Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Αλέγκρι (ξανά) φτιάχνει τη «Βέκια Σινιόρα»

Ο Αλέγκρι (ξανά) φτιάχνει τη «Βέκια Σινιόρα»

Η Γιουβέντους «τρέχει» ένα σερί 15 αγώνων χωρίς ήττα, γεγονός που έχει δώσει τεράστια ώθηση στην ομάδα του Τορίνο.

Η αλήθεια είναι πως τα τρία τελευταία χρόνια δεν ήταν και τα καλύτερα για την Γιουβέντους, καθώς η «βέκια σινιόρα» δεν κατάφερε να κατακτήσει το πρωτάθλημα στην Ιταλία.

Το 2021 στην κορυφή ήταν η Ίντερ, ένα χρόνο αργότερα η Μίλαν ενώ πέρυσι το σκουντέτο πήρε η Νάπολι.

Τρία χρόνια χωρίς πρωτάθλημα δεν είναι όμως… παίξε γέλασε για την κυρίαρχη δύναμη του ιταλικού ποδοσφαίρου και στο Τορίνο στοχεύουν στην επιστροφή στο μέλλον.

Η Γιούβε επικράτησε χθες της Σαλερνιτάνα με 2-1, χάρη στο γκολ που πέτυχε στο 91’ ο Βλάχοβιτς και οι «μπιανκονέρι» παραμένουν στο κυνήγι της πρωτοπόρου Ίντερ.

Η Γιουβέντους είναι δύο βαθμούς πίσω από τους «νερατζούρι» και η «μάχη» στο Καμπιονάτο προβλέπεται συναρπαστική, με τις δύο ομάδες να κοντράρονται για τον τίτλο.

Αυτό μάλιστα που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι η Γιουβέντους «τρέχει» ένα σερί 15 αγώνων χωρίς ήττα, γεγονός που έχει δώσει τεράστια ώθηση στην ομάδα του Τορίνο.

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι οδηγεί ξανά τη «βέκια σινιόρα» με μαεστρικό τρόπο και η δουλειά του Ιταλού προπονητή αναγνωρίζεται απ’ όλους στον σύλλογο.

Ο έμπειρος τεχνικός είδε πετύχει σπουδαίες διακρίσεις στην πρώτη του θητεία στον πάγκο του ιταλικού συλλόγου, έχοντας μάλιστα ποσοστό νικών που ξεπερνούσε το 70%. Από αυτή την άποψη μάλιστα είναι ο πιο επιτυχημένος προπονητής στην ιστορία της Γιουβέντους.

Το «πείραμα» της διοίκηση των μπιανκονέρι με την πρόσληψη του Αντρέα Πίρλο στην τεχνική ηγεσία του συλλόγου δεν είχε τα επιθυμητά, για τη Γιουβέντους, αποτελέσματα και οι ιθύνοντες της Γιούβε αποφάσισαν να εμπιστευτούν ξανά πριν από δυόμιση χρόνια τον Αλέγκρι.

Τα πράγματα δεν ήταν εύκολα τη δεύτερη φορά για τον έμπειρο τεχνικό, καθώς χρειάστηκε να προχωρήσει σε ολικό «λίφτινγκ» για να δημιουργήσει μια ομάδα που θα μπορεί ν’ αποδώσει σύμφωνα με την επιθυμία του Αλέγκρι.

Φαίνεται όμως πως ο Ιταλός τεχνικός έχει οδηγήσει την ομάδα του στο επίπεδο που θέλει και αυτή την περίοδο η Γιουβέντους δείχνει ότι θα κοντράρει την Ίντερ μέχρι τέλους.

Ο Αλέγκρι είναι έτοιμος να γράψει ιστορία με την Γιούβε αλλά είναι βέβαια ξεκάθαρο πως ο ανταγωνισμός με την ομάδα του Μιλάνου θα είναι σκληρός μέχρι το φινάλε της αγωνιστικής περιόδου.

Ανεξάρτητα πάντως από την έκβαση της προσπάθειας της Γιουβέντους για κατάκτηση του φετινού τίτλου ένα είναι σίγουρο.

Ο Αλέγκρι έχει βάλει ξανά την «βέκια σινιόρα» στον σωστό δρόμο και οι οπαδοί της ιταλικής ομάδας ευελπιστούν πως θα δουν την Γιούβε στην πρώτη θέση στο φινάλε της σεζόν.

Δεν χωρά αμφιβολία πως οι διοικούντες την ομάδα του Τορίνο πήραν την σωστή απόφαση κάνοντας πρόταση στον Αλέγκρι για να επιστρέψει στον πάγκο των «μπιανκονέρι».

Sports in

Παναθηναϊκός: Ζαμόρα, ένας άλλος …Νατσούρας

Πώς την πάτησε ο Παναθηναϊκός στο ματς με τον Αρη;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024