Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δημοσκόπηση: Η εγκληματικότητα και η ελλιπής αστυνόμευση το νούμερο 1 πρόβλημα για τους κατοίκους της Αττικής

Δημοσκόπηση: Η εγκληματικότητα και η ελλιπής αστυνόμευση το νούμερο 1 πρόβλημα για τους κατοίκους της Αττικής

Οι πολίτες στην Αττική θέτουν ως πρώτη προτεραιότητα για την κυβέρνηση την ενίσχυση της αστυνόμευσης πάνω από θέματα όπως είναι η αντιμετώπιση της ακρίβειας και η περίθαλψη στα δημόσια νοσοκομεία

Η εγκληματικότητα και η ελλιπής αστυνόμευση είναι το νούμερο ένα πρόβλημα για τους κατοίκους της Αττικής σύμφωνα με τα στοιχεία της πρώτης δημοσκόπησης για το 2024.

Το αποτέλεσμα αυτό μπορεί να αποτελεί έκπληξη για πολλούς όχι όμως για κατοίκους των περιοχών της Αττικής που η εγκληματικότητα βρίσκεται στο κόκκινο και η Αστυνομία είναι απούσα.

Πρώτη προτεραιότητα

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Alco που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, το 40% των κατοίκων της Αττικής θέτει ως πρώτη προτεραιότητα για την κυβέρνηση εντός του 2024 την ενίσχυση της αστυνόμευσης.

Το αντίστοιχο ποσοστό στο σύνολο της χώρας ανέρχεται στο επίσης υψηλό ποσοστό του 21%.

Σίγουρα πρόκειται για ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς την κυβέρνηση ότι έχει μείνει πίσω στα ζητήματα ασφάλειας και στην αντιμετώπιση της παραβατικότητας και εγκληματικότητας κυρίως στην Αθήνα και σε πολλές περιοχές της Αττικής.

Πάνω από ακρίβεια και υγεία

Η συγκεκριμένη απάντηση των πολίτων αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία και δείχνει το μέγεθος του προβλήματος που θέτουν το θέμα της ασφάλειας πάνω από ζητήματα όπως την ακρίβεια που καλπάζει και αδειάζει τις τσέπες των πολιτών, την υγεία και την περίθαλψη ή την ανεργία για παράδειγμα.

Σχολιάζοντας το συγκεκριμένο εύρημα της δημοσκόπησης ο διευθύνων σύμβουλος της Alco Κώστας Παναγόπουλος επισήμανε ότι αυτό το ποσοστό το 40% είναι το υψηλότερο που κατέγραψε γη έρευνα στην Αττική σε σχέση με άλλες προτεραιότητες που θέτουν οι πολίτες για την Κυβέρνηση ξεπερνώντας θέματα όπως την οικονομία και την υγεία.

Αποδυναμωμένη κατά 80% η Άμεση Δράση

Η απάντηση των πολίτων στη δημοσκόπηση έρχεται να επιβεβαιώσει το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του in και του Βασίλη Λαμπρόπουλου, σύμφωνα με το οποίο η νέα ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη διαπίστωσε αποδυνάμωση κατά 70% με 80% της Άμεσης Δράσης που αποτυπώνεται, τόσο στην εξαφάνιση των περιπολιών όσο και την συρρίκνωση της ομάδας «Ζήτα».

Ως αποτέλεσμα είναι η εξαύλωση της εμφανούς αστυνόμευσης, η μείωση της ανταπόκρισης των αστυνομικών δυνάμεων σε πολίτες που διατρέχουν κίνδυνο, ενώ παρουσιάζεται πρόβλημα και στην λειτουργία του τηλεφωνικού κέντρου στο «100» της ΕΛΑΣ!

Η συρρίκνωση αυτή αποδίδεται σε ευνοϊκές μεταθέσεις των αστυνομικών της εν λόγω υπηρεσίας σε φρουρήσεις VIP, σε μετακινήσεις στην επαρχία στους τόπους καταγωγής τους και σε άλλες μεταβολές του προσωπικού.

Ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη φέρεται αποφασισμένος να περιορίσει τις παθογένειες της (εικονικοί γάμοι, ψευδής επίκληση προβλημάτων υγείας συγγενών τους ) ανισοκατανομής του αστυνομικού προσωπικού.

Κι όπου, μεταξύ άλλων, διαπιστώνεται ότι στην Αττική, όπου καταγράφεται το 50-60% της εγκληματικής δράσης όλης της χώρας, να υπηρετεί μόνο το 35% των αστυνομικών. Με χιλιάδες αστυνομικούς να είναι ουσιαστικά ανενεργοί σε περιφερειακές υπηρεσίες.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024