Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Διπλά» υπουργικά συμβούλια μέχρι τις ευρωεκλογές

«Διπλά» υπουργικά συμβούλια μέχρι τις ευρωεκλογές

«Συνέπεια και δουλειά», οι πρώτες για το 2024 εντολές στους υπουργούς - Η ακρίβεια και η αισχροκέρδεια στο στόχαστρο του Μαξίμου - Αναλυτικά όλες οι αποφάσεις του κυβερνητικού επιτελείου ανά υπουργείο

Με διπλά υπουργικά συμβούλια κάθε μήνα σκοπεύει, κατά πληροφορίες, να κινηθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης ακόμα και μέχρι τις ευρωεκλογές.

Στόχος, να ενισχύσει προς την ομάδα του τη διατυπωμένη εντολή για μεταρρυθμιστική ορμή αλλά και προς τους πολίτες την εικόνα μιας κυβέρνησης με ρυθμό.

Ευθέως άλλωστε στην πρώτη για φέτος συνεδρίαση με τους υπουργούς ζήτησε να θέσουν εαυτούς σε εξάμηνη τροχιά «παραγωγής  αποτελεσμάτων».

Στο επίκεντρο είναι βασικά προϊόντα, όπως το βρεφικό γάλα για το οποίο η αντιπολίτευση σφυροκοπά το Μαξίμου, καθώς και προϊόντα του νοικοκυριού, όπως απορρυπαντικά και σαμπουάν που συχνά εντάσσονται σε πρακτικές «προσφορών»

Σε τρεις εβδομάδες αναμένεται νέο «ραντεβού» στο Μαξίμου, ενώ δρομολογούνται άλλα δύο τον Φεβρουάριο, με τον Πρωθυπουργό να προτάσσει στο ξεκίνημα του έτους τους δύο όρους του «συμβολαίου» με την κοινωνία, που είχε φέρει στο προσκήνιο τον περασμένο Σεπτέμβριο: «μεταρρύθμιση παντού – νομιμότητα παντού», όπως έλεγε στη ΔΕΘ.

Οι μεταρρυθμίσεις και η καθημερινότητα είναι κυρίαρχα κεφάλαια στον κυβερνητικό οδικό χάρτη, για τον οποίο ο Μητσοτάκης ζήτησε «συντονισμένο βηματισμό», «συνέπεια», «δουλειά».

Εξ ου και οι αναφορές του σε τρεις επικείμενες κοινοβουλευτικές «μάχες» – εκσυγχρονισμού, όπως θεωρεί: επιστολική ψήφος, ΑΕΙ, ποινικοί κώδικες.

Οδηγός της κυβέρνησης είναι, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, «αυτά για τα οποία μας εμπιστεύθηκαν οι πολίτες».

Στιγμιότυπο από το χθεσινό, πρώτο για το 2024, υπουργικό συμβούλιο μετά και τον πρόσφατο μίνι ανασχηματισμό υπουργών και υφυπουργών

Και σε μια επανάληψη με άλλα λόγια του παλιότερου μότο περί «αντιπολίτευσης του εαυτού μας», σχολίασε ότι «εμείς πρέπει να είμαστε οι πρώτοι αυστηροί κριτές της δικής μας απόδοσης».

Ταυτόχρονα όμως από τα πρώτα λεπτά φάνηκε ότι το κέντρο βάρους παραμένει στη διαχείριση της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας.

Αποτελεί εξάλλου πεδίο μεγάλης πολιτικής πίεσης για την κυβέρνηση.

Στο επίκεντρο είναι βασικά προϊόντα, όπως το βρεφικό γάλα για το οποίο η αντιπολίτευση σφυροκοπά το Μαξίμου, καθώς και προϊόντα του νοικοκυριού, όπως απορρυπαντικά και σαμπουάν που συχνά εντάσσονται σε πρακτικές «προσφορών».

Στο πλαίσιο αυτό, σε πρωινή σύσκεψη υπό τον Μητσοτάκη κλειδώνουν στη λεπτομέρειά τους ανακοινώσεις του υπουργείου Ανάπτυξης – «νέες πρωτοβουλίες» όπως προανήγγειλε on camera.

Τη συνεδρίαση 3,5 ωρών σχεδόν μονοπώλησαν το χωροταξικό (αυθαίρετα, εκτός σχεδίου δόμηση, πολεοδομικά σχέδια) και οι παραλίες (το πλαίσιο παραχώρησης του αιγιαλού).

Για εκκρεμότητα που «απασχολεί εκατομμύρια πολίτες» και «διαρκεί έναν αιώνα» μίλησε ο Μητσοτάκης σχετικά με τις πολεοδομικές παρεμβάσεις.

«Το οριστικό άνοιγμα στη νομιμότητα πρέπει να συνοδεύεται από το κλείσιμο κάθε δυνατότητας στην παρανομία» σημείωσε, μιλώντας για μεταρρύθμιση που «απελευθερώνει τη νόμιμη δόμηση και απεγκλωβίζει και χιλιάδες ιδιοκτήτες από ένα γκρίζο καθεστώς αβεβαιότητας».

Premium έκδοση «ΤΑ ΝΕΑ»

Sports in

Live streaming: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

Live streaming: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός. Παρακολουθήστε μέσω live streaming την αναμέτρηση Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός για τον 5ο τελικό της Α1 μπάσκετ Γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024