Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πρωτοβουλία του Δήμου Αγίας Παρασκευής για την αντιμετώπιση του bullying

Πρωτοβουλία του Δήμου Αγίας Παρασκευής για την αντιμετώπιση του bullying

Ευρεία σύσκεψη στο Δημαρχείο.

Την Τετάρτη 10/1 πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Αγίας Παρασκευής ευρεία σύσκεψη για την αντιμετώπιση του bullying αλλά και των φαινομένων βίας μεταξύ ανηλίκων στην πόλη με την παρουσία όλων των αρμόδιων φορέων (Αστυνομία, Εκπαιδευτικοί, Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων), ειδικών επιστημόνων από το «Χαμόγελο του Παιδιού» και το κέντρου πρόληψης «Αργώ» καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων.

Στόχος της πρωτοβουλίας η άμεση ανάληψη σχετικών δράσεων εντός του Δήμου με κύριους άξονες την πρόληψη, τη στήριξη των θυμάτων αλλά και την καταπολέμηση σχετικών φαινομένων.

Η σύσκεψη έλαβε χώρα με πρωτοβουλία του Δημάρχου Γιάννη Μυλωνάκη, υπό το φως των πρόσφατων περιστατικών εκφοβισμού και κακοποίησης ανηλίκων που σημειώθηκαν στην Αγία Παρασκευή.

«Δεν θα μείνουμε αμέτοχοι»

«Δεν γίνεται ένας Δήμος να μένει αμέτοχος και να αρκείται στα ευχολόγια τη στιγμή που περιστατικά όπως αυτό του 14χρόνου συγκλονίζουν τη χώρα» τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Μυλωνάκης για να συνεχίσει: «ήταν ακριβώς αυτό το συμβάν που μας κινητοποίησε. Το πρόβλημα του εκφοβισμού ήταν κάτι που θα μας απασχολούσε ούτως ή άλλως εντός της θητείας μας ως Δημοτικής Αρχής αλλά ύστερα απ’ ότι συνέβη νιώσαμε ότι δεν γινόταν να περιμένουμε άλλο. Νιώσαμε ότι ήταν υποχρέωσή μας να κινηθούμε άμεσα».

Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής ανέφερε επίσης: «Η σημερινή σύσκεψη είναι μόνο η αρχή της προσπάθειας. Πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό και ταυτόχρονα πολυσύνθετο θέμα το οποίο ακουμπάει κεντρικούς θεσμούς της Ελληνικής Κοινωνίας -την οικογένεια και το σχολείο- κάτι που σημαίνει πώς οφείλουμε να το προσεγγίσουμε με τη δέουσα σοβαρότητα και ευαισθησία. Γι αυτόν τον λόγο καλέσαμε να συμμετάσχουν ειδικοί επιστήμονες οι οποίοι γνωρίζουν καλά όλες τις πτυχές του προβλήματος.

Καταλήγοντας: «Όλοι μαζί, αποφασίσαμε να συστήσουμε ειδικές ομάδες εργασίας οι οποίες θα έχουν ως αντικείμενο την κατάρτιση συγκεκριμένου προγράμματος δράσεων και παρεμβάσεων, το οποίο ευελπιστώ πώς θα είμαστε σε θέση να δημοσιοποιήσουμε σύντομα»

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024