Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρεπουμπλικάνοι «φρενάρουν» τις αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα των ΗΠΑ - Πώς συμβάλλουν οι ακτιβιστές

Ρεπουμπλικάνοι «φρενάρουν» τις αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα των ΗΠΑ – Πώς συμβάλλουν οι ακτιβιστές

Έχοντας κερδίσει την αποχώρηση των προέδρων του Χάρβαρντ και της Πενσυλβάνια, οι ακτιβιστές συνεχίζουν να πιέζουν ενάντια στα προγράμματα φυλετικής ποικιλομορφίας

Έχοντας ενθαρρυνθεί από την παραίτηση της προέδρου του Χάρβαρντ και του πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια, οι Ρεπουμπλικάνοι και οι ακτιβιστές που τους υποστηρίζουν έχουν πλέον την δυναμική για να ανατρέψουν την διάδοση προοδευτικών ιδεών στο εκπαιδευτικό σύστημα των ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Wall Street Journal, οι Αμερικανοί έχουν γίνει πιο επιφυλακτικοί απέναντι στα φιλελεύθερα προγράμματα σπουδών μετά την παραίτηση της Κλοντίν Γκέι, της πρώτης μαύρης προέδρου του πανεπιστημίου Χάρβαρντ και υπέρμαχου της μεγαλύτερης ποικιλομορφίας στον ακαδημαϊκό χώρο.

Τι προκάλεσε την παραίτηση της Γκέι

Η Γκέι παραιτήθηκε αυτή την εβδομάδα μετά τις αυξανόμενες καταγγελίες για λογοκλοπή και τις κατηγορίες ότι δεν ανταποκρίθηκε με επείγοντα τρόπο στις ανησυχίες για την επέκταση του αντισημιτισμού στην πανεπιστημιούπολη.

Η πρόεδρος του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια Λιζ Μάγκιλ είχε παραιτηθεί ένα μήνα νωρίτερα έχοντας δεχθεί και εκείνη παρόμοια κριτική για τις δηλώσεις που έκανε σε ακρόαση στο Κογκρέσο σχετικά με τον αντισημιτισμό στο πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια.

«Έχει ανοίξει ένα παράθυρο ευκαιρίας και θα φροντίσουμε να μην κλείσει», δήλωσε ο Μάικλ Γκονζάλες, ο οοποίος είναι ανώτερος συνεργάτης του συντηρητικού Heritage Foundation.

Ρεπουμπλικάνοι και ακτιβιστές ζητούν ριζικές αλλαγές στο αμερικανικό εκπαιδευτικό σύστημα

Συντηρητικοί νομοθέτες και ακτιβιστές δήλωσαν ότι θα αξιοποιήσουν τις πρόσφατες νίκες τους πιέζοντας για περισσότερες αλλαγές σε ομοσπονδιακό και πολιτειακό επίπεδο.  Η βουλευτής Virginia Foxx (R., N.C.), πρόεδρος της Επιτροπής Εκπαίδευσης και Εργατικού Δυναμικού της Βουλής των Αντιπροσώπων -η οποία πραγματοποίησε τις ακροάσεις που έθεσαν σε κίνηση την απομάκρυνση της Gay και της ομολόγου της στο Penn- δήλωσε ότι η ίδια και οι συνάδελφοί της θα επιδιώξουν πολιτικές πρωτοβουλίες για να αντιμετωπίσουν την «εχθρική κατάληψη της μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από πολιτικούς ακτιβιστές, αφυπνισμένους καθηγητές και κομματικούς διοικητικούς υπαλλήλους».

Οι ακτιβιστές εκτός Κογκρέσου δηλώνουν επίσης ότι θα συνεχίσουν να πιέζουν για αλλαγή. Ο Μπιλ Άκμαν, ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής που συσπειρώθηκε κατά της Γκέι και των προέδρων του Πεν και του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασαχουσέτης, έγραψε σε μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αυτή την εβδομάδα ότι τα μέλη του Harvard Corporation, του εποπτεύοντος οργάνου του πανεπιστημίου, θα πρέπει να παραιτηθούν, συμπεριλαμβανομένης της Πένι Πρίτζκερ, η οποία ηγήθηκε της επιτροπής αναζήτησης προέδρου που επέλεξε την Γκέι. Ζήτησε επίσης να διαλυθεί το γραφείο DEI (Γραφείο Διαφορετικότητας, Ισότητας και Ένταξης (DEI)) του πανεπιστημίου -το οποίο επικεντρώνεται στην ποικιλομορφία, την ισότητα και την ένταξη- και να απολυθεί το προσωπικό του.

Ο Κρίστοφερ Ρούφο της δεξαμενής σκέψης Manhattan Institute, ο οποίος τράβηξε την προσοχή ευρέως στις κατηγορίες για λογοκλοπή εναντίον του Γκέι, δήλωσε σε μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι θα ξεκινήσει ένα ταμείο «κυνηγιού λογοκλοπής» και θα το τροφοδοτήσει με 10.000 δολάρια για να «αποκαλύψει τη σήψη στο Ivy League». Σε μια ξεχωριστή ανάρτηση, είπε: «Ο Γκέιτ είναι ο μόνος που μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο: «Δεν πρέπει να σταματήσουμε μέχρι να καταργήσουμε την ιδεολογία DEI από κάθε ίδρυμα στην Αμερική».

Παραιτήθηκε και η πρόεδρος του Χάρβαρντ

Στο στόχαστρο τα προγράμμα DEI

Το Heritage Foundation επεξεργάζεται σχέδιο νόμου για τους πολιτειακούς νομοθέτες που θα μειώσει τα προγράμματα DEI στα πανεπιστήμια που χρηματοδοτούνται από το κράτος. Επίσης, πιέζει για την αναθεώρηση των ακαδημαϊκών προγραμμάτων ώστε να ελεγχθούν θέματα όπως οι σπουδές φύλου ή τα προγράμματα σπουδών που δίνουν έμφαση σε αυτό που οι συντηρητικοί περιγράφουν ως εθνικά παράπονα. «Θα διασφαλίσουμε ότι στις συνόδους του πολιτειακού νομοθετικού σώματος που ξεκινούν τώρα, θα είμαστε σε θέση να ανταλλάξουμε απόψεις μαζί τους για μια ισχυρή, ισχυρή πολιτική ατζέντα», δήλωσε ο Gonzalez.

Ακτιβιστές από ορισμένες συντηρητικές ομάδες είχαν ήδη ανταλλάξει ιδέες, μεταξύ άλλων σε μια συνάντηση πριν από περίπου τέσσερις εβδομάδες, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι του Heritage Foundation, του γραφείου του Ρούφο και οργανώσεων όπως η Moms for Liberty, η οποία υπερασπίζεται τα γονικά δικαιώματα και έχει ασκήσει πιέσεις για τον περιορισμό των συζητήσεων στην τάξη σχετικά με την ταυτότητα φύλου και θέματα σεξουαλικής αγωγής στις εκστρατείες της για την κατάκτηση θέσεων σε σχολικές επιτροπές σε όλες τις ΗΠΑ.

Η τοποθέτηση της προέδρου των καθηγητών πανεπιστημίων

Τα πανεπιστήμια και τα κολέγια έχουν από καιρό δηλώσει ότι έχουν συμφέρον να δημιουργήσουν ένα σώμα διαφορετικών φοιτητών και καθηγητών για να δημιουργήσουν ένα ζωντανό μαθησιακό περιβάλλον, να ενθαρρύνουν την προσωπική ανάπτυξη και να βοηθήσουν παραδοσιακά υποβαθμισμένες ομάδες.

«Οι επιθέσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση που λαμβάνουν χώρα σήμερα, η αποχρηματοδότηση των προσπαθειών DEI και η επιβολή της ποικιλομορφίας απόψεων, είναι αποτέλεσμα του γεγονότος ότι ορισμένοι άνθρωποι με χρήματα, εξουσία και επιρροή δεν είναι ευχαριστημένοι με αυτές τις νόμιμες επιστημονικές επεκτάσεις», δήλωσε η Irene Mulvey πρόεδρος της Αμερικανικής Ένωσης Καθηγητών Πανεπιστημίου, η οποία αριθμεί 44.000 μέλη

Η Γκέι αναγνώρισε ότι έκανε «λάθη», αλλά έγραψε επίσης στους New York Times την Τετάρτη ότι η φυλή της και η εστίασή της στην «ποικιλομορφία ως πηγή θεσμικής δύναμης» την έκαναν στόχο.

Τρεις από τους προέδρους των πανεπιστημίων βρέθηκαν να δίνουν εξηγήσεις σε επιτροπή στο Κογκρέσο

Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι Αμερικανοί αποδοκιμάζουν τη συνεκτίμηση της φυλής στην εισαγωγή σε πανεπιστήμια, μια πρακτική που το Ανώτατο Δικαστήριο κήρυξε αντισυνταγματική με απόφασή του τον περασμένο Ιούνιο. Σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal-NORC πέρυσι, το 15% δήλωσε ότι υποστηρίζει ότι τα κολέγια εξετάζουν τη φυλή ή την εθνικότητα ενός φοιτητή κατά την εισαγωγή, ενώ το 56% αποδοκιμάζει.

Ωστόσο, η ευρύτερη ατζέντα των συντηρητικών σχολείων, συμπεριλαμβανομένων των προσπαθειών να αφαιρεθεί από τα σχολεία υλικό που σχετίζεται με τη φυλή ή το φύλο και το φύλο, έχει τύχει μικτής υποδοχής. Η οργάνωση Moms for Liberty, η οποία έχει προωθήσει μια τέτοια ατζέντα, ηττήθηκε το περασμένο φθινόπωρο σε πολλούς αγώνες για τα σχολικά συμβούλια στην Πενσυλβάνια, την Αϊόβα και σε άλλα μέρη.

Τι αναφέρουν οι αναλυτές

Ο Dave Winston, ένας βετεράνος στρατηγικός σύμβουλος του GOP, δήλωσε ότι οι ψηφοφόροι που έχουν μεγαλύτερη ισχύ στις εκλογές – οι ανεξάρτητοι – επικεντρώνονται στην οικονομία και όχι στο καλάθι της DEI και σε άλλα πολιτιστικά ζητήματα. Αν και το DEI μπορεί να είναι ένα σημαντικό θέμα για πολλούς ανθρώπους, είπε, «αν δεν μιλάς για την οικονομία, δεν μιλάς στους ανθρώπους που θα αποφασίσουν στις εκλογές. Δεν μιλάς για το θέμα για το οποίο θα αποφασίσουν.»

Ακόμα, ορισμένοι Δημοκρατικοί υποστηρίζουν ότι το κόμμα τους δεν θα πρέπει να προβάλλει τους εαυτούς του ως υπέρμαχους προώθησης των δικαιωμάτων αυτών στην εκπαίδευση. Ο Ruy Teixeira, Δημοκρατικός και κεντροαριστερός μελετητής του American Enterprise Institute, δήλωσε ότι οι περισσότεροι Αμερικανοί πιστεύουν στις ίσες ευκαιρίες για όλους, αλλά όχι στην εγγύηση ίσων αποτελεσμάτων για συγκεκριμένες φυλετικές ή εθνοτικές ομάδες.

«Το να είμαστε πρόθυμοι να περιορίσουμε τη γραφειοκρατία της DEI θα ήταν μια πολύ καλή ιδέα», δήλωσε ο Teixeira. «Κανείς δεν έχει αντίρρηση στην ιδέα ότι τα κολέγια πρέπει να προωθούν την ποικιλομορφία… Αυτό που απεχθάνονται οι άνθρωποι είναι οι γραφειοκρατίες που ουσιαστικά λειτουργούν ως αστυνομία, επιβάλλοντας την ομοιομορφία και αστυνομεύοντας τη γλώσσα που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι και βάζοντας τον αντίχειρα στη ζυγαριά για κάποιους και όχι για άλλους.»

Sports in

Σκάνδαλο: Δεν κλήθηκε σε απολογία ο Αλμέιδα για την επίθεση στην Τούμπα

Ο Ματίας Αλμέιδα επιτέθηκε και έπιασε από τον λαιμό άνθρωπο της ΥΑΒΑΧ μετά το τέλος του παιχνιδιού στην Τούμπα, παρόλα αυτά δεν κλήθηκε σε απολογία από τον αθλητικό δικαστή της Super League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024