Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
H επόμενη μέρα στην Boeing μετά την αποκόλληση παραθύρου στον αέρα - Το mea culpa και τα μέτρα της εταιρείας

H επόμενη μέρα στην Boeing μετά την αποκόλληση παραθύρου στον αέρα – Το mea culpa και τα μέτρα της εταιρείας

Επιθεώρηση αναμένουν τα αεροπλάνα της Boeing από τις ρυθμιστικές αρχές εν μέσω αυξημένων ανησυχιών για την ασφάλεια

Μετά το σοκ που υπέστησαν οι επιβάτες της πτήσης της Alaska Airlines, δεκάδες αεροπλάνα Boeing Max 9 έχουν καθηλωθεί στο έδαφος, αναμένοντας επιθεώρηση, την ώρα που υπάρχει γενικευμένη ανησυχία για την ασφάλεια των αερομεταφορών. Από τότε που αποκολλήθηκε μέρος του αεροπλάνου, η Alaska και η United Airlines, κατάφεραν να βρουν πολλά ελαττωματικά εξαρτήματα στα αεροσκάφη τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Guardian, ο CEO της Boeing, Ντέιβ Καλιούν, δήλωσε, «Θα προσεγγίσουμε το θέμα αυτό – αναγνωρίζοντας το λάθος μας», απευθυνόμενος στους υπαλλήλους της εταιρείας, κατά την διάρκεια μίας συνάντησης όλων των εργαζομένων στο εργοστάσιο της στο Ρέντον της Ουάσινγκτον, ενώ ο ίδιος πρόσθεσε ότι «Θα λύσουμε το συγκεκριμένο πρόβλημα με διαφάνεια, σε κάθε βήμα της διαδικασίας.»

Πώς αντέδρασε ο CEO όταν είδε το τμήμα να φεύγει

Στην συνέχεια, ο Καλιούν περιέγραψε την δική του αντίδραση στην εικόνα της πτήσης της Alaska Airlines, που έδειχνε το τμήμα που έλειπε και η ανησυχία του ήταν ότι κάποιος θα μπορούσε να είχε κάτσει στο διπλανό κάθισμα, αλλά ευτυχώς ήταν άδειο.

«Έχω παιδιά, έχω εγγόνια και το ίδιο και εσείς», είπε ο CEO,  σύμφωνα με το απομαγνητοφωνημένο κείμενο που μοιράστηκε η Boeing. Ανέφερε, συγκεκριμένα, «Αυτά τα πράγματα έχουν σημασία. Κάθε λεπτομέρεια έχει σημασία.»

Η αντίδραση της κατασκευάστριας εταιρείας αεροσκαφών στις επιπτώσεις της τελευταίας κρίσης της έρχεται σε έντονη αντίθεση με τον τρόπο με τον οποίο αρχικά αντέδρασε στις συντριβές δύο αεροσκαφών Max 8, το 2018 και το 2019, στις οποίες σκοτώθηκαν 346 άνθρωποι.

Σε συζητήσεις με την υπηρεσία πολιτικής Αεροπορίας

Σε ότι αφορά την Ομοσπονδιακή υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, η εταιρεία δεν έχει ακόμη οριστικοποιήσει το σύνολο οδηγιών για τις επιθεωρήσεις και τη συντήρηση των καθηλωμένων αεροσκαφών Max 9. Ο όμιλος υπέβαλε μια «αρχική έκδοση», η οποία τώρα αναθεωρείται μετά από τα σχόλια της υπηρεσίας, η οποία δεσμεύτηκε να προβεί σε «ενδελεχή επανεξέταση» του σχεδίου της.

«Κάθε Boeing 737-9 Max με ελαττωματικά εξαρτήματα θα παραμείνει καθηλωμένο στο έδαφος έως ότου η FAA διαπιστώσει ότι το καθένα μπορεί να επιστρέψει με ασφάλεια στη λειτουργία», ανέφερε η υπηρεσία σε ανακοίνωση που εξέδωσε λίγο πριν ο Καλιούν απευθυνθεί στους εργαζόμενους. Πρόσθεσε δε ότι «Η ασφάλεια και όχι η ταχύτητα, είναι αυτή που θα καθορίσει το χρονοδιάγραμμα για την επιστροφή των Boeing 737-9 Max στην υπηρεσία.»

Τέλος, η αεροπορική εταιρεία δήλωσε: «Συνεχίζουμε να είμαστε σε στενή επαφή με τους πελάτες μας και την FAA σχετικά με τις απαιτούμενες επιθεωρήσεις. Στο πλαίσιο της διαδικασίας, πραγματοποιούμε ενημερώσεις με βάση τα σχόλια και τις απαιτήσεις τους.»

H επόμενη μέρα στην Boeing μετά την αποκόλληση τμήματος αεροσκάφους

Καθηλωμένα παραμένουν τα Boeing μέχρι να ελεγχθούν από την FAA

Ενώπιον του Κογκρέσου και η διοίκηση της FAA

Πριν από την εσωτερική συνάντηση, ο Καλιούν τόνισε την ανάγκη η Boeing να ενισχύσει «την εστίασή και τη δέσμευσή της στην ασφάλεια, την ποιότητα, την ακεραιότητα και τη διαφάνεια.» Η Boeing αποκάλυψε την Τρίτη ότι παρέδωσε συνολικά 528 αεροπλάνα πέρυσι, πραγματοποιώντας αύξηση από 480 το 2022. Επίσης, έκλεισε 1.314 νέες παραγγελίες, από 774 το προηγούμενο έτος.

Πέρα από την Boeing, αντιμέτωπη με έλεγχο είναι και η FAA. Το Reuters ανέφερε ότι ο νέος επικεφαλής της ρυθμιστικής αρχής, Μάικ Γουίτακερ, πρόκειται να εμφανιστεί ενώπιον του Κογκρέσου τον επόμενο μήνα, στις 6 Φεβρουαρίου, εν μέσω ερωτημάτων σχετικά με την εποπτεία της Boeing.

Μάλιστα, ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής JD Vance ανέφερε: «Η FAA με διαβεβαίωσε ότι το 737 Max είναι ασφαλές – η παρ’ ολίγον καταστροφή της περασμένης εβδομάδας θέτει υπό αμφισβήτηση αυτή την απόφαση.»

Τέλος, ο Vance υποστήριξε ότι η επιτροπή εμπορίου της Γερουσίας θα πρέπει να προγραμματίσει μια ακρόαση για την αξιολόγηση των περιστατικών που αφορούν το Max, καθώς και την εποπτεία της FAA, «το συντομότερο δυνατό».

Σημειώνεται πως η Boeing αντιμετωπίζει και οικονομικά προβλήματα, καθώς οι μετοχές της Boeing υποχώρησαν απότομα τη Δευτέρα και ακόμα περισσότερο την Τρίτη λόγω της ανησυχίας για την ασφάλεια του 737 Max 9.

Sports in

Φενέρμπαχτσε – Μονακό 62-65: Πήρε το «θρίλερ» και ισοφάρισε σε 2-2!

Η Μονακό επικράτησε 65-62 στην έδρα της Φενέρμπαχτσε και πλέον η πρόκριση στο Final Four θα κριθεί στο Game 5.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024