Άλμα στις πωλήσεις αυτοκινήτων – Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες
Εκτόξευση το 2023. Τα καλύτερα ετήσια αποτελέσματα από το 2011 μέχρι σήμερα.
Με εντυπωσιακή αύξηση έκλεισε η αγορά οχημάτων (καινούργια ή μεταχειρισμένα εξωτερικού) το 2023 παρουσιάζοντας μεγάλη αύξηση σε σύγκριση με τις πωλήσεις του 2022.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής το μήνα Δεκέμβριο (2023) κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά 15.581 αυτοκίνητα (καινούργια ή μεταχειρισμένα εξωτερικού) έναντι 11.976 που κυκλοφόρησαν τον αντίστοιχο μήνα του έτους 2022 (+30,1%).
Τα καινούργια αυτοκίνητα που κυκλοφόρησαν τον Δεκέμβριο του 2023 ανέρχονται σε 8.919 έναντι 7.343 που κυκλοφόρησαν τον αντίστοιχο μήνα του έτους 2022, παρουσιάζοντας αύξηση 21,5%.
Συνολικά, την περίοδο Ιανουαρίου – Δεκεμβρίου 2023 κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά 238.117 αυτοκίνητα (καινούργια ή μεταχειρισμένα εξωτερικού) έναντι 205.130 που κυκλοφόρησαν την αντίστοιχη περίοδο του έτους 2022, παρουσιάζοντας αύξηση 16,1%.
Αύξηση και στα φορτηγά και τα λεωφορεία
Ο ευρύτερος εμπορικός κλάδος οχημάτων που περιλαμβάνει φορτηγά και λεωφορεία, κινήθηκε και αυτός ανοδικά το 2023 σε ότι αφορά τα φορτηγά (ελαφρά και βαρέα), επιδεικνύοντας αύξηση της τάξης του 5,1%.
Πωλήσεις μοτοσυκλετών
Η κυκλοφορία νέων μοτοσυκλετών κυβισμού άνω των 50 cc (καινούργιων και μεταχειρισμένων εξωτερικού) κατά το μήνα Δεκέμβριο του 2023, ανήλθε σε 2.543 έναντι 2.547 τον αντίστοιχο μήνα του έτους 2022, παρουσιάζοντας μείωση 0,2%.
Συνολικά, η κυκλοφορία νέων μοτοσυκλετών άνω των 50 cc (καινούργιων και μεταχειρισμένων εξωτερικού) κατά την περίοδο Ιανουαρίου – Δεκεμβρίου 2023, ανήλθε σε 69.425 έναντι 59.896 που κυκλοφόρησαν την αντίστοιχη περίοδο του έτους 2022, παρουσιάζοντας αύξηση 15,9%.
Supermini και B-SUV «νικητές»
Εντυπωσιακή άνοδο από τη δεξαμενή αγοραστών καινούργιου αυτοκινήτου για το 2023 σημείωσαν οι κατηγορίες supermini και B-SUV καταλαμβάνοντας μερίδιο αγοράς 44,8%.
Σε όγκο πωλήσεων ακολούθησαν τα μικρομεσαία hatchback και SUV αλλά συρρικνώθηκαν κατά 3,6% σε μερίδιο σε σύγκριση με τις πωλήσεις του 2022.
Οι πελάτες που έφυγαν από αυτή την κατηγορία μετακινήθηκαν στην μικρότερη κατηγορία B και B-SUV που σημείωσε αύξηση κατά 2,4%.
Όσων αφορά τους κινητήρες αύξηση κατά 3,3% κατέγραψαν τα υβριδικά και 3,4% τα plug-in υβριδικά (PHEV) και τα αμιγώς ηλεκτρικά. Μείωση ενδιαφέροντος κατά 2,9% παρουσίασαν τα βενζινοκίνητα και 3,1% τα diesel.
- Αντάρτικο πέντε βουλευτών της ΝΔ με δημόσια παρέμβαση – Κατά Μαξίμου και επιτελικού κράτους
- Influencer ταράζει το Κρεμλίνο: Το βίντεο-έκκληση στον Πούτιν που έγινε viral
- ΑΔΕΔΥ: Καταδικάζει τη σύλληψη και κράτηση υπαλλήλου – Επιθεωρητή Εργασίας έπειτα από μήνυση της Κωνσταντοπούλου
- Η τρομερή ανάρτηση του Κόντη για τον ΟΦΗ: «Τα παιδιά έδειξαν τι σημαίνει να παίζεις για κάτι μεγαλύτερο από τον εαυτό σου»
- Γάζα: Το νερό «όπλο» του Ισραήλ για την «τιμωρία» των Παλαιστινίων
- Ρόδος: 45χρονος προσπάθησε να ρίξει αυτοκίνητο με τη εν διαστάσει σύζυγο και το παιδί του σε γκρεμό
- ΠΑΟΚ: Συνάντηση Σαββίδη – Λουτσέσκου για το μέλλον
- Η ελληνική γλώσσα στο διάβα του χρόνου: Το ειδικό λεξιλόγιο της φιλοσοφίας (Μέρος ΙΕ’)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 28.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/t_h_e_h_i_d_d_e_n_-peWhm5_xJjI-unsplash-315x220.jpg)














































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442