Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Υποκλοπές: Παραδέχτηκε ο Βορίδης ότι ενημερώθηκε για την παρακολούθησή του - Καυστική ανάρτηση Κασσελάκη

Υποκλοπές: Παραδέχτηκε ο Βορίδης ότι ενημερώθηκε για την παρακολούθησή του – Καυστική ανάρτηση Κασσελάκη

Νέα κόντρα μεταξύ του υπουργού και του επικεφαλής για την αξιωματική αντιπολίτευση.

Συνέχεια στη κόντρα μεταξύ του Μάκη Βορίδη και του Στέφανου Κασσελάκη. Ο υπουργός Επικρατείας σε σημερινή του τηλεοπτική συνέντευξη παραδέχθηκε ότι έλαβε ενημέρωση, κάποια στιγμή, από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα πως είχε πέσει θύμα κακόβουλου λογισμικού (Predator) και έστρεψε τα πυρά του εναντίον του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Όταν είσαι αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δικαίωμά σου να τοποθετείσαι. Αλλά είναι καλό να έχεις μια αίσθηση των νομικών δεδομένων τουλάχιστον. Δεν περιμένω να ξέρει πολλά νομικά ο κ. Κασσελάκης, αλλά φαντάζομαι πως θα έχει κάνα άνθρωπο εκεί γύρω του να του λέει καμιά κουβέντα», υποστήριξε (ANT1) ο Μ. Βορίδης απαντώντας στα περί «σιωπής» του.

Ο υπουργός απέκρουσε την όποια σε βάρος του μομφή για απραξία επικαλούμενος την εν εξελίξει εισαγγελική διαδικασία.

«Η απάντηση είναι ότι δεν υπάρχει κάτι να κάνω»

«Για τα ζητήματα των παρακολουθήσεων είναι σαφές ότι δεν προσδιορίζεται ο αποστολέας, δεν ξέρεις ποιος έχει κάνει την αξιόποινη πράξη… διοικητικά έχει ολοκληρωθεί ό,τι είναι να γίνει… η Εισαγγελία κάνει αυτεπάγγελτο έλεγχο», είπε, συμπεραίνοντας αυθαίρετα πως «επειδή με κατηγορεί ο κ. Κασσελάκης ότι δεν έκανα κάτι, η απάντηση είναι ότι δεν υπάρχει κάτι να κάνω […] Όλες οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν, έχουν γίνει. Η μήνυση το μόνο που θα έκανε, ήταν να περιπλέξει τη δικογραφία […]».

Η υπόθεση εκκρεμεί στα πιο αρμόδια χέρια, λέει ο Μάκης Βορίδης

Για το πολιτικό σκέλος των παρακολουθήσεων, ο κ. Βορίδης, μίλησε για «εργώδη προσπάθεια από την πλευρά της αξιωματικής και της ελάσσονος αντιπολίτευσης να συνδέσουν το κακόβουλο λογισμικό με την κυβέρνηση ή με τις υπηρεσίες πληροφοριών» και υποστήριξε ότι «αυτό καθόλου δεν έχει αποδειχθεί. Η υπόθεση εκκρεμεί στα πιο αρμόδια χέρια, με το τεκμήριο της ανεξαρτησίας – γιατί ούτε η αξιωματική αντιπολίτευση ούτε η ελάσσων αντιπολίτευση τέτοιο τεκμήριο δεν έχει. Όμως, η δικαιοσύνη το έχει αυτό το τεκμήριο».

«Ακόμα και ο ακροδεξιός λύκος γίνεται αρνάκι»

Με αφορμή την απάντηση του υπουργού, ο Στέφανος Κασσελάκης, δίνοντας συνέχεια στη κόντρα, έκανε λόγο για «ένα υπουργικό συμβούλιο φοβισμένων υπουργών υπό παρακολούθηση» και ότι «ακόμα και ο ακροδεξιός λύκος γίνεται αρνάκι».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανήρτησε μάλιστα και το επίμαχο απόσπασμα από την τηλεοπτική συνέντευξη του Μάκη Βορίδη.

Sports in

Η ενημέρωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του εκτός έδρας αγώνα με την Άστον Βίλα

Συνεχίζεται την Κυριακή (28/4) η διάθεση των εισιτηρίων του αγώνα Άστον Βίλα – Ολυμπιακός, όπως ενημέρωσε η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024