Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μάντζος: Ο Κασσελάκης θέτει τον εαυτό του εκτός προοδευτικής παράταξης

Μάντζος: Ο Κασσελάκης θέτει τον εαυτό του εκτός προοδευτικής παράταξης

Ο Δημήτρης Μάντζος υποστηρίζει ότι ο Στέφανος Κασσελάκης με έναν «ανερμάτιστο πολιτικό λόγο» επικαλείται τοξικές φήμες από την «υπόγα της Νέας Δημοκρατίας» για τον Νίκο Ανδρουλάκη 

Επίθεση στον Στέφανο Κασσελάκη ότι «και αυτός μπαίνει στον πειρασμό να εργαλειοποιήσει ένα ζήτημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και εξάλειψης των διακρίσεων, στο οποίο εδώ και χρόνια έχουμε θέση αρχής υπέρ του γάμου ομοφύλων ζευγαριών, με όλες τις νομικές συνέπειες για την τεκνοθεσία», εξαπέλυσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Δημήτρης Μάντζος.

«Εγώ σε αυτό εδώ το πάνελ είδα προχθές έναν αρχηγό με υπεύθυνο λόγο, τον Νίκο Ανδρουλάκη, να μιλά για την ανάγκη συναινέσεων, συνεργειών και να απευθύνει ένα ειλικρινές προσκλητήριο σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις. Και την επόμενη ημέρα, σε ένα άλλο τηλεοπτικό δίκτυο είδα έναν άλλον αρχηγό με έναν ανερμάτιστο πολιτικό λόγο να επικαλείται τοξικές φήμες από την υπόγα της Νέας Δημοκρατίας για δήθεν ‘εκβιαζόμενο’ Νίκο Ανδρουλάκη», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Ο κ. Κασσελάκης θέτει από χθες τον εαυτό του εκτός προοδευτικής παράταξης»

Και προσέθεσε πως ο ίδιος ο κ. Κασσελάκης «γνωρίζει πολύ καλά και τις νομικές και πολιτικές ενέργειες, που έχει αναλάβει ο Νίκος Ανδρουλάκης σε Ελλάδα και Ευρώπη, για να ξεσκεπαστεί το σκάνδαλο των παράνομων παρακολουθήσεων και του Predator και της ΕΥΠ, που ταυτίζονται από το ίδιο κέντρο στο Μέγαρο Μαξίμου. Και ο ίδιος άνθρωπος γνωρίζει τι έχει κάνει ο Νίκος Ανδρουλάκης, τι έχει κάνει το ΠΑΣΟΚ για να χτυπήσει τη Νέα Δημοκρατία».

«Αν ο κ. Κασσελάκης πιστεύει ότι ο κ. Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία έχουν πληγεί από τις πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ, του κ. Τσίπρα και του ιδίου, πλανάται», σημείωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.

Για να τονίσει χαρακτηριστικά πως «ο κ. Κασσελάκης θέτει από χθες τον εαυτό του εκτός προοδευτικής παράταξης. Είναι δικαίωμά του, είναι ειλικρίνειά του, εκεί ανήκει ήδη. Το ερώτημα είναι: οι ψηφοφόροι, τα στελέχη και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζονται από αυτήν τη θέση;».

«Ο Μητσοτάκης φοβάται για το κόμμα του, ντρέπεται γι’ αυτό, δεν γνωρίζει αν το ελέγχει»

Ο Δημήτρης Μάντζος έστρεψε τα «πυρά» του και προς τον πρωθυπουργό, αναφορικά με το επικείμενο νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, αφού πρώτα ξεκαθάρισε πως «κάθε βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ θα το μελετήσει, όταν έρθει, και θα τοποθετηθεί με τη συνείδηση, τις απόψεις, τις αρχές και τις αξίες του».

«Για εμάς, όπως είπε και ο πρόεδρος, σε αυτά τα ζητήματα δεν είναι αναγκαία η κομματική πειθαρχία. Άλλωστε, το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής δεν έχει ανάγκη να αποδείξει τις αρχές του και τις αξίες του μέσα από τέτοιους μηχανισμούς», σημείωσε, προσθέτοντας πως δεν χρειάζονται «αντιφατικές συμπεριφορές, όπως του κ. Μηταράκη, που λέει ότι θα καταψηφίσει τη διάταξη, αλλά την ίδια στιγμή υπερασπίζεται τους βουλευτές της ΝΔ που ψήφισαν κάποτε το σύμφωνο συμβίωσης. Δεν μπορείς να είσαι και με τα δύο».

«Πόσοι υπουργοί θα το ψηφίσουν; Για ποια κυβερνητική λειτουργία μιλάμε, όταν τα ‘ρεπό’ δεν προσφέρονται μόνο στους βουλευτές αλλά και στους υπουργούς;»

Καταλόγισε στον Κυριάκο Μητσοτάκη «πρωτοφανή, απαράδεκτη και αντιθεσμική συμπεριφορά», εξηγώντας  πως «ο κ. πρωθυπουργός φοβάται για το κόμμα του, ντρέπεται γι’ αυτό, δεν γνωρίζει αν το ελέγχει, και έρχεται να ελέγξει apriori την αντιπολίτευση πολιτικά και ιδεολογικά, καταλογίζοντάς της μάλιστα και εργαλειοποίηση ενός ζητήματος ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Την ώρα που είναι ο ίδιος που το κάνει. Μιλάμε για πρωτοφανή αντιθεσμική συμπεριφορά».

«Δεν μπορεί ο κ. πρωθυπουργός, αν του λείπουν βουλευτές, να πιστεύει ότι θα τους βρει κάπου αλλού, επειδή συνυπολογίζει τις δικές μας αρχές και αξίες. Θα πρέπει να λύσει πρώτα τα του οίκου του και μετά να δει τι θα κάνει η Βουλή», σημείωσε.

«Πόσοι υπουργοί θα το ψηφίσουν; Για ποια κυβερνητική λειτουργία μιλάμε, όταν τα ‘ρεπό’ δεν προσφέρονται μόνο στους βουλευτές αλλά και στους υπουργούς; Η κυβέρνηση είναι ένα συλλογικό όργανο που συνεδριάζει και αποφασίζει συλλογικά. Έχει νομοθετική πρωτοβουλία η κυβέρνηση; Είναι το ίδιο αξιοπρεπής στάση το ‘ρεπό’ του βουλευτή και του υπουργού και είναι αναξιοπρεπές η αντιπολίτευση να ψηφίζει κατά συνείδηση; Αυτό μας λέει ο κ. Μητσοτάκης;», είναι τα ερωτήματα που έθεσε στον πρωθυπουργό ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.

Sports in

Γιατί η απουσία του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ «πληγώνει» τον Παναθηναϊκό… (vids)

Ο Παναθηναϊκός θα παίξει στο Βελιγράδι χωρίς τον Ερνανγκόμεθ, ο Εργκίν Αταμάν ψάχνει λύσεις για τη διπλή μάχη με τη Μακάμπι και η απουσία του Ισπανού είναι πολύ πιο σημαντική από όσο νομίζει κανείς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024