Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σφοδρές καταιγίδες έπληξαν τη Δυτική Ελλάδα - Ανεμοστρόβιλος «χτύπησε» στον Πύργο, πού διακόπηκε η κυκλοφορία

Σφοδρές καταιγίδες έπληξαν τη Δυτική Ελλάδα – Ανεμοστρόβιλος «χτύπησε» στον Πύργο, πού διακόπηκε η κυκλοφορία

Πάτρα, Πύργος, Αιγιάλεια, Κόρινθος, νεμέα και Ζευγολατιό στο «μάτι» της κακοκαιρίας - Σοβαρές ζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις, οι θυελλώδεις άνεμοι αναποδογύρισαν φορτηγό - Προβλήματα στους δρόμους

Περισσότερες από 80 κλήσεις δέχθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία από το βράδυ του Σαββάτου ως σήμερα το πρωί της Κυριακής στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας λόγω των προβλημάτων που προκάλεσε η σφοδρή κακοκαιρία που «σάρωσε» την ευρύτερη περιοχή.  Ισχυροί άνεμοι, καταιγίδες και ισχυρές βροχοπτώσεις προκάλεσαν εκταταμένες ζημιές στον Πύργο, όπου τμήματα της πόλης θυμίζουν βομβαρδισμένο τοπίο.

Οι άνεμοι έσπασαν τζαμαρίες, σήκωσαν μέχρι και πλάκες – Ζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις

Στον Πύργο η οδός Αλφειού θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο με αρκετά σπίτια να αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα. Ζημιές έχουν προκληθεί και σε επιχειρήσεις της περιοχής όπως χαρακτηριστικά σε ένα εργαστήριο μαρμάρου όπου οι ισχυροί άνεμοι κατάφεραν να μετακινήσουν ακόμη και τις βαριές πλάκες, αλλά και σε αντιπροσωπεία αυτοκινήτων όπου η τζαμαρία της επιχείρησης δεν άντεξε τη σφοδρότητα των ανέμων και κατέρρευσε.

Τα προβλήματα όμως δεν σταματούν εκεί, καθώς πάλι στην οδό Αλφειού ένα φορτηγό όχημα αναποδογύρισε από τους ισχυρούς ανέμους που έπνεαν στην περιοχή.

Επί ποδός βρίσκεται η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πύργου και η Πυροσβεστική Υπηρεσία για την αντιμετώπιση των ζημιών.

Κατά τους αριθμούς της πυροσβεστικής, το κέντρο επιχειρήσεων δέχθηκε συνολικά 82 κλήσεις. Κατά την ίδια πηγή, πυροσβέστες προχώρησαν σε 41 κοπές δέντρων και πέντε αφαιρέσεις αντικειμένων.

Τι αναφέρει ο δήμαρχος Πύργου, Στάθης Καννής

Όπως ανέφερε, μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο δήμαρχος Πύργου, Στάθης Καννής, «ένας ανεμοστρόβιλος, ο οποίος «κτύπησε» το βράδυ του Σαββάτου, την ανατολική πλευρά της πόλης, στην περιοχή της οδού Αλφειού, προκάλεσε ζημιές σε επιχειρήσεις και σπίτια, καθώς έσπασαν υαλοπίνακες, ξηλώθηκαν στέγες και τέντες, ενώ αποκολλήθηκαν ακόμη και ηλιακοί θερμοσίφωνες».

Επίσης, όπως είπε ο δήμαρχος Πύργου, «λόγω των ισχυρών ανέμων καταγράφηκαν πολλές πτώσεις δέντρων, ενώ διακόπηκε η ηλεκτροδότηση σε σημεία της οδού Αλφειού». Σύμφωνα με τον Στάθη Καννή, «από νωρίς σήμερα το πρωί συνεργεία έχουν ήδη ξεκινήσει την καταγραφή των ζημιών».

Διακοπές ρεύματος και πτώσεις δέντρων στην Πάτρα

Από το ισχυρό μπουρίνι δεν έμεινε ανεπηρέαστη ούτε η Πάτρα. Κύρια χαρακτηριστικά τον ισχυρό άνεμο και τη δυνατή βροχόπτωση λόγω της κακοκαιρίας, με αποτέλεσμα να προκληθούν διακοπές ρεύματος σε τμήματα του κέντρου της πόλης.

Έχουν σημειωθεί επίσης, πτώσεις δέντρων στην εθνική οδό Πατρών – Πύργου ενώ ο αέρας «έσπρωξε» κάδους στη μέση του δρόμου στην Ακτή Δυμαίων. Επιπλέον υπάρχουν ζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις στην Ηλεία.

Επίσης, σύμφωνα με την ΕΡΤ, η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε κλήσεις για απεγκλωβισμό πολιτών από ανελκυστήρες πολυκατοικιών.

Κατολισθήσεις στην Αιγιάλεια

Σε επιφυλακή βρίσκεται η Πολιτική Προστασία του Δήμου Αιγιάλειας, καθώς μικρής έκτασης κατολισθήσεις σημειώθηκαν στην περιοχή του Ελαιώνα, στην παλαιά εθνική οδό.

Σύμφωνα με πληροφορίες μηχανήματα και συνεργεία επιχειρούν να απομακρύνουν τα χώματα από τον δρόμο, ωστόσο το ένα ρεύμα κυκλοφορίας παραμένει κλειστό.

Αστραπές έκαναν τη νύχτα-μέρα στην Κόρινθο

Η κακοκαιρία έδειξε τα «δόντια» της στην πόλη της Κορίνθου, ενώ καταρρακτώδης βροχή σημειώθηκε και στην πόλη της Νεμέας και στην ευρύτερη περιοχή.

Σφοδρή βροχόπτωση με έντονη κεραυνική δραστηριότητα καταγράφηκε τη νύχτα και στο Ζευγολατιό Κορινθίας.



Μετ’ εμποδίων η κίνηση των οχημάτων, προβλήματα στους δρόμους – Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία

Προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων σε σημεία του οδικού δικτύου της Αχαΐας προκαλεί το «κύμα» κακοκαιρίας που πλήττει την περιοχή από το βράδυ, χθες Σάββατο.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην παλαιά εθνική οδό Πατρών–Κορίνθου, στο ύψος της περιοχής Μετόχι της Αιγιάλειας, λόγω κατολίσθησης φερτών υλικών, κατόπιν βροχόπτωσης.

Επίσης, έχει διακοπεί η κυκλοφορία από το 1ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Αιγίου–Δερβενίου–Μαμουσιάς, λόγω κατολίσθησης φερτών υλικών και πετρών εξ αιτίας της βροχόπτωσης, ενώ με δυσχέρεια διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων ανάμεσα στις κοινότητες Δάφνες και Παρασκευή του Δήμου Αιγιαλείας, λόγω κατολίσθησης.

Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου

Κανονικά διεξάγεται πλέον, σύμφωνα με την αστυνομία, η κυκλοφορία όλων των οχημάτων την γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, καθώς ήρθη ο αποκλεισμός της κίνησης δικύκλων και φορτηγών, που είχε τεθεί σε ισχύ από το βράδυ του Σαββάτου, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων.

Sports in

Σκάνδαλο: Δεν κλήθηκε σε απολογία ο Αλμέιδα για την επίθεση στην Τούμπα

Ο Ματίας Αλμέιδα επιτέθηκε και έπιασε από τον λαιμό άνθρωπο της ΥΑΒΑΧ μετά το τέλος του παιχνιδιού στην Τούμπα, παρόλα αυτά δεν κλήθηκε σε απολογία από τον αθλητικό δικαστή της Super League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024