Π. Μαρινάκης: «Δεν διακυβεύεται η πορεία της κυβέρνησης αν κάποιοι δεν ψηφίσουν το ν/σ για τα ομόφυλα ζευγάρια
Την αισιοδοξία του ότι το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί από μεγάλο αριθμό βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Την αισιοδοξία του για την ψήφιση του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, ενώ υπογράμμισε ότι δεν διακυβεύεται η πορεία της κυβέρνησης αν κάποιοι βουλευτές της ΝΔ δεν το στηρίξουν.
«Είμαστε αισιόδοξοι ότι το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια θα ψηφιστεί από τον μεγαλύτερο δυνατό αριθμό των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας», είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.
Καλοδεχούμενη χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τη βασική διατύπωση περί ψήφου από τον Στέφανο Κασσελάκη
«Η πολιτική μου αίσθηση είναι ότι το νομοσχέδιο θα περάσει», ανέφερε στη συνέχεια και πρόσθεσε πως ήταν σημαντική και η διατύπωση χθες από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, «παρά τις επιμέρους διατυπώσεις οι οποίες ήταν εκτός πραγματικότητας».
«Αυξημένη η θεσμική υποχρέωση των υπουργών»
Χαρακτήρισε πάντως καλοδεχούμενη τη βασική διατύπωση περί ψήφου από τον Στέφανο Κασσελάκη, ενώ τόνισε πως «δεν διακυβεύεται η πορεία της κυβέρνησης» αν κάποιοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας δεν ψηφίσουν το νομοσχέδιο.
Ερωτηθείς αν ένας υπουργός δεν ψηφίσει το νομοσχέδιο θα συνεχίσει να μένει στην κυβέρνηση απάντησε πως ήταν σαφής η τοποθέτηση του πρωθυπουργού ότι τα νομοσχέδια εγκρίνονται από το υπουργικό συμβούλιο, οι υπουργοί συμμετέχουν στο υπουργικό συμβούλιο και έχουν αυξημένη θεσμική υποχρέωση από αυτές τις αποφάσεις.
Διεμήνυσε, τέλος, πως ο πρωθυπουργός αξιολογεί καθημερινά τις ατομικές συμπεριφορές και κρίνει και στην πορεία και την απόδοση ενός υπουργού.
Πηγή: ΑΠΕ
- Στη Συρία ο Γκουτέρες – Η πρώτη επίσκεψη επικεφαλής του ΟΗΕ από το 2009
- Αυτοκίνητα: Τα κινεζικά brands επεκτείνονται στην Ελλάδα – Οι μεγάλοι παίκτες και η εικόνα στην Ευρώπη
- «Ο Γεντβάι φεύγει από τον Παναθηναϊκό – Έκλεισε στην Αλ Σαμπάμπ» (pic)
- Στα ύψη οι τιμές των καυσίμων: Μία ανάσα από τα 2 ευρώ και με επιδότηση
- ΠΑΣΟΚ: Τα «καρφιά» Ανδρουλάκη, το άρθρο 110 και το πρέσινγκ στο Μαξίμου
- Η Βιλερμπάν έδωσε εγγυήσεις στον Φρανσίσκο και «τελείωσε» τις φήμες για το μέλλον του
- Σαουδική Αραβία: Ελληνικοί Patriot αναχαίτισαν βαλλιστικούς πυραύλους από την Υεμένη
- Όταν η ΝΔ ομολογεί ότι θέλει να μετατρέψει το προεκλογικό της πρόγραμμα και το ιδεολογικό της στίγμα σε συνταγματική διάταξη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/david-becker-jDVJH_9p3pk-unsplash-1-315x220.jpg)





![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-230x130.jpg)

































![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-315x220.jpg)




























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442