Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μεσολόγγι: Κανένα ίχνος από τον 30χρονο - Απολογείται σήμερα ο τελευταίος άνθρωπος που τον είδε ζωντανό

Μεσολόγγι: Κανένα ίχνος από τον 30χρονο – Απολογείται σήμερα ο τελευταίος άνθρωπος που τον είδε ζωντανό

Ο 50χρονος αρνείται ότι έχει την παραμικρή εμπλοκή στη μυστηριώδη υπόθεση. Τι ισχυρίζεται για το μαχαίρι που βρέθηκε στην κατοχή του

Για πέμπτη ημέρα συνεχίζεται το θρίλερ με την εξαφάνιση του 30χρονου Μπάμπη στο Μεσολόγγι. Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν και πάλι οι έρευνες από την ΕΜΑΚ, την Πυροσβεστική, το Λιμενικό, την Αστυνομία, εθελοντών και συγγενών.

Με τη βοήθεια drone και εκπαιδευμένων σκυλιών ελέγχεται σπιθαμή προς σπιθαμή η ευρύτερη περιοχή του πρώην ΤΕΙ, εκεί όπου φαίνεται να εμφανίζεται για τελευταία φορά ο νεαρός άντρας, ωστόσο κανένα ίχνος του δεν έχει εντοπιστεί ακόμα.

Την ώρα που η οικογένεια αγωνιά για την τύχη του ανθρώπου της, οι έρευνες των Αρχών εστιάζουν (και) στον 50χρονο κρεοπώλη, ο οποίος ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που είδε ζωντανό τον 3οχρονο, το βράδυ της 4ης Ιανουαρίου.

Το χρονικό της εξαφάνισης

Ο άντρας πήρε στις 20:20 τον νεαρό από το σπίτι του και τον άφησε 10 λεπτά αργότερα στη διασταύρωση των ΤΕΙ, στην παλιά εθνική οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων. Ωστόσο, επέστρεψε στο σπίτι του μία ώρα μετά, στις 21:30 το βράδυ, αν και πρόκειται για μία απόσταση μόλις 7 λεπτών.

Το κενό αυτής της μιας ώρας, τον έβαλε στο μικροσκόπιο των αστυνομικών, που ερευνούν την υπόθεση της εξαφάνισης του 3οχρονου.

Οι Αρχές έχουν στα χέρια τους το κινητό του κρεοπώλη, το οποίο κάνουν φίλο και φτερό

Μάλιστα, οι αστυνομικοί έχουν εντοπίσει κενά και ασάφειες στα όσα έχει υποστηρίξει ο 50χρονος για το χρονικό αυτό διάστημα, ενώ οι κάμερες έχουν πιάσει το όχημά του να κινείται προς το Μεσολόγγι και όχι προς τον Άγιο Θωμά, όπως ο ίδιος ισχυρίζεται. Φέρεται, λοιπόν, να κινείται προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Ο ίδιος κρατείται από το Σάββατο (6/1) στο τμήμα Ασφαλείας του Μεσολογγίου, με την κατηγορία της οπλοκατοχής, καθώς μέσα στο μαύρο τζιπ του εντοπίστηκε ένα μαχαίρι. Οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα, πήρε αναβολή και σήμερα (9/1) θα οδηγηθεί εκ νέου στα δικαστήρια προκειμένου να εκδικαστεί η υπόθεσή του.

Τι υποστηρίζει ο κρεοπώλης

Ο 50χρονος πάντως αρνείται ότι έχει την παραμικρή εμπλοκή στη μυστηριώδη υπόθεση, ενώ ισχυρίζεται πως το μαχαίρι βρέθηκε στην κατοχή του, λόγω της επαγγελματικής του ιδιότητας.

Το όχημά του έχει μεταφερθεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών ώστε να γίνει ανάλυση στα ειδικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. Αυτό που αναζητούν οι Αρχές είναι οποιοδήποτε στοιχείο θα βοηθούσε στην διαλεύκανση της υπόθεσης, όπως αποτυπώματα, DNA και κηλίδες αίματος, καθώς όσο παίρνουν οι ημέρες τόσο περισσότερο ενισχύεται το σενάριο της εγκληματικής ενέργειας.

Επίσης, οι Αρχές έχουν στα χέρια τους το κινητό του κρεοπώλη, το οποίο κάνουν φίλο και φτερό. Η συσκευή έχει μεταφερθεί στα εργαστήρια της Αστυνομίας για να ανακτηθούν δεδομένα, που έχουν διαγραφεί, ενώ με την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών αναμένεται να φανεί και η διαδρομή που ακολούθησε το βράδυ που συναντήθηκε με τον 30χρονο.

Τα δανεικά και η φυγή από το Μεσολόγγι

Εν τω μεταξύ, ο 50χρονος φέρεται να χρωστάει αρκετά χρήματα στον 30χρονο. Σύμφωνα με τους συγγενείς του νεαρού άνδρα, ο κρεοπώλης είχε δανειστεί 17.000 ευρώ από τον αγνοούμενο και ο Μπάμπης φέρεται να είχε ενημερώσει τους δικούς του ανθρώπους, ότι ήθελε να εξοφληθεί πριν πάρει τον δρόμο της επιστροφής για την Ιταλία.

Ωστόσο, ο κρεοπώλης μιλά για 7.000 ευρώ, τα οποία ισχυρίζεται ότι τα επέστρεψε στον 30χρονο πριν από τα Χριστούγεννα.

Τέλος, ερωτηματικά προκαλεί η κίνηση του 50χρονου μια ημέρα μετά τη δήλωση εξαφάνισης από την οικογένεια του 30χρονου, να φύγει από το Μεσολόγγι και να μετέβη στο χωριό Κλεππά της ορεινής Ναυπακτίας, διανύοντας μία απόσταση 2 ωρών και 40 λεπτών με πολλές στροφές και δύσβατες χαράδρες. Εκεί εντοπίστηκε και οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα Μεσολογγίου προκειμένου να καταθέσεικαι συνελήφθη για το μαχαίρι που βρέθηκε στο τζιπ του.

Μιλώντας στο Live News, φίλος της οικογένειας, που διατηρεί επιχείρηση κοντά στο σημείο που εξαφανίστηκε ο αγνοούμενος, ανέφερε: «Εκείνο το μοιραίο βράδυ δεν είχα δει κάτι. Στην επιχείρησή μου εργάζονται δύο μέλη της οικογένειας του αγνοούμενου, η μητέρα του και η αδελφή του. Αν ήταν στην περιοχή θα περνούσε από το μαγαζί μου».

Σχετικά με τον 50χρονο που είχε δανειστεί χρήματα από τον αγνοούμενο σημείωσε ότι τον γνωρίζει, αφού είναι συνάδελφοι κι όπως είπε «δεν έχει δώσει κανένα δικαίωμα».

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024