Κίνδυνος αφαίρεσης βαθμών για τη Τζένοα
Η βαθμολογία της Serie A ενδέχεται να αλλάξει για 2η σερί χρονιά λόγω παρέμβασης του εισαγγελέα, αφού η Τζένοα απειλείται με αφαίρεση βαθμών.
Πέρυσι, όπως θυμόμαστε όλοι, είχαμε τα όσα απίθανα γίνονταν με την υπόθεση Plusvalenza και τη Γιουβέντους. Μια περίεργη κατάσταση αφού βαθμοί… πηγαινοέρχονταν και η βαθμολογία άλλαζε συνεχώς λόγω των αποφάσεων της αθλητικής δικαιοσύνης.
Ευχή όλων στο ιταλικό ποδόσφαιρο ήταν να μη συμβεί ξανά αυτό, αλλά τελικά μπορεί να συμβεί ένα χρόνο μετά. Μπορεί να συμβεί και φέτος δηλαδή, αφού στο στόχαστρο του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα είναι η Τζένοα πλέον. Ο λόγος; Καθυστέρησε να καταθέσει κάποια έγγραφα που αποδείκνυαν ότι είχε καταβάλει τους φόρους που έπρεπε.
Το θέμα, όπως εξηγούν τα ιταλικά ΜΜΕ, είναι καθαρά τεχνικό, υπήρξε μια καθυστέρηση 2-3 ημερών. Δεν χάθηκε κι ο κόσμος δηλαδή… Παρ’ όλα αυτά, ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας κινητοποιήθηκε και ανοίγει φάκελο για την υπόθεση. Αυτό σημαίνει ότι άνθρωποι του κλαμπ θα κληθούν να καταθέσουν και από εκεί και πέρα θα περιμένουν να δουν την απόφαση. Αν, δηλαδή, η υπόθεση θα μπει στο αρχείο ή αν θα υπάρξει δίκη.
Γιατί πάει για αφαίρεση βαθμών;
Κάτι σαν δίκη δηλαδή, αφού οι Ροσομπλού, αν παραπεμφθούν, θα έχουν ήδη κριθεί ένοχοι και απλά θα περιμένουν να μάθουν την τιμωρία τους. Και η τιμωρία τους με βάση όσα αναφέρει ο κανονισμός είναι η «αφαίρεση τουλάχιστον δύο βαθμών».
Αν, πάντως, οι Γενοβέζοι δηλώσουν ένοχοι, αν δηλωθεί επιλέξουν τη λύση του patteggiamento, δηλαδή του συμβιβασμού, τότε μπορεί να τιμωρηθούν με αφαίρεση μόνο ενός βαθμού. Γενικά, πάντως, αυτό είναι ένα πρόβλημα που υπάρχει σταθερά στην Τζένοα όπως φαίνεται, αφού και πέρυσι είχε τιμωρηθεί με -1 (επειδή είχε δηλώσει ένοχη) για τον ίδιο λόγο. Ποινή που δεν την εμπόδισε, τελικά, να ανέβει στη Serie A.
- Τραγωδία στη Γαλλία μετά την πρόκριση στα ημιτελικά του Μουντιάλ: 17χρονη έχασε τη ζωή της μετά από πτώση από φορτηγό (vids)
- Diamond League: Τεντόγλου και Τζένγκο δοκιμάζονται στο Μονακό
- «Τον βάλαμε σε τζετ και κάναμε κύκλους για να μην μας δουν» – Πώς η Λίβερπουλ του Κλοπ πήγε να πάρει τον Εμπαπέ
- BBC: «Στην Άρσεναλ με 40 εκατ. ευρώ ο Τζόλης»
- «Προτάσεις και από την Ελλάδα για τον Τζόουνς-Γκαρσία»
- Ο Μόουζες Ράιτ υπογράφει στην Μπαρτσελόνα και πληρώνει τη ρήτρα του για να πάει στη Μιλάνο
- Χάος στο Παρίσι: Επεισόδια μετά την πρόκριση της Γαλλίας στα ημιτελικά του Μουντιάλ (vids)
- Ολυμπιακός: Το «ερυθρόλευκο» δείπνο και το τραγούδι του Σμαΐλοβιτς (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)



































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442