Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Διαιτησία – ποδόσφαιρο – κυβέρνηση μπανανία: Ολυμπιακός – ΑΕΚ 1-2

Διαιτησία – ποδόσφαιρο – κυβέρνηση μπανανία: Ολυμπιακός – ΑΕΚ 1-2

Εντεταλμένος για «σφαγή» ο Σλοβάκος Μαρχέφκα – «Όργια» από τον ρέφερι, τους βοηθούς του και τον VARίστα, Μίκελ – Ακύρωσαν πεντακάθαρο γκολ του Μασούρα, δεν έδωσαν πέναλτι – μαρς σε μαρκάρισμα του Κάλενς στον Ναβάρο. Αυτό το ποδόσφαιρο θέλει η Κυβέρνηση;

Απίστευτα πράγματα στο «Γ. Καραϊσκάκης», με τον διαιτητή, Μπόρις Μαρχέφκα, να είναι σε εντεταλμένη υπηρεσία και να κάνει τα πάντα για να χάσει ο Ολυμπιακός και να κερδίσει η ΑΕΚ το ντέρμπι της 17ης αγωνιστική της Super League.

Ο ανεκδιήγητος Σλοβάκος διαιτητής, μαζί με τους βοηθούς του και τον VARίστα, Μίκελ, ακύρωσαν πεντακάθαρο γκολ του Γιώργου Μασούρα στο 68’ και δύο λεπτά αργότερα έκλεισαν τα μάτια σε πέναλτι μαρς του Κάλενς πάνω στον Ναβάρο. Δύο πεντακάθαρες φάσεις, στις οποίες ο Μπόρις Μαρχέφκα, οι βοηθοί του και Μίκελ έκλεισαν τα μάτια και δεν έδωσαν στον Ολυμπιακό αυτό που δικαιούνταν, κάνοντας δώρο στην ΑΕΚ τη νίκη.

Όπως φαίνεται ξεκάθαρα στις δύο φωτογραφίες, στην πρώτη περίπτωση η μπάλα έχει βρει στον ώμο και όχι στο χέρι του Γιώργου Μασούρα και ως εκ τούτου το γκολ θα έπρεπε να μετρήσει κανονικά. Στη δεύτερη περίπτωση, υπάρχει ξεκάθαρη ανατροπή του Ναβάρο από τον Κάλενς και θα έπρεπε να είχε δοθεί πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού.

Διαιτητικά «όργια» για να χάσει ο Ολυμπιακός και να νικήσει η ΑΕΚ το ντέρμπι. Ένα παιχνίδι – παρωδία, με τον Μπόρις Μαρχέφκα να είναι ξεκάθαρα σε εντεταλμένη υπηρεσία. Αυτό το ποδόσφαιρο θέλει η Κυβέρνηση; Ένα ποδόσφαιρο-μπανανία; Ένα ποδόσφαιρο-παρωδία; Όπως αυτό που είδαμε στο «Γ. Καραϊσκάκης»; Να γίνονται αίσχη; Να υπάρχει ξεκάθαρη αλλοίωση του αποτελέσματος και κατ’ επέκταση του πρωταθλήματος; Αυτό θέλουν;

Ντροπή και αίσχος, με την εγκληματική οργάνωση που λυμαίνεται το ελληνικό ποδόσφαιρο να δρα ανενόχλητη, με αποτέλεσμα παιχνίδια σαν αυτό που είδαμε στο «Γ. Καραϊσκάκης». Ένα παιχνίδι στο οποίο ακυρώθηκε πεντακάθαρο γκολ του Ολυμπιακού και δεν δόθηκε στην ομάδα του μεγάλου λιμανιού ξεκάθαρο πέναλτι στην ανατροπή του Ναβάρο.

Να χαίρονται αυτό το ποδόσφαιρο στην Κυβέρνηση. Ποδόσφαιρο – μπανανία…

Ετσι παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες

Ο Κάρλος Καρβαλιάλ ξεκίνησε τον Ολυμπιακό με τον Πασχαλάκη μπροστά από την εστία και τους Ροντινέι, Μπιανκόν, Ρέτσο και Ορτέγκα στην τετράδα της άμυνας. Οι Καμαρά και Έσε ήταν στα χαφ, με τους Μασούρα, Φορτούνη και Ποντένσε πίσω από τον Ναβάρο. Από την άλλη πλευρά, ο Ματίας Αλμέιδα παρέταξε την ΑΕΚ με τον Στάνκοβιτς στο τέρμα και τους Ρότα, Βίντα, Κάλενς και Σιντιμπέ στην άμυνα. Οι Σιμάνσκι και Πινέδα ήταν στα χαφ, με τον Άμραμπατ δεξιά, τον Γκατσίνοβιτς αριστερά και τον Τσούμπερ πίσω από τον Γκαρσία.

Γρήγορο τέμπο, τρία γκολ

Οι δύο ομάδες μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι, με την ΑΕΚ να απειλεί πρώτη στο 4ο λεπτό με τον Τσούμπερ. Ο επιθετικός της Ενωσης σούταρε δυνατά έξω από τη μεγάλη περιοχή, αλλά ο Πασχαλάκης μπλόκαρε. Στο 10ο λεπτό ο Ποντένσε μπήκε στην περιοχή της ΑΕΚ, ελίχθηκε, αλλά την τελευταία στιγμή τον έκοψε ο Πινέδα. Πέντε λεπτά αργότερα ο Μεξικανός έκανε το σουτ από πλάγια θέση, μετά από εκτέλεση κόρνερ, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Την ίδια κατάληξη είχε και η κεφαλιά του Βίντα στο 28’. Τέσσερα λεπτά αργότερα η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ με τον Λιβάι Γκαρσία. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Αμραμπατ, ο φορ της Ενωσης νίκησε στον αέρα τον Ζουλιάν Μπιανκόν και έκανε το 1-0 για τους Κιτρινόμαυρους.

Στο 38’ η Ενωση έκανε το 2-0 με τον Τσούμπερ. Μετά από μια ακόμα εκτέλεση κόρνερ, ο Λιβάι Γκαρσία πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Ελβετός επιθετικός από κοντά με σουτ νίκησε τον Πασχαλάκη. Αρχικά το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ, αλλά μετά την εξέταση της φάσης στο VAR μέτρησε. Μετά το γκολ του Τσούμπερ ο Ολυμπιακός προσπάθησε να αντιδράσει και στο 44’ τα κατάφερε με τον Γιώργο Μασούρα. Ο Ναβάρο έστρωσε στον Φορτούνη και αυτός με κάθετη πάσα έβγαλε τον Μασούρα τετ α τετ με τον Στάνκοβιτς. Ο διεθνής εξτρέμ δεν λάθεψε και με πλασέ μείωσε σε 1-2, που ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Χωρίς αλλαγές

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε χωρίς αλλαγές από τους δύο προπονητές, με τον Ολυμπιακό να έχει δύο τελικές στο πρώτο δεκάλεπτο. Στο 48’ ο Εσε σούταρε δυνατά, αλλά άστοχα μετά το γύρισμα του Ποντένσε, ενώ στο 52’ ο Στάνκοβιτς μπλόκαρε μετά από σουτ του Μασούρα.

Ακυρώθηκε καθαρό γκολ του Μασούρα, δεν δόθηκε πέναλτι στον Ολυμπιακό

Στο 63’ ο Κάλενς την τελευταία στιγμή έδιωξε σε κόρνερ, ενώ στο 68’ ο Ολυμπιακός έβαλε γκολ με τον Μασούρα, αλλά ακυρώθηκε για χέρι, προκαλώντας την οργή του πάγκου και των ποδοσφαιριστών της ομάδας του μεγάλου λιμανιού. Μια φάση στην οποία φαίνεται ξεκάθαρα ότι ο διεθνής μεσοεπιθετικός έχει βρει την μπάλα με τον ώμο και όχι στο χέρι.

Στο 70’ ο διαιτητής και ο VARίστας έκλεισαν τα μάτια σε πεντακάθαρο πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού, σε μαρκάρισμα του Κάλενς πάνω στον Ναβάρο. Ο σέντερ μπακ της Ενωσης γκρέμισε τον επιθετικό των Πειραιωτών, αλλά οι Μαρχέφκα και Μίκελ (VAR) έδειξαν να συνεχιστεί το ματς, προκαλώντας και πάλι την οργή των γηπεδούχων.

Στο 80’ μετά από σέντρα του Γκατσίνοβιτς από τα αριστερά, ο Πινέδα πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Πασχαλάκη.

Μαζεμένες αλλαγές

Τρία λεπτά αργότερα ο Κάρλος Καρβαλιάλ έκανε τις πρώτες του αλλαγές στο ματς, με τους Ζέλσον Μαρτίνς, Σωτήρη Αλεξανδρόπουλο και Ομάρ Ρίτσαρντς αντί των Ποντένσε, Καμαρά και Ορτέγκα. Ο Ματίας Αλμέιδα έβαλε τον Ελίασον αντί του Αμραμπατ. Στο 90+1’ ο τεχνικός της ΑΕΚ έριξε στο ματς τους Πόνσε, Φερνάντες και Μήτογλου αντί των Τσούμπερ, Κάλενς και Γκατσίνοβιτς. Ένα λεπτό αργότερα ο Ολυμπιακός απείλησε με τον Ροντινέι, αλλά ο Στάνκοβιτς μπλόκαρε μετά το σουτ του Βραζιλιάνου ακραίου μπακ των Πειραιωτών.

Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι, με το τελική σφύριγμα του διαιτητή να βρίσκει την ΑΕΚ στο 2-1.

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός (Κάρλος Καρβαλιάλ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ορτέγκα (83′ Ρίτσαρντς), Ρέτσος, Μπιανκόν, Έσε, Καμαρά (83′ Αλεξανδρόπουλος), Ποντένσε (83′ Μάρτινς), Μασούρας, Φορτούνης, Ναβάρο.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ρότα, Σιντιμπέ, Βίντα, Κάλενς (90+1′ Μήτογλου), Σιμάνσκι, Πινέδα, Γκατσίνοβιτς (90+1′ Φερνάντες), Άμραμπατ (83′ Ελίασον), Τσούμπερ (90+1′ Πόνσε), Γκαρσία (77′ Γιόνσον).

Sports in

Φενέρμπαχτσε – Μονακό 62-65: Πήρε το «θρίλερ» και ισοφάρισε σε 2-2!

Η Μονακό επικράτησε 65-62 στην έδρα της Φενέρμπαχτσε και πλέον η πρόκριση στο Final Four θα κριθεί στο Game 5.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024