Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Αποσύρεται από την κούρσα των Ρεπουμπλικάνων ο Κρις Κρίστι

ΗΠΑ: Αποσύρεται από την κούρσα των Ρεπουμπλικάνων ο Κρις Κρίστι

«Αναστέλλω την εκστρατεία μου για την προεδρία των ΗΠΑ», είπε σε υποστηρικτές του στη Γουίνταμ, στην πολιτεία Νιου Χάμσαϊρ, ο Κρις Κρίστι, ο οποίος βρισκόταν πολύ πίσω στις δημοσκοπήσεις.

Ο Κρις Κρίστι (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από το Reuters/Steve Marcus), ο μοναδικός υποψήφιος στην εσωκομματική διαδικασία των Ρεπουμπλικάνων που επέκρινε τον Ντόναλντ Τραμπ χωρίς να επαμφοτερίζει, αλλά βρισκόταν πολύ πίσω στις προθέσεις ψήφου κατά δημοσκοπήσεις, ανακοίνωσε χθες Τετάρτη πως εγκαταλείπει την κούρσα, μερικά 24ωρα πριν την πρώτη ψηφοφορία, στην Αιοβα, που θ’ ανοίξει τον χορό μιας εκστρατείας στην οποία ο πρώην πρόεδρος έχει δεσπόζουσα θέση και πελώριο προβάδισμα.

Αλλοτε υποστηρικτής του Τραμπ, μετατράπηκε σε σφοδρό επικριτή του

«Αναστέλλω την εκστρατεία μου για την προεδρία των ΗΠΑ», είπε σε υποστηρικτές του στη Γουίνταμ, στην πολιτεία Νιου Χάμσαϊρ. Ο πρώην κυβερνήτης του Νιου Τζέρσι, 61 ετών, ήταν άλλοτε υποστηρικτής του Ντόναλντ Τραμπ, όμως στην τρέχουσα εκστρατεία καταφέρθηκε με σφοδρότητα εναντίον του μεγιστάνα, χαρακτηρίζοντάς τον εγωκεντρικό κι ανέντιμο.

Ευρύ προβάδισμα Τραμπ

Ο Ντόναλντ Τραμπ διατηρεί ευρύ προβάδισμα έναντι των αντιπάλων του στην κούρσα για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος ενόψει των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ, σύμφωνα με δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos.

Βάσει των ευρημάτων της δημοσκόπησης, ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ είναι ο προτιμώμενος υποψήφιος για το 49% των υποστηρικτών των Ρεπουμπλικάνων. Ακολουθούν με ποσοστό 12% η Νίκι Χάλεϊ και με 11% ο Ρον ΝτεΣάντις.

Ο επιχειρηματίας Βίβεκ Ραμασουάμι εξασφαλίζει τη στήριξη του 4% των Ρεπουμπλικάνων, ενώ κανείς άλλος υποψήφιος δεν λαμβάνει ποσοστό άνω του 2%. Ποσοστό 18% των ερωτηθέντων λέει πως δεν γνωρίζει ποιον υποψήφιο θα επιλέξει.

Sports in

Αινιγματικός ο Γιάννης σχετικά με την επιστροφή του: «Θα μου πάρει μέρες, εβδομάδες, μήνες»

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο τόνισε ότι δεν γνωρίζει πόσο θα χρειαστεί για να επιστρέψει στο επίπεδο που θέλει να βρίσκεται.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024