Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λέσβος: Προβλήματα από την κακοκαιρία - Κλειστό αύριο το Δημοτικό σχολείο Μολύβου

Λέσβος: Προβλήματα από την κακοκαιρία – Κλειστό αύριο το Δημοτικό σχολείο Μολύβου

Οι σφοδροί άνεμοι ξερίζωσαν δέντρα σε ολόκληρο το νησί - Δείτε φωτογραφίες

Ο δυνατός άνεμος δεν άφησε ανεπηρέαστη ούτε τη Λέσβο κατά τη διάρκεια της νύχτας του Σαββάτου προς Κυριακή, 7 Ιανουαρίου. Βασικά χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας ήταν οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες και οι θυελλώδεις άνεμοι που είχαν ως αποτέλεσμα την πρόκληση ζημιών ακόμη και στο Δημοτικό σχολείο του οικισμού Μολύβου, το οποίο αύριο θα παραμείνει κλειστό.

Με απόφαση του δημάρχου Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρου, αύριο Δευτέρα 8 Ιανουαρίου, το Δημοτικό σχολείο Μολύβου θα είναι κλειστό λόγω των ζημιών που προκλήθηκαν στη στέγη του από τους πολύ ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή.

Κλιμάκιο της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου θα εκτιμήσει το μέγεθος της ζημιάς

Οι ισχυροί άνεμοι ξήλωσαν κεραμίδια από το κτίριο του Δημοτικού Σχολείου Μολύβου

Για την απόφαση αυτή έχει ενημερωθεί ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου Δημήτρης Βούλγαρης και από το πρωί στο κτίριο έχουν βρεθεί στελέχη της Πολιτικής Προστασίας του δήμου.

Για την πλήρη διασφάλιση των μαθητών, αύριο θα βρεθεί εκεί και κλιμάκιο της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου, προκειμένου να εκτιμηθεί το μέγεθος της ζημιάς στη στέγη του κτιρίου.

Οι άνεμοι ξερίζωσαν δέντρα σε πολλές περιοχές του νησιού

Τουλάχιστον για την ώρα δεν έχουν καταγραφεί ανησυχητικά περιστατικά στο νησί της Λέσβου, αλλά τα περισσότερα, όπου κλήθηκαν και χρειάστηκε να επέμβουν οι Αρχές, αφορούν σε πτώσεις μεγάλων δέντρων και προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων.

Στην Ερεσό και στα Παράκοιλα σημειώθηκε πτώση μεγάλων δέντρων, εξηγεί στο «Ν» ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, με τον δρόμο να έχει ανοίξει μέχρι στιγμής μόνο στην δεύτερη περιοχή.

Στον Μόλυβο παρουσιάστηκαν ζημιές σε αυτοκίνητα από την πτώση κλαδιών και δέντρων, που αποκαθίστανται από την Πολιτική Προστασία.

Πυροσβεστικές δυνάμεις κλήθηκαν και συνέδραμαν σε περιστατικό πτώσης δέντρου στη διασταύρωση Αγίας Παρασκευής με την Καλλονή.

Στο χωριό της Μόριας μεγάλο κλαδί εμπόδισε την κυκλοφορία στον δρόμο, ενώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία επενέβη και σε ακόμα μία πτώση δέντρου στην Αγριλιά μετά το αεροδρόμιο.

Ακόμα, πινακίδα ξεκόλλησε από τον αέρα, πετάχτηκε σε κολώνα και έκοψε καλώδιο τηλεφωνικής γραμμής στην περιοχή της Λάρσου.

Επαναπρογραμματίζονται τα δρομολόγια των πλοίων λόγω απαγόρευσης απόπλου

Θυμίζεται ότι λόγω των θυελλωδών ανέμων έχει δοθεί απαγορευτικό στον απόπλου των πλοίων από και προς τα νησιά. Το Νήσος Σάμος που θα εκτελούσε το δρομολόγιο από Καβάλα προς Λήμνο και Μυτιλήνη, παραμένει στο λιμάνι της Καβάλας, και θα αναχωρήσει αύριο, Δευτέρα 8 Ιανουαρίου, στις 6 το πρωί και από Μυτιλήνη για Χίο και Πειραιά δεν θα πραγματοποιηθεί το σημερινό δρομολόγιο (07/01), καθώς το πλοίο θα αναχωρήσει από τη Μυτιλήνη στις 5 το απόγευμα της Δευτέρας 8 Ιανουαρίου.

Sports in

Το νέο «κάδρο» έχει και τον αρχηγό

Η επιστροφή του Κώστα Παπανικολάου αλλάζει τα δεδομένα ενόψει της τρίτης μάχης Ολυμπιακού - Μπαρτσελόνα για την πρόκριση στο final 4

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024