Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ερντογάν: Δυσανάλογη η χρήση βίας ΗΠΑ - Βρετανίας που έπληξαν στόχους των Χούθι στην Υεμένη

Ερντογάν: Δυσανάλογη η χρήση βίας ΗΠΑ – Βρετανίας που έπληξαν στόχους των Χούθι στην Υεμένη

Ο τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε τις δύο χώρες ότι προσπαθούν να μετατρέψουν την Ερυθρά Θάλασσα σε «θάλασσα από αίμα»

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επέκρινε τα πλήγματα των ΗΠΑ και της Βρετανίας σε στόχους των Χούθι στην Υεμένη τα οποία χαρακτήρισε δυσανάλογη χρήση βίας και κατηγόρησε τις δύο χώρες ότι προσπαθούν να μετατρέψουν την Ερυθρά Θάλασσα σε «θάλασσα από αίμα».

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Κωνσταντινούπολη μετά τις προσευχές της Παρασκευής, ο Ερντογάν δήλωσε ότι η Άγκυρα ακούει από διάφορους διαύλους πως οι δυνάμεις των Χούθι διεξήγαγαν μια «επιτυχή άμυνα» εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών και της Βρετανίας.

Ο Tούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε στις πληροφορίες ότι οι Χούθι διεξήγαγαν «επιτυχή άμυνα» κατά τη διάρκεια της επίθεσης ΗΠΑ και Βρετανίας

Αμερικανικά και βρετανικά πολεμικά αεροσκάφη, πλοία και υποβρύχια έπληξαν στόχους στην Υεμένη στη διάρκεια της νύχτας σε αντίποινα για τις επιθέσεις από τους υποστηριζόμενους από το Ιράν Χούθι στη ναυσιπλοΐα στην Ερυθρά Θάλασσα, διευρύνοντας μια περιφερειακή σύγκρουση που προκλήθηκε από τον πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα.

Ο Τούρκος πρόεδρος είπε ακόμη πως η Τουρκία παρέχει τεκμήρια στην υπόθεση της Νότιας Αφρικής εναντίον του Ισραήλ στο ανώτατο δικαστήριο του ΟΗΕ για μια κατηγορία για διάπραξη γενοκτονίας εναντίον Παλαιστινίων αμάχων.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους στην Κωνσταντινούπολη, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε πως η Τουρκία θα συνεχίσει να παρέχει τεκμήρια, κυρίως οπτικά, για τις επιθέσεις του Ισραήλ στη Γάζα.

«Πιστεύω ότι το Ισραήλ θα καταδικαστεί εκεί. Πιστεύουμε στη δικαιοσύνη του Διεθνούς Δικαστηρίου», υπογράμμισε ο τούρκος πρόεδρος.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Ολυμπιακός: Ετοιμάζει αλλαγές με Λαμία ο Μεντιλίμπαρ

Ο Χσσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μίλησε για τα παιχνίδια με Λαμία και Άστον Βίλα που ακολουθούν και προανήγγειλε αλλαγές στην αναμέτρηση του πρωταθλήματος.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024