Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Έγγραφα Έπσταϊν: Συμμετείχε ο Στίβεν Χόκινγκ σε «όργιο με ανήλικες;» - Τι απαντάει συνάδελφός του

Έγγραφα Έπσταϊν: Συμμετείχε ο Στίβεν Χόκινγκ σε «όργιο με ανήλικες;» – Τι απαντάει συνάδελφός του

Ένα από τα ονόματα που αναφέρονται στα έγγραφα της υπόθεσης Έπσταϊν είναι και αυτό του σπουδαίου αστροφυσικού, Στίβεν Χόκινγκ.

Με 40 από τα 250 σφραγισμένα δικαστικά έγγραφα που συνδέονται με τον καταδικασμένο δράστη σεξουαλικών εγκλημάτων και σωματεμπορίας Τζέφρι Έπσταϊν να έρχονται στο φως, αποκαλύφθηκαν πολλά ονόματα πολιτικών, ηθοποιών, celebrities αλλά ακόμα και επιστημόνων που υπάρχουν σε αυτά.

Ένα από τα ονόματα που αναφέρονται στα έγγραφα είναι αυτό του σπουδαίου αστροφυσικού, Στίβεν Χόκινγκ. Τα έγγραφα της υπόθεσης Έπσταϊν προέρχονται σε μεγάλο βαθμό από νομικούς ισχυρισμούς και καταθέσεις που πραγματοποιήθηκαν μετά την αγωγή που κατέθεσε η Βιρτζίνια Τζούφρε το 2015 κατά της πρώην ερωμένης του Έπσταϊν, Γκισλέν Μάξγουελ, η οποία καταδικάστηκε σε 20 χρόνια φυλάκισης για σωματεμπορία και συνδρομή στην κακοποίηση κοριτσιών για λογαριασμό του χρηματιστή.

Ο Χόκινγκ συμμετείχε το 2006 σε ένα συνέδριο επιστημόνων που χρηματοδοτήθηκε από τον Έπσταϊν,

Οι περισσότεροι από όσους αναφέρονται στα έγγραφα δεν κατηγορούνται για κάποιο αδίκημα, αλλά πιστεύεται ότι γνώριζαν ή σχετίζονταν με τον Έπσταϊν και είχαν βρεθεί σε κάποιο σπίτι ή πάρτι του χρηματιστή.

Το e-mail που αναφέρεται το όνομα του Χόκινγκ

Το όνομα του Χόκινγκ έχει αναφερθεί σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τον Έπσταϊν προς τη Μάξγουελ, το οποίο χρονολογείται αμέσως μετά την κατάθεση της αγωγής της Τζούφρε το 2015.

Σε αυτό, ο Έπσταϊν λέει ότι η Μάξγουελ θα πρέπει να «δώσει αμοιβή» σε όποιον από τους συνεργάτες και φίλους της Τζούφρε μπορέσει να αποδείξει ότι οποιοσδήποτε από τους ισχυρισμούς της αγωγής είναι ψευδής.

«Μπορείτε να εκδώσετε αμοιβή σε οποιονδήποτε φίλο, γνωστό, συγγενή της Βιρτζίνια που θα εμφανιστεί και θα βοηθήσει να αποδειχθεί ότι οι ισχυρισμοί της είναι ψευδείς», αναφέρει. «Οι πιο ισχυρές είναι το δείπνο των Κλίντον και ο ισχυρισμός ότι ο Στήβεν Χόκινγκ συμμετείχε σε όργιο ανηλίκων στις Παρθένες Νήσους».

Το επίμαχο e-mail με αναφορά στον Στίβεν Χόκινγκ

Διαψεύδει συνάδελφος την εμπλοκή του

Πάντως ένας επιστήμονας συνάδελφος του Χόκινγκ μιλώντας στη New York Post επέμεινε πως ο Στίβεν Χόκινγκ «δεν θα συμμετείχε σε όργιο».

«Ποτέ δεν ανέφερε όταν συνεργαστήκαμε, τον Έπσταϊν ή κάτι τέτοιο», δήλωσε η κοσμολόγος και θεωρητική φυσικός, Λόρα Μερσίνι-Χάουτον, η οποία το 2015 διοργάνωσε στη Σουηδία ένα συνέδριο για τις μαύρες τρύπες με τον Χόκινγκ.

«Ο Στίβεν ήταν ένας πολύ έντιμος άνθρωπος. Δεν ήταν το είδος του ανθρώπου που θα συμμετείχε σε ένα όργιο», δήλωσε η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας.

Μάλιστα όπως υπογράμμισε δεν δεχόταν ούτε μια δωρεάν βόλτα. Όταν μια «οικογένεια που εμπνέει τον σεβασμό» προσφέρθηκε να οργανώσει και να πληρώσει το ταξίδι του παράλυτου Χόκινγκ στο συνέδριο, με αντάλλαγμα να δώσει μια διάλεξη στη γενέτειρά τους, εκείνος τους απέρριψε, θυμάται η Μέρσινι-Χάουτον.

Επίσης «σεβόταν πολύ το προσωπικό του, συμπεριλαμβανομένων των νοσηλευτών που τον φρόντιζαν 24 ώρες το 24ωρο, πληρώνοντάς τους ημερήσια αποζημίωση από τα δικά του χρήματα κατά τη διάρκεια του συνεδρίου.

Ο επιστήμονας πέθανε το 2018 σε ηλικία 76 ετών.

Ο Χόκινγκ συμμετείχε το 2006 σε ένα συνέδριο επιστημόνων που χρηματοδοτήθηκε και φέρεται να φιλοξενήθηκε από τον Έπσταϊν, μόλις πέντε μήνες πριν ο χρηματοδότης κατηγορηθεί για εκπόρνευση και σωματεμπορία. Το συνέδριο είχε πληρωθεί από τον Έπσταϊν και σε αυτό συμμετείχαν άλλοι 20 επιστήμονες.

Φωτογραφίες του Χόκινγκ που τραβήχτηκαν το 2006 και τον έδειχναν σε μπάρμπεκιου στο ιδιωτικό νησί του Έπσταϊν, το Little Saint James, εμφανίστηκαν σε δημοσίευμα της Telegraph το 2015.

Ο Χόκινγκ, πατέρας τριών παιδιών, πήρε διαζύγιο από τη μακροχρόνια σύζυγό του Τζέιν το 1995, αφού ερωτεύτηκε μία από τις νοσοκόμες του.

Sports in

Ολυμπιακός: Η «τρελή» πορεία, η πρόκληση και τα ελληνικά νιάτα

Το μέλλον χαμογελά πλατιά και υπόσχεται ακόμη περισσότερα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024