Έτοιμος να παραιτηθεί ο Βορίδης για τον γάμο ομόφυλων – Στόχος να το ψηφίσουν οι υπουργοί
Ταράζει την κυβέρνηση ο Μάκης Βορίδης και δηλώνει στο Βήμα της Κυριακής ότι είναι έτοιμος να παραιτηθεί για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών
Έτοιμος να παραιτηθεί δηλώνει στο Βήμα της Κυριακής ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, επιμένοντας στη θέση του κατά του νομοσχεδίου που θα έρθει στη Βουλή για τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών.
«Ε, δεν θα χάσει η βενετιά βελόνι. Θα αναλάβει κάποιος άλλος. Μια δουλειά είναι και αυτή, στις δουλειές συμβαίνουν διάφορα», σημείωσε ο Μάκης Βόριδης.
«Δεν υπάρχει προσβολή της ισότητας γιατί η νομοθεσία είναι διαπλασμένη να προστατεύει την οικογένεια»
Σε άλλο σημείο της συνέντευξης αναφέρει ότι το επιχείρημα της ισότητας ετερόφυλων και ομόφυλων ζευγαριών δεν ισχύει, επικαλούμενος απόφαση του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
«Το Δικαστήριο απεφάνθη ότι δεν υπάρχει προσβολή της ισότητας γιατί η νομοθεσία είναι διαπλασμένη να προστατεύει την οικογένεια και όχι τα ομόφυλα ζευγάρια», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης.
Σημειώνεται ότι ο Μάκης Βορίδης αναφέρεται σε πλήθος ζητημάτων στη συνέντευξη που παραχώρησε στο «Βήμα της Κυριακής» που θα κυκλοφορήσει αύριο 14 Ιανουαρίου.
Διήμερο μασάζ από το Μέγαρο Μαξίμου στους «γαλάζιους» βουλευτές
Ο Άκης Σκέρτσος θα είναι εκείνος που θα καταθέσει το επίμαχο νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και θα ξεκινήσει την ενημέρωση και συζήτηση με τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας τη Δευτέρα 15 και την Τρίτη 16 Ιανουαρίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες του in, οι βουλευτές θα χωριστούν σε δύο ομάδες για να ενημερωθούν, με βάση το αρχικό του επωνύμου τους. Στόχος του Μέγαρου Μαξίμου είναι να ψηφιστεί από όλο το υπουργικό συμβούλιο το νομοσχέδιο.
Σε σχέση με τη νέα παρέμβαση Σαμαρά, το Μέγαρο Μαξίμου απαντά πως είναι γνωστές και αναμενόμενες οι θέσεις του πρώην πρωθυπουργού.
- Ο Ζάκερμπεργκ «κλέβει» στέλεχος της Amazon
- Η Τεχεράνη καταγγέλλει επίθεση σε μονάδα αφαλάτωσης – Άφησε 10.000 Ιρανούς χωρίς νερό
- Εκρήξεις στο Κίεβο από μεγάλη ρωσική επίθεση
- Δέκα πτώματα βρέθηκαν στο Μεξικό, πέντε εκ των οποίων κρέμονταν μαζί από γέφυρα με ένα μήνυμα
- «Τίτλοι τέλους» από τον Άντι Μπέρναμ στην ψηφιακή ταυτότητα που προωθούσε ο Κιρ Στάρμερ
- Δείτε την απονομή των χάλκινων μεταλλίων στην Αγγλία (vid)
- Το Ισραήλ σκότωσε πενταμελή οικογένεια στη Γάζα – Ένα παιδί έλειπε την ώρα της επίθεσης – Δέκα νεκροί συνολικά
- Αποδοκιμασίες επειδή ο Μπέλιγχαμ έδωσε το πέναλτι στον Σάκα για να κάνει χατ τρικ (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 19.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ken-cheung-taUfUHLylIo-unsplash-315x220.jpg)







































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442