Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Κίνδυνος αφαίρεσης βαθμών για τη Τζένοα

Κίνδυνος αφαίρεσης βαθμών για τη Τζένοα

Η βαθμολογία της Serie A ενδέχεται να αλλάξει για 2η σερί χρονιά λόγω παρέμβασης του εισαγγελέα, αφού η Τζένοα απειλείται με αφαίρεση βαθμών.

Πέρυσι, όπως θυμόμαστε όλοι, είχαμε τα όσα απίθανα γίνονταν με την υπόθεση Plusvalenza και τη Γιουβέντους. Μια περίεργη κατάσταση αφού βαθμοί… πηγαινοέρχονταν και η βαθμολογία άλλαζε συνεχώς λόγω των αποφάσεων της αθλητικής δικαιοσύνης.

Ευχή όλων στο ιταλικό ποδόσφαιρο ήταν να μη συμβεί ξανά αυτό, αλλά τελικά μπορεί να συμβεί ένα χρόνο μετά. Μπορεί να συμβεί και φέτος δηλαδή, αφού στο στόχαστρο του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα είναι η Τζένοα πλέον. Ο λόγος; Καθυστέρησε να καταθέσει κάποια έγγραφα που αποδείκνυαν ότι είχε καταβάλει τους φόρους που έπρεπε.

Το θέμα, όπως εξηγούν τα ιταλικά ΜΜΕ, είναι καθαρά τεχνικό, υπήρξε μια καθυστέρηση 2-3 ημερών. Δεν χάθηκε κι ο κόσμος δηλαδή… Παρ’ όλα αυτά, ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας κινητοποιήθηκε και ανοίγει φάκελο για την υπόθεση. Αυτό σημαίνει ότι άνθρωποι του κλαμπ θα κληθούν να καταθέσουν και από εκεί και πέρα θα περιμένουν να δουν την απόφαση. Αν, δηλαδή, η υπόθεση θα μπει στο αρχείο ή αν θα υπάρξει δίκη.

Γιατί πάει για αφαίρεση βαθμών;

Κάτι σαν δίκη δηλαδή, αφού οι Ροσομπλού, αν παραπεμφθούν, θα έχουν ήδη κριθεί ένοχοι και απλά θα περιμένουν να μάθουν την τιμωρία τους. Και η τιμωρία τους με βάση όσα αναφέρει ο κανονισμός είναι η «αφαίρεση τουλάχιστον δύο βαθμών».

Αν, πάντως, οι Γενοβέζοι δηλώσουν ένοχοι, αν δηλωθεί επιλέξουν τη λύση του patteggiamento, δηλαδή του συμβιβασμού, τότε μπορεί να τιμωρηθούν με αφαίρεση μόνο ενός βαθμού. Γενικά, πάντως, αυτό είναι ένα πρόβλημα που υπάρχει σταθερά στην Τζένοα όπως φαίνεται, αφού και πέρυσι είχε τιμωρηθεί με -1 (επειδή είχε δηλώσει ένοχη) για τον ίδιο λόγο. Ποινή που δεν την εμπόδισε, τελικά, να ανέβει στη Serie A.

Sports in

Η Κ19 της Λαμίας έκανε pasillo στην αντίστοιχη του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του Youth League

Σε μια πολύ όμορφη κίνηση προχώρησε η Κ19 της Λαμίας, προς την αντίστοιχη του Ολυμπιακού λίγο πριν την μεταξύ τους αναμέτρηση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024