Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στο μικροσκόπιο της εφορίας η Intellexa - Τα ευρήματα των ελέγχων

Στο μικροσκόπιο της εφορίας η Intellexa – Τα ευρήματα των ελέγχων

Η εταιρεία που εμπορεύεται το Predator απασχόλησε τις ελεγκτικές αρχές και σύμφωνα με πληροφορίες στον Τύπο διαπιστώθηκαν μεγάλες και αδικαιολόγητες αποκλίσεις από τις διασταυρώσεις των στοιχείων.

Νέα στοιχεία φέρνει στη δημοσιότητα η δημοσιογραφική έρευνα για τη δράση της Intellexa,  την εταιρεία των Ταλ Ντίλιαν και Φέλιξ Μπίτζιου που εμπορεύεται το λογισμικό παρακολούθησης Predator. Δημοσίευμα στον ημερήσιο Τύπο αναφέρει πως οι ελεγκτικές αρχές φέρονται να εντόπισαν μεγάλου ύψους φοροδιαφυγή.

Σύμφωνα με την «Εφ.Συν.» από τις διασταυρώσεις των στοιχείων των φορολογικών δηλώσεων της Intellexa και των στοιχείων των τραπεζικών της συναλλαγών «διαπιστώθηκαν μεγάλες και αδικαιολόγητες αποκλίσεις».

«Οι ελεγκτές διαπίστωσαν μεγάλου ύψους φοροδιαφυγή»

Οι ελεγκτές, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, «ανέλυσαν με έμμεσες τεχνικές ελέγχου τα στοιχεία για τα ακαθάριστα έσοδα, τις συνολικές πωλήσεις, τις φορολογητέες εκροές, τις φορολογητέες εισροές, τις ενδοκοινοτικές αποκτήσεις, τις ενδοκοινοτικές παραδόσεις και αφού τα συνέκριναν με τα στοιχεία από τους τραπεζικούς λογαριασμούς της Intellexa στις τράπεζες Optima, Εθνική και Alpha Bank, διαπίστωσαν μεγάλου ύψους φοροδιαφυγή».

Η Intellexa «κατά το διάστημα Μαρτίου 2020-Οκτωβρίου 2022 δήλωσε στην εφορία αθροιστικά συνολικές πωλήσεις 24 εκατ. ευρώ περίπου. Από τις συνολικές πωλήσεις των 24 εκατ. ευρώ τα 8 εκατ. ευρώ δηλώθηκαν το 2022. Για την ίδια περίοδο Μαρτίου 2020-Οκτωβρίου 2022 η Intellexa είχε δηλώσει στην εφορία αγορές (φορολογητέες εισροές) αθροιστικού ύψους 8,6 εκατ. ευρώ. Από τις συνολικές αγορές των 8,6 εκατ. ευρώ τα 3,6 εκατ. ευρώ δηλώθηκαν το 2022. Ωστόσο για το 2020 η Intellexa δήλωσε στην εφορία ακαθάριστά έσοδα 777.925 ευρώ και για το 2021 ακαθάριστα έσοδα 5,4 εκατ. ευρώ. Στη χρήση του 2020 εμφάνισε ζημιές 19.885 ευρώ και στη χρήση του 2021 ζημιές 6.693 ευρώ!», αναφέρει το ρεπορτάζ.

Τι θα κάνουν οι Ευρωπαίοι εισαγγελείς;

Από τα στοιχεία των δηλώσεων της Intellexa, σύμφωνα με την ημερήσια εφημερίδα, επιβεβαιώνονται οι δημοσιογραφικές αποκαλύψεις για συναλλαγές της εταιρείας με καθεστώτα της Ασίας, της Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής. Συγκεκριμένα στην εφορία δηλώνεται η διακίνηση προϊόντων της εταιρείας προς τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Ομάν, την Ακτή Ελεφαντοστού, την Κολομβία, την Ταϊβάν, τη Νότια Κορέα, τη Σερβία και την Πολωνία, αλλά και συναλλαγές της εταιρείας με επιχειρήσεις που εδρεύουν στην Κίνα, την Ελβετία, τις ΗΠΑ και το Ισραήλ.

Δεδομένου ότι η Intellexa και η μητρική της ιρλανδική εταιρεία Thalestris βρίσκονται ήδη στο μικροσκόπιο και των φορολογικών αρχών της Ιρλανδίας αναμένεται να φανεί εάν οι Ευρωπαίοι εισαγγελείς θα κινηθούν για να συνενώσουν τις υποθέσεις που έχουν ανοίξει για να διαπιστωθεί το μέγεθος της φοροδιαφυγής της εταιρείας τού Predator.

Sports in

Ολυμπιακός: Η απονομή του τροπαίου στα κορίτσια του Θρύλου

Δείτε την απονομή του τροπαίου στις παίκτριες του Ολυμπιακού, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ γυναικών για 8η φορά στην ιστορία των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024