Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ένα βήμα πιο κοντά στην παραγωγή το αυτοκίνητο των Sony-Honda

Ένα βήμα πιο κοντά στην παραγωγή το αυτοκίνητο των Sony-Honda

Η νέα πιο κοντά στην τελική του μορφή εκδοχή του Afeela προσγειώνεται στο CES δίνοντας το στίγμα μιας διαφορετικής εμπειρίας σε επίπεδο in-car ψυχαγωγίας

Για εκείνους που δεν θυμούνται τις νέες εξελίξεις που έχουν συντελεστεί σε επίπεδο «ανορθόδοξων» συμφωνιών στην αυτοκινητοβιομηχανία με φόντο την ηλεκτροκίνηση αλλά και την ολοένα μεγαλύτερη διείσδυση του ψηφιακού κόσμου στο σύμπαν των τεσσάρων τροχών, οι Sony και Honda έχουν συμπράξει δημιουργώντας την εταιρεία Afeela η οποία από την έκθεση του CES στο Las Vegas παρουσιάζει μια πιο κοντά στην παραγωγή παραλλαγή του πρώτου τους αμιγώς ηλεκτρικού τετράτροχου το οποίο αναμένεται το 2026.

Σε σχέση με το προηγούμενο πρωτότυπο που είχε παρουσιαστεί πέρυσι στο CES, το νέο Afeela διαθέτει ένα πιο επιμηκυμένο ρύγχος με διαφορετικά σχεδιασμένο προφυλακτήρα και νέα φωτιστικά σώματα που συνδέονται με μια επιφάνεια που αποκαλείται Media Bar και μπορεί να λειτουργήσει ως οθόνη, εμφανίζοντας στοιχεία όπως το επίπεδο φόρτισης.

Οι καθρέφτες έχουν επίσης αποκτήσει ένα ρεαλιστικό σχεδιασμό ενώ ανασχεδιασμένος είναι εξίσου και ο πίσω προφυλακτήρας και τα πίσω φώτα ενώ υπάρχουν διαφοροποιήσεις και στις αναλογίες χάρη στον διαφορετικό σχεδιασμό της πίσω θύρας αποσκευών.

Διαφορές υπάρχουν και στο εσωτερικό όπου σε κάθε περίπτωση κυριαρχούν η μεγάλη οθόνη για τον ψηφιακό πίνακα οργάνων πίσω από το yoke τιμόνι και την ακόμα μεγαλύτερη οθόνη για το infotainment που καλύπτει όλη την έκταση του ταμπλό. Παρ΄όλα αυτά υπάρχουν φυσικά χειριστήρια για το κλιματισμό καθώς και ένας περιστροφικός επιλογέας μέσω του οποίου πραγματοποιείται ο χειρισμός του συστήματος πλοήγησης και η πρόσβαση σε διαφορετικά μενού. Αυτονόητα η υπερπληθώρα οθονών προσφέρει μια αντίστοιχη υπερπληθώρα ρυθμίσεων και επιλογών σε ό,τι αφορά τον φωτισμό, τον ήχο και θέματα των οθονών τα οποία σημειωτέον αντλούν έμπνευση από ταινίες και τον κόσμο του gaming.

Στα χαρακτηριστικά του Afeela συγκαταλέγεται ένα σύστημα ακύρωσης εξωτερικών θορύβων προκειμένου να δημιουργήσει ένα περιβάλλον που προσομοιάζει σε κινηματογραφική αίθουσα εν κινήσει ενώ, ανάλογης ποιότητα είναι και το ηχοσύστημα. Εξάλλου η εμπλοκή της Sony στο εγχείρημα σημαίνει ότι η πανοραμική οθόνη του Afeela θα δίνει πρόσβαση σε ουκ ολίγους τίτλους ταινιών και games της αμερικανικής φίρμας. Να σημειωθεί επίσης ότι το σύστημα πλοήγησης του ηλεκτρικού τετράτροχου διαθέτει σύστημα τρισδιάστατης απεικόνισης βασισμένo στην πλατφόρμα Unreal Engine 5.3 της Epic Games, γνωστής από το διάσημο παιχνίδι Fortnite.

Στις δυνατότητές του συμπεριλαμβάνεται και ένα σύστημα οδήγησης επιπέδου 2+ με προοπτικές αναβάθμισης σε 3 υπό ορισμένες συνθήκες.

Στην αθέατη πλευρά του παρεπιδημούν δύο ηλεκτρικά μοτέρ συνδυαστικής ισχύος 485 ίππων και μια μπαταρία 91 KWh η οποία προσφέρει δυνατότητα επαναφόρτισης με ισχύ 150 kW. Τις προδιαγραφές του μοντέλου με μήκος 4,915 μ. πλάτος 1,9 μ. και ύψος 1,46 μ. συμπληρώνει η παρουσία αερανάρτησης που δίνει ένα σαφές μήνυμα για την premium στόχευση του μοντέλου όταν καταφτάσει στην αγορά.

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024