Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αδιανόητο: Μωρό νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση - Βρέθηκε στο αίμα του κοκαΐνη

Αδιανόητο: Μωρό νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση – Βρέθηκε στο αίμα του κοκαΐνη

Nεογέννητο μωρό ανιχνεύτηκε θετικό στην κοκαΐνη και ταυτόχρονα με μορφή βακτηριακής μηνιγγίτιδας Το μωρό είχε φτάσει στα επείγοντα παιδιατρικά περιστατικά σε πολύ σοβαρή κατάσταση.

Το μωρό προσήλθε στο νοσοκομείο Ρόγκι χθες, σε σοβαρή κατάσταση όπου μετά την ανίχνευση των ουσιών και την σταθεροποίησή του κρίθηκε σκόπιμο να μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Νάπολι.

Η τρομακτική ανακάλυψη έγινε χθες από τους γιατρούς του παιδιατρικού τμήματος του νοσοκομείου Ρόγκι στο Σαλέρνο. Το βρέφος διαγνώσθηκε και με σοβαρή βακτηριακή μηνιγγίτιδα. Οι γιατροί κατάφεραν να το σταθεροποιήσουν, ενώ αμέσως μετά μεταφέρθηκε από αέρος στο νοσοκομείο Σαντομπόνο της Νάπολι, όπου εξακολουθεί να νοσηλεύεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μητέρα κάνει χρήση ναρκωτικών. Ως εκ τούτου, δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο η μετάδοση να έγινε μέσω του θηλασμού, τον ιδρώτα ή με την αγκαλιά «skin to skin». Η διεθνής βιβλιογραφία δείχνει το ίδιο για την μεθαδόνη και για άλλα ναρκωτικά πλην της κοκαΐνης.

H κοκαΐνη έχει πολλούς τρόπους να περάσει από γονιό σε μωρό, όμως από τον θηλασμό, τον ιδρώτα ή ακόμα και την αγκαλιά.

Η ανάλυση ούρων που σόκαρε τους γιατρούς

Η ανάλυση ούρων αποκάλυψε ότι το μωρό, που γεννήθηκε πριν από τρεις μήνες στο ίδιο νοσοκομείο, ήταν θετικό στην κοκαΐνη. Σύμφωνα με πληροφορίες, η μητέρα κάνει χρήση ναρκωτικών. Ως εκ τούτου, δεν μπορεί να αποκλειστεί ότι η μετάδοση μπορεί να έχει γίνει μέσω του θηλασμού, μέσω του ιδρώτα ή ακόμα και την αγκαλιά. Η υπόθεση έχει αναφερθεί στους πράκτορες της Κρατικής Αστυνομίας της Ιταλίας, οι οποίοι εργάζονται για να ανασυνθέσουν τα γεγονότα.

Η σταθεροποίηση του μωρού στο νοσοκομείο Ρόγκι και η συνεπακόλουθη αεροδιακομιδή του στη Νάπολη, αποδείχθηκε σωτήρια, όμως ακόμα δεν θεωρείται πως έχει αποφύγει τον κίνδυνο.

Sports in

Ο Μότα γράφει ιστορία με την Μπολόνια

Οι «ροσομπλού» θα παίξουν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από 22 χρόνια και κάνουν... όνειρα ακόμα και για συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024