Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φόβοι για αντίποινα στον Όσκαρ Πιστόριους: Οι γκάνγκστερ και οι απειλές για τη Ρίβα Στίνκαμπ

Φόβοι για αντίποινα στον Όσκαρ Πιστόριους: Οι γκάνγκστερ και οι απειλές για τη Ρίβα Στίνκαμπ

Λίγες ώρες μετά την απόφαση για αποφυλάκιση του Όσκαρ Πιστόριους και θα μπορούσε να βρεθεί αντιμέτωπος με ανατριχιαστικές επιθέσεις εκδίκησης από γκάνγκστερ.

Λίγες ώρες μετά την απόφαση για αποφυλάκιση του Όσκαρ Πιστόριους και ο πρώην παραολυμπιονίκης που σκότωσε τη σύντροφό του Ρίβα Στίνκαμπ θα μπορούσε να βρεθεί αντιμέτωπος με ανατριχιαστικές επιθέσεις εκδίκησης από γκάνγκστερ.

Ο 37χρονος Όσκαρ Πιστόριους έχει στα σχέδιά του να γίνει ιεροκήρυκας μετά την αποφυλάκισή του τον Ιανουάριο, με την αστυνομία του Γιοχάνεσμπουργκ να λαμβάνει πρόσφατα πληροφορίες ότι ο υπόκοσμος της πόλης ήταν έτοιμος να εκδικηθεί για τη δολοφονία της Ρίβα Στίνκαμπ.

«Λάβαμε πληροφορίες ότι υπάρχουν άνθρωποι που λένε ότι άξιζε να πληρώσει για τη δολοφονία μιας νεαρής γυναίκας» σημειώνουν από την αστυνομία σύμφωνα με τη The Sun.

«Η Νότια Αφρική δεν έχει την πολυτέλεια να έχει άλλη βία που να συνδέεται με τον Όσκαρ Πιστόριους και η αστυνομία θα εργαστεί πολύ σκληρά για να διασφαλίσει την ασφάλειά του», σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Ο Όσκαρ Πιστόριους πέρασε τις περισσότερες μέρες με φόβο για τη ζωή του από τότε που πυροβόλησε και σκότωσε τη σύντροφό του Ρίβα Στίνκαμπ το 2013.

Ο Όσκαρ Πιστόριους με τη Ρίβα Στίνκαμπ

Ο Όσκαρ Πιστόριους με τη Ρίβα Στίνκαμπ

Φέρεται να είχε γίνει παρανοϊκός σχετικά με πληρωμένους δολοφόνους που σχεδίαζαν τη δολοφονία του και έμενε μακριά από οποιαδήποτε παράθυρα από καθαρό φόβο.

Το φως της δημοσιότητας είχαν δει και ιστορίες που έλεγαν ότι ανησυχούσε πως θα του δηλητηρίαζαν το φαγητό μετά από εντολές γκάνγκστερ.

Έτρεμε τις επιθέσεις στη φυλακή

«Άρχιζε να τρώει φασόλια από κονσέρβα ώστε να είναι σίγουρος ότι το φαγητό του δεν είχε δηλητηριαστεί» σημείωσε πηγή στην DailyMail.

Οι αναφορές για εκδίκηση κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της δίκης του. Δύο άντρες που είναι γνωστό ότι ανήκουν στον εγκληματικό υπόκοσμο στη Νότια Αφρική (Marc Batchelor και Mikey Schultz) εθεάθησαν να κοιτάζουν κατάματα τον Όσκαρ Πιστόριους καθώς υπερασπιζόταν τον εαυτό του στο δικαστήριο.

Ο Marc Batchelor ήταν φίλος της Ρίβα Στίνκαμπ και ήθελε να καταδικαστεί σε ισόβια ο Όσκαρ Πιστόριους.

Ήταν γνωστός για τις συνδέσεις του με τον υπόκοσμο, συμπεριλαμβανομένου ενός ανθρώπου που είχε σκοτώσει έναν επιχειρηματία και άλλων που δούλευαν ως πληρωμένοι δολοφόνοι.

Ο Marc Batchelor έπεσε νεκρός σε μια βάναυση δολοφονία που σχετίζεται με συμμορίες στο Γιοχάνεσμπουργκ και ο Schltz είναι πλέον καταδικασμένος για το ρόλο του σε μια δολοφονία.

Πίσω στο 2016 η αστυνομία της Νότας Αφρικής ερευνούσε μηνύματα ενός άνδρα που εστάλησαν στον ξάδερφο του Όσκαρ Πιστόριους, Arndoldus, μέσα της εφαρμογής WhatsApp.

Η εκπρόσωπος της οικογένειας του Όσκαρ Πιστόριους, Anneliese Burgess, είπε ότι απείλησε τον Όσκαρ Πιστόριους στη φυλακή όταν η οικογένεια δεν συμφώνησε να πληρώσει χρήματα σε μια απόπειρα εκβιασμού.

«Υπήρχαν απειλές ότι θα κανονίσει τον ξυλοδαρμό του Όσκαρ Πιστόριους και τον ομαδικό βιασμό του στη φυλακή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι εξέταζε τις απειλές που έγιναν στην οικογένεια, αλλά δεν έγιναν συλλήψεις.

Μια νέα ζωή για τον Όσκαρ Πιστόριους

Ο Arnoldus Pistorius είπε επίσης ότι ο ίδιος και άλλα ξαδέρφια δέχονταν απειλές για τις ζωές τους και η οικογένεια είχε εντείνει την ασφάλεια στα σπίτια τους.

Ο ντροπιασμένος αθλητής είχε κανονίσει να έχει προστασία στη φυλακή, δείχνοντας στους άλλους κρατούμενους ότι ήταν ένας «σκληρός τύπος».

Ήταν γνωστό πως έμπλεκε σε καβγάδες και έγινε φίλος με έναν πολύ επικίνδυνο Τσέχο γκάνγκστερ για να νιώσει πιο ασφαλής.

Άρχισε μάλιστα να καπνίζει για να παίξει τη σκληρή προσωπικότητα στα μάτια των άλλων καταδίκων.

Δεν θα του επιτραπεί να αγγίξει ξανά όπλο, με πηγές να αναφέρουν πως είναι αποφασισμένος να κάνει μια νέα ζωή αφιερωμένη στον Θεό και να βοηθά άλλους.

Στη διάρκεια της κράτησής του, ενθάρρυνε συγκρατούμενούς του να πάρουν τη Βίβλο και να λατρεύουν τον Ιησού.

Η οικογένεια του Όσκαρ Πιστόριους είναι θρησκευόμενη και ιδιαίτερα ο θείος του με τον οποίο θα ζει τώρα σε μια έπαυλη 10 εκατομμυρίων λιρών, σύμφωνα με το Sky News.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024