Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ελεύθερος ο Όσκαρ Πιστόριους - Συγκλονίζει η μητέρα της Ρίβα Στίνκαμπ

Ελεύθερος ο Όσκαρ Πιστόριους – Συγκλονίζει η μητέρα της Ρίβα Στίνκαμπ

Ο Όσκαρ Πιστόριους θα ζει πλέον ελεύθερος στο σπίτι του θείου του στην Πρετόρια. Οι δηλώσεις της μητέρας της Ρίβα Στίνκαμπ.

Ο πρώην πρωταθλητής των Παραολυμπιακών Αγώνων Όσκαρ Πιστόριους αποφυλακίστηκε για τη δολοφονία της Ρίβα Στίνκαμπ όπως ανακοίνωσε το τμήμα σωφρονιστικών υπηρεσιών της Νότιας Αφρικής και μεταδίδει το Sky News.

Ο Όσκαρ Πιστόριους αφέθηκε ελεύθερος υπό όρους σχεδόν 11 χρόνια μετά τη δολοφονία της συντρόφου του Ρίβα Στίνκαμπ που έκανε τον γύρο του κόσμου.

Εμείς που μένουμε πίσω είμαστε αυτοί που εκτίουμε ποινή ισόβιας κάθειρξης

Μετά την απόφαση του Νοεμβρίου, ο πρώην πρωταθλητής των Παραολυμπιακών Αγώνων βρίσκεται πλέον σπίτι του.

Ο Όσκαρ Πιστόριους είχε πυροβολήσει τη Ρίβα Στίνκαμπ την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου του 2013 στο σπίτι του στην Πρετόρια της Νότιας Αφρικής.

Ο 37χρονος υποστήριζε πως είχε πυροβολήσει τη Ρίβα Στίνκαμπ επειδή την πέρασε για κλέφτη.

Οι εισαγγελείς έκριναν ότι η δολοφονία ήταν προμελετημένη και πυροβόλησε τη Ρίβα Στίνκαμπ αφού διέφυγε στην τουαλέτα μετά από καυγά.

Η υπό όρους αποφυλάκιση θα διαρκέσει μέχρι τον Δεκέμβριο του 2029 και ο Όσκαρ Πιστόριους θα υπόκειται σε περιορισμούς και θα εποπτεύεται από στέλεχος των σωφρονιστικών υπηρεσιών, σύμφωνα με το Sky News.

Θα πρέπει να παρακολουθεί θεραπείες για θέματα θυμού και ζητήματα βίας με βάση το φύλο, ενώ θα κάνει και κοινωφελή εργασία.

Αναμένεται να μείνει στην έπαυλη του θείου του στην Πρετόρια.

Ο Όσκαρ Πιστόριους με τη Ρίβα Στίνκαμπ

Ο Όσκαρ Πιστόριους με τη Ρίβα Στίνκαμπ

«Δεν θα φέρει τη Ρίβα πίσω»

«Δεν μπορεί να υπάρξει ποτέ δικαιοσύνη αν το αγαπημένο σας πρόσωπο δεν θα επιστρέψει και κανένας χρόνος που εξέτισε στη φυλακή δεν θα φέρει πίσω τη Ρίβα», σημείωση η μητέρα της Ρίβα Στίνκαμπ, Τζουν.

«Εμείς που μένουμε πίσω είμαστε αυτοί που εκτίουμε ποινή ισόβιας κάθειρξης», υποστήριξε η Τζουν Στίνκαμπ. Η μόνη της επιθυμία ήταν να της επιτραπεί να ζήσει ειρηνικά μετά την αποφυλάκιση του Όσκαρ Πιστόριους.

Αρχικά ο Όσκαρ Πιστόριους δεν είχε κριθεί ένοχος για φόνο και καταδικάστηκε σε ανθρωποκτονία από αμέλεια. Καταδικάστηκε σε πενταετή φυλάκιση το 2014 και τελικά αφέθηκε ελεύθερος σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Έναν χρόνο αργότερα ανατράπηκε η απόφαση από δικαστήριο της Νότιας Αφρικής και κρίθηκε ένοχος για φόνο. Καταδικάστηκε σε εξαετή φυλάκιση το 2016, με την ποινή του να αυξάνεται αργότερα σε 13 χρόνια και πέντε μήνες αφότου κρίθηκε ένοχος.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024