Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θανατηφόρο τροχαίο στη Ναυπακτία - Νεκρός οδηγός μοτοσικλέτας

Θανατηφόρο τροχαίο στη Ναυπακτία – Νεκρός οδηγός μοτοσικλέτας

Βαρύς είναι ο φόρος αίματος στην άσφαλτο

Ακόμα ένα θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε στη χώρα μας και το όνομα ενός ακόμα ανθρώπου προστέθηκε στη «μαύρη» λίστα των θυμάτων, που έχουν χάσει τη ζωή τους στην άσφαλτο.

Το νέο δυστύχημα σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου (6/1) στον Γαλατά Ναυπακτίας. Ένας 84χρονος οδηγός δίκυκλης μοτοσικλέτας, έχασε τον έλεγχο του οχήματος και εξετράπη της πορείας του, με αποτέλεσμα να πέσει στο οδόστρωμα και αφήσει την τελευταία του πνοή.

492 τροχαία με 518 νεκρούς σημειώθηκαν τους πρώτους δέκα μήνες του 2023

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί της Τροχαίας Μεσολογγίου, οι οποίοι διερευνούν τα αίτια του τροχαίου, σύμφωνα με το messolonghivoice.gr.

To σημείο που σημειώθηκε το τροχαίο δυστύχημα

Μάστιγα τα τροχαία στην Ελλάδα

Ο φόρος αίματος στην άσφαλτο είναι βαρύς στη χώρα μας, με εκατοντάδες νεκρούς και τραυματίες σε διάστημα δέκα μηνών το 2023.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η Τροχαία, μόνο τους πρώτους δέκα μήνες του έτους, που μόλις έφυγε, σημειώθηκαν 492 τροχαία με 518 νεκρούς.

Η υπερβολική ταχύτητα και η κατανάλωση αλκοόλ είναι οι συνηθέστερες παραβάσεις που καταγράφονται. Επίσης, στην πλειονότητά τους οι παραβάτες είναι νεαροί σε ηλικία οδηγοί.

Επιπλέον, ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι το γεγονός πως περίπου το 50% των επιβατών στα πίσω καθίσματα δεν φοράει ζώνη, ενώ οι περισσότεροι οδηγοί εξακολουθούν να μιλούν στο κινητό τους τηλέφωνο κατά τη διάρκεια της οδήγησης.

Σύμφωνα με στοιχεία της ευρωπαϊκής ένωσης, το 2022 σημειώθηκαν 20.678 θάνατοι στους δρόμους της ΕΕ, παρουσιάζοντας μια συνολική αύξηση της τάξεως του 4% σε σύγκριση με το 2021.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024