Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
ΣΥΡΙΖΑ: Η γοητεία του μέτρου του Aνακτόρου των Αιγών σκεπάζει την μικροπολιτική Μητσοτάκη

ΣΥΡΙΖΑ: Η γοητεία του μέτρου του Aνακτόρου των Αιγών σκεπάζει την μικροπολιτική Μητσοτάκη

«Μοναδικός του στόχος να θωπεύσει την ακροδεξιά συνιστώσα του κόμματός του, η οποία εσχάτως φαίνεται να δυσφορεί», σημειώνει η τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ

«Ο κύριος Μητσοτάκης έσπευσε σήμερα να εκμεταλλευτεί μικροπολιτικά την ολοκλήρωση των αναστηλωτικών έργων στο Ανάκτορο των Αιγών», υποστηρίζει η τομεάρχης Πολιτισμού της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Κυριακή Μάλαμα.

Όπως σημειώνει, μάλιστα, «μοναδικός του στόχος να θωπεύσει την ακροδεξιά συνιστώσα του κόμματός του, η οποία εσχάτως φαίνεται να δυσφορεί».

«Καλό θα ήταν ο κ. Μητσοτάκης να αφήσει τους αρχαιολόγους να κάνουν τη δουλειά τους, να στηρίξει με πράξεις το έργο τους, να εγκαλέσει την υπουργό του, που απειλεί όποιους αρχαιολόγους δεν της είναι αρεστοί με εξώσεις και διώξεις»

Η τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει πως «θυμήθηκε ο κύριος πρωθυπουργός την ελληνικότητα της Αρχαίας Μακεδονίας, επί τη ευκαιρία, όμως ξέχασε σημαντικά πράγματα και για το ανάκτορο των Αιγών και για τον αρχαιολογικό πλούτο της Μακεδονίας».

«Τι ξέχασε ο κ. Μητσοτάκης»

Συγκεκριμένα, όπως τονίζει χαρακτηριστικά, «ξέχασε ότι η αναστήλωση του ανακτόρου των Αιγών διήρκησε 16 χρόνια και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να πιστώνεται το αναστηλωτικό έργο αυτός περισσότερο από άλλους.

»Δεύτερον, καλό θα ήταν να έλεγε και μία κουβέντα για τους εκατοντάδες συμβασιούχους αρχαιολόγους και τεχνίτες που εργάστηκαν άοκνα, σε συνθήκες επισφάλειας για να λάμψει και πάλι το ανάκτορο, κι οι οποίοι σήμερα όμως είναι πολύ πιθανόν να παλεύουν με την ανεργία.

»Τρίτον, θα μπορούσε να αναφερθεί στα τεράστια οργανικά κενά της αρχαιολογικής υπηρεσίας, τα οποία έχουν οδηγήσει πάρα πολλούς αρχαιολογικούς χώρους της Μακεδονίας, λαμπρές άλλοτε πόλεις, στην εγκατάλειψη».

Η Κυριακή Μάλαμα συνιστά στον Κυριάκο Μητσοτάκη πως «καλό, λοιπόν, θα ήταν να αφήσει τους αρχαιολόγους να κάνουν τη δουλειά τους, να στηρίξει με πράξεις το έργο τους, να εγκαλέσει την υπουργό του, που απειλεί όποιους αρχαιολόγους δεν της είναι αρεστοί με εξώσεις και διώξεις και, κυρίως, να αφήσει τις αρχαιότητες στη λάμψη τους».

«Αν θα ήθελε και τη γνώμη μας, ας θυμάται σε κάθε περίσταση την κατάληξη που είχε η προσπάθεια της κυβέρνησης του κυρίου Σαμαρά να εκμεταλλευτεί μικροπολιτικά το αρχαιολογικό έργο στην Αμφίπολη», σημειώνει καταληκτικά η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.  ​

Sports in

Μπαρτσελονέτα – Ολυμπιακός 13-13 (5-6 πεν.): Στο Final-4 του Champions League o Θρύλος!

Ο Ολυμπιακός επικράτησε της Μπαρτσελονέτα στα πέναλτι (13-13 κ.δ., 6-5 πεν.) και προκρίθηκε στο Final-4 του LEN Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024