Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τιμολόγια ρεύματος: Φουντώνει ο πόλεμος για τις τιμές με το «κίτρινο» της Φυσικό Αέριο Ελλάδος

Τιμολόγια ρεύματος: Φουντώνει ο πόλεμος για τις τιμές με το «κίτρινο» της Φυσικό Αέριο Ελλάδος

Τι ανακοίνωσε η θυγατρική της ΔΕΠΑ Εμπορίας, «Φυσικό Αέριο Ελλάδος»

Σε νέο πόλεμο τιμών οδηγείται η αγορά ρεύματος.

Οι πάροχοι προχωρούν στην ανακοίνωση νέων προϊόντων επιδιώκοντας να αποσπάσουν πελάτες από ανταγωνιστές τους και το κυριότερο να σπεύσουν να πιάσουν θέση ενόψει του Φεβρουαρίου.

Τότε οι πάροχοι αναμένεται να βγουν και με κίτρινα τιμολόγια ρεύματος για τα οποία οι τιμές θα ανακοινώνονται ex post, δηλαδή μετά τη λήξη του μήνα κατανάλωσης.

Στη νέα φάση του εμπορικού πολέμου που ξεσπά επιδιώκεται επίσης να κερδίσουν τους προβληματισμένους καταναλωτές αναφορικά με τη σταθερότητα της τιμής.

Η Φυσικό Αέριο Ελλάδος

Έτσι, η Φυσικό Αέριο Ελλάδος, θυγατρική της ΔΕΠΑ Εμπορίας (ανήκει κατά 65% στο ελληνικό δημόσιο – ΤΑΙΠΕΔ), ανακοίνωσε το προϊόν «ΡΕΥΜΑ MAXI HOME FIXED» το οποίο αν και ανήκει στην κατηγορία των κίτρινων τιμολογίων ρεύματος, δηλαδή με τιμή η οποία μπορεί να μεταβληθεί εξαιτίας του μηχανισμού αναπροσαρμογής, εντούτοις έχει χαρακτηριστικά σταθερού ή μπλε τιμολογίου.

Πιο συγκεκριμένα για το προϊόν αυτό η τιμή της κιλοβατώρας είναι στα 0,123 ευρώ – η χαμηλότερη στην κατηγορία των κίτρινων τιμολογίων. Βρίσκεται πιο κάτω και από εκείνο της άλλης δημόσιας ενεργειακής εταιρείας της ΔΕΗ που είναι στα 0,124 ευρώ ανά κιλοβατώρα.

Μία εκ των διαφορών που έχει το συγκεκριμένο τιμολόγιο της Φυσικό Αέριο Ελλάδος έναντι των ανταγωνιστών της στην κατηγορία των κίτρινων τιμολογίων είναι πως παρέχει τη συγκεκριμένη τιμή, τα 0,123 ευρώ/kWh για οκτώ μήνες κι ας είναι κίτρινο. Δεν το κατηγοριοποίησε ως μπλε, καθώς η Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων Ενέργειας και Υδάτων επισημαίνει με το τελευταίο χρώμα εκείνα με 12μηνη διάρκεια.

Η άλλη διαφορά είναι πως η πάγια χρέωση ανέρχεται στα 9 ευρώ ανά μήνα, έναντι των άλλων κίτρινων που κινείται στα επίπεδα των 5 ευρώ.

Το ατού που προβάλει η Φυσικό Αέριο Ελλάδος είναι πως αυτή η τιμή θα είναι κλειδωμένη για οκτώ μήνες, ενώ των ανταγωνιστών της είναι για ένα μήνα με αβέβαια την έκβαση τους τους υπόλοιπους μήνες.

Επιλογές

Πάντως, οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί ως προς τις επιλογές τους και να αναζητούν τους όρους και τα ψιλά γράμματα στις συμβάσεις.

Αυτό που αξίζει επίσης να σημειωθεί είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των καταναλωτών και πελατών των εταιρειών ηλεκτρικής ενέργειας βρίσκονται στην κατηγορία των πράσινων τιμολογίων ρεύματος.

Και για αυτά τα προϊόντα οι τιμές θα μεταβάλλονται με βάση μηχανισμό αναπροσαρμογής ωστόσο, για τους πρώτους έξι μήνες, αρχής γενομένης από τον Ιανουάριο η βασική τιμή πάνω στην οποία χτίζεται η τελική τιμή που πληρώνει ο καταναλωτής θα μείνει αμετάβλητη.

Περισσότερες πληροφορίες για τις τιμές ρεύματος οι καταναλωτές μπορούν να αναζητούν από την ειδική ιστοσελίδα της ΡΑΑΕΥ

Πηγή ΟΤ

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024