Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Μητσοτάκης για Λάνθιμο: Ένας από τους πιο μεγάλους σύγχρονους σκηνοθέτες

Μητσοτάκης για Λάνθιμο: Ένας από τους πιο μεγάλους σύγχρονους σκηνοθέτες

«Ένας πρωτοπόρος Έλληνας μεταξύ των κορυφαίων του διεθνούς κινηματογράφου! Μπράβο στον Γιώργο Λάνθιμο για τη διάκρισή του στις φετινές Χρυσές Σφαίρες» το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Συγχαρητήρια στον σκηνοθέτη Γιώργο Λάνθιμο για τη διάκριση του στις Χρυσές Σφαίρες και το βραβείο Καλύτερης Κωμωδίας ή Μιούζικαλ για την ταινία “Poor Things” έδωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτηση του στα social media.

«Ένας πρωτοπόρος Έλληνας μεταξύ των κορυφαίων του διεθνούς κινηματογράφου! Μπράβο στον Γιώργο Λάνθιμο για τη διάκρισή του στις φετινές Χρυσές Σφαίρες, με την ταινία του «Poor Things». Ένα ακόμη βραβείο μετά τον Χρυσό Λέοντα στη Βενετία που αναδεικνύει τον Γιώργο σε έναν από τους πιο μεγάλους σύγχρονους σκηνοθέτες», αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η ταινία Poor Things κατέκτησε τη Χρυσή Σφαίρα «Καλύτερης Ταινίας σε Κωμωδία ή μιούζικαλ» ανατρέποντας όλα τα προγνωστικά που ήθελαν αδιαφιλονίκητο φαβορί την Barbie

Και συνεχίζει: “Δικαιώνεται, έτσι, η τολμηρή ματιά του δημιουργού στην προσέγγιση επίκαιρων και, ταυτόχρονα, διαχρονικών θεμάτων μέσα από εκφραστικούς τρόπους με το δικό του μοναδικό στίγμα. Αποδεικνύοντας ότι το σινεμά παραμένει τέχνη για τους πολλούς, που γεφυρώνει την προσωπική αναζήτηση με τους κοινούς προβληματισμούς.
Είμαστε όλοι υπερήφανοι. Συγχαρητήρια και πάλι!”.

Τα βραβεία

Η ταινία Poor Things κατέκτησε τη Χρυσή Σφαίρα «Καλύτερης Ταινίας σε Κωμωδία ή μιούζικαλ» ανατρέποντας όλα τα προγνωστικά που ήθελαν αδιαφιλονίκητο φαβορί την Barbie.

Με τη Χρυσή Σφαίρα της καλύτερης ταινίας και τον Χρυσό Λέοντα του Φεστιβάλ Βενετίας, το Poor Things μπαίνει στην κούρσα των Όσκαρ από τη θέση του φαβορί.

Χρυσή Σφαίρα κέρδισε και η μούσα του Γιώργου Λάνθιμου, Έμα Στόουν, για την ερμηνεία της στην ταινία Poor Things.

Η Στόουν στην ομιλία της αφού της απονεμήθηκε η Χρυσή Σφαίρα είπε ότι «θα είμαι για πάντα ευγνώμων» στον Γιώργο Λάνθιμο λέγοντας για την ταινία Poor Things μια ταινία ανάμεσα σε ένα άτομο και τον κόσμο.

Sports in

Κρίσταλ Πάλας – Μάντσεστερ Γιουάιτεντ 4-0: Συντριβή για την ομάδα του Τεν Χαγκ

Η Κρίσταλ Πάλας διέλυσε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 4-0.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024