο ίδιος έδωσε αέρα 2 τερμάτων στην Μπιλμπάο 12 λεπτά αργότερα, όταν με ωραίο πλασέ νίκησε τον Ρεμίρο για το 2-0.

Η Σοσιεδάδ πίεσε στο δεύτερο ημίχρονο προκειμένου να βρει αρχικά ένα γκολ. Ωστόσο κάτι τέτοια άργησε να συμβεί. Στο 88ο λεπτό,  ο Μουνιόθ έκανε το γύρισμα από αριστερά και ο Ογιαρθάμπαλ με το στήθος μείωσε σε 2-1.

ΜΠΙΛΜΠΑΟ: Σιμόν, Γιούρι, Λέκουε, Βιβιάν, Παρέδες, Ντε Γαλαρέτα (68’ Αντέρ), Βέσγα, Σάνσετ (68’ Ουνάι Γκόμεθ), Μπερενγκέρ (83’ Αρές), Γουρουθέτα (72’ Βιγιαλίμπρε), Ν.Ουίλιαμς (83’ Μουνιαΐν)

ΣΟΣΙΕΔΑΔ: Μαρέρο, Οντριοθόλα (18’ Ελουστόνδο), Μπράις Μέντεθ (79’ Αϊχέν Μουνιόθ), Λε Νορμάν, Τίρνεϊ (79’ Ολασαγάστι), Μερίνο, Θουμπελδία, Θουμπιμένδι, Ζαχαριάν, Ογιαρθάμπαλ, Μπαρενετσέα (62’ Μαγκουναθελάια)

Νωρίτερα, η Λας Πάλμας πήρε μια νίκη… Ευρώπης αφού επικράτησε με 3-0 της Βιγιαρεάλ και πλησίασε στην βαθμολογία τις θέσεις που οδηγούν στα ευρωπαϊκά εισιτήρια. Η ομάδα από τις Κανάριες Νήσους πήρε τη νίκη χάρις στα γκολ των Ροντρίγκεζ (8′ και 63′) και Χερζόγκ (51΄). Το Κίτρινο Υποβρύχιο δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το σοκ του αποκλεισμού από το Κύπελλο από την Ουνιονίστας ντε Σαλαμάνκα (ομάδα 3ης εθνικής) και παρέμεινε στην 15η θέση με 19 βαθμούς.

Η Θέλτα πήρε ένα βαθμό στην έδρα της Μαγιόρκα, ωστόσο παρέμεινε πάνω από την επικίνδυνη ζώνη έχοντας 17 βαθμούς. Ο Άσπας στο 10ο λεπτό άνοιξε το σκορ, με τον Λάριν να ισοφαρίζει στο 43′ και να χαρίζει τον βαθμό της ισοπαλίας στην ομάδα του.

Sports in

Αυτός έκανε άνω – κάτω την Άστον Βίλα

Ο Αλβανός επιθετικός, Έρνεστ Μούτσι προκάλεσε πολλά προβλήματα στην άμυνα της αγγλικής ομάδας και η Μπεσίκτας πλήρωσε δέκα εκατ. ευρώ στην Λέγκια για να τον αποκτήσει

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024