Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο γάμος ομοφύλων ξυπνάει «βεντέτα» στη Ν.Δ. - Μετωπική Σαμαρά - Μητσοτάκη

Ο γάμος ομοφύλων ξυπνάει «βεντέτα» στη Ν.Δ. – Μετωπική Σαμαρά – Μητσοτάκη

Βουλευτές της Ν.Δ. αγνοούν την κυβερνητική γραμμή και παίρνουν θέση ενάντια στον γάμο και την τεκνοθεσία. Βγαίνει μπροστά ο Αντώνης Σαμαράς. «Φροντιστήρια γάμου» διοργανώνει η Πειραιώς.

Τεραστίων διαστάσεων αντιδράσεις προκαλεί στο κυβερνητικό στρατόπεδο ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών με το Μαξίμου να προσπαθεί να ρίξει τους τόνους λογαριάζοντας… χωρίς τον ξενοδόχο. «Μπουρλότο» στην εσωκομματική διαμάχη έρχεται να βάλει ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, που πήρε (πάλι) το «όπλο» του στοχεύοντας κατευθείαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη (χωρίς να τον κατονομάζει).

Το«τρικ» του πρωθυπουργού να παροτρύνει τους διαφωνούντες βουλευτές να απέχουν κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τον γάμο ΛΟΑΤΚΙ+ δεν λειτούργησε κατευναστικά αλλά άναψε νέες «φωτιές» στο κυβερνών κόμμα με κύριο εκφραστή τον Αντώνη Σαμαρά που με ένα δηκτικό σχόλιο απάντησε στα περί αποχής των διαφωνούντων.

Επανεμφάνιση Σαμαρά με δηκτικό σχόλιο για Μητσοτάκη

Από την Καλαμάτα, φθάνοντας στο Δικαστικό Μέγαρο στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την κοπή της πίτας του οικείου Δικηγορικού Συλλόγου,  ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, εξέφρασε τη φωνή της λαϊκής Δεξιάς και δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του για τους χειρισμούς του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Δήλωση του Αντώνη Σαμαρά ενόψει της κατάθεσης του επίμαχου νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια

«Εγώ ξέρω ότι επί χρόνια όλοι οι πολιτικοί λέμε στον ελληνικό λαό ότι πρέπει να μην απέχει από τις εκλογές και να ψηφίζει για το καλό της Δημοκρατίας. Θα λέμε, λοιπόν, στον Ελληνικό λαό να ψηφίζει και να μην απέχει, και, λέμε ταυτόχρονα στους βουλευτές και τους υπουργούς να απέχουν;…» ήταν το φαρμακερό σχόλιο του πρώην πρωθυπουργού με ξεκάθαρο αποδέκτη.

Ο Αντώνης Σαμαράς εκτίμησε πως «στην συντριπτική της πλειοψηφία η κοινωνία έχει αποκρυσταλλωμένη άποψη» για την «ισότητα στον γάμο» και κράτησε τα «βέλη» του για το ζήτημα «όταν έρθει η ώρα στη Βουλή».

Κατά συνείδηση ψήφος

Με τις ισορροπίες που διαμορφώνονται στην Πειραιώς να είναι λεπτές η «παρέλαση» των γαλάζιων βουλευτών στα τηλεοπτικά πάνελ συνεχίστηκε και σήμερα.

Ηχηρή ήταν η παρέμβαση του βουλευτή και πρώην υπουργού της Ν.Δ., Ευριπίδη Στυλιανίδη που εκδήλωσε την πρόθεση να καταψηφίσει. «Δεν θα απέχω. Θα καταψηφίσω», δήλωσε (ΕΡΤ) συγκεκριμένα για το θέμα του νομοσχεδίου που αφορά στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Κώστας Γκιουλέκας και Νότης Μηταράκης λένε «όχι»

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο βουλευτής της Ν.Δ., Κώστας Γκιουλέκας, ανέφερε πως δεν θα απέχει αλλά θα καταψηφίσει.  «Ο πρωθυπουργός είπε την άποψή του σε ένα θέμα κοινωνικής φύσεως. Δεν είμαστε στρατιώτες για να μας πουν τι θα κάνουμε», δήλωσε (ΣΚΑΪ) επικαλούμενος «θέμα συνείδησης».

Ο βουλευτής και πρώην υπουργός της «γαλάζιας» παράταξης, Νότης Μηταράκης, δήλωσε (OPEN) ότι δεν θα ψηφίσει επί της αρχής το νομοσχέδιο.  «Διαφωνώ επί της αρχής, δεν θα το ψηφίσω επί της αρχής. Η διαφωνία μου έχει να κάνει με τον θεσμό της οικογένειας και του γάμου. Διαφωνώ, δεν είναι το ίδιο ο γάμος των ομόφυλων και ο γάμος των ετερόφυλων ζευγαριών», είπε χαρακτηριστικά.

Οι αμετακίνητοι, αυτοί που πείστηκαν και οι προβληματισμένοι

Έχοντας περίπου ένα μήνα μπροστά τους για να τα ξανασκεφτούν αποφασισμένοι να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο φέρεται να είναι οι βουλευτές: Ανδρέας Κατσανιώτης, Μίλτος Χρυσομάλλης, Μάξιμος Χαρακόπουλος, Κώστας Γκιουλέκας, Κώστας Καραγκούνης και Άννα Καραμανλή. Φυσικά, σε αυτούς πρέπει να προστεθούν οι: Αντώνης Σαμαράς, Μάκης Βορίδης και Θάνος Πλεύρης.

Καταψηφίζει ο Κώστας Καραγκούνης

Στους προβληματισμένος εντάσσονται πέντε υφυπουργοί που φέρουν ακόμα μεγαλύτερη δυσκολία να αποφασίσουν αφού κατέχουν κυβερνητικά αξιώματα. Πρόκειται για τους: υφυπουργό Άμυνας Γ. Κεφαλογιάννη, Αγροτικής Ανάπτυξης Δ. Σταμενίτη και Στ. Κελέτση, Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) Στ. Κωνσταντινίδη και Κοινωνικής Πολιτικής και Οικογένειας Μαρία Κεφαλά.

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κ. Κυρανάκης που βρισκόταν στην πλευρά του «όχι» άλλαξε γραμμή πλεύσης μετά τη συνέντευξη του πρωθυπουργού ξεκαθάρισε ότι είναι υπέρ του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών και κατά της τεκνοθεσίας, συντασσόμενος με όσα περιέγραψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης πως θα περιλαμβάνει το νομοσχέδιο.

Και ο Δημ. Βαρτζόπουλος δήλωσε ότι επείσθη από τις εξηγήσεις του πρωθυπουργού και θα υπερψηφίσει το νομοσχέδιο.

Την αισιοδοξία του για την ψήφιση του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ενώ υπογράμμισε ότι δεν διακυβεύεται η πορεία της κυβέρνησης αν κάποιοι βουλευτές της Ν.Δ. δεν το στηρίξουν.

«Είμαστε αισιόδοξοι ότι το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια θα ψηφιστεί από τον μεγαλύτερο δυνατό αριθμό των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας», είπε (ΣΚΑΪ 100,3) ο Παύλος Μαρινάκης.

Έχουμε δρόμο μπροστά μας…

Το πόσοι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος θα απόσχουν από τη ψηφοφορία εκτός από την πολιτική σημασία θα παίξει και καθοριστικό ρόλο στην τελική έκβαση του αποτελέσματος καθώς όσο μεγαλύτερη είναι η αποχή τόσο περισσότερο πέφτει ο αριθμός που απαιτείται για να περάσει το νομοσχέδιο.

Φυσικά, το ιδανικό για το Μαξίμου είναι να πειστούν οι δύσπιστοι και να υπερψηφιστεί το σχέδιο νόμου.

«Φροντιστήριο» στα γραφεία της Ν.Δ.

Προς αυτή την κατεύθυνση το γαλάζιο «μασάζ» ξεκινά άμεσα. Η αρχή της προσπάθειας θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα και την Τρίτη (15-16/01) στα κεντρικά γραφεία της Ν.Δ. στην Πειραιώς. Με εσωτερικό email που φέρει την υπογραφή του Γενικού Γραμματέας της Κ.Ο., Σταύρου Καλαφάτη, καλούνται οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος να προσέλθουν σε ενημέρωση – συζήτηση από τον υπουργό Επικρατείας Άκη Σκέρτσο, με θέμα «Κυβερνητική Πρωτοβουλία για την Ισότητα στον πολιτικό γάμο».

Σκοπός του προέδρου του κόμματος είναι να αξιοποιήσει τον χρόνο της διαβούλευσης ώστε να πείσει – και να μεταπείσει – υπουργούς, υφυπουργούς και βουλευτές, οι οποίοι είτε έχουν αρνητική στάση, είτε προβληματίζονται.

Για να το πετύχει αυτό ρίχνει στη «μάχη» τα «βαριά» του χαρτιά για να λυθούν πιθανές απορίες, ενστάσεις κλπ.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024