Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ξενάγηση Ανδρουλάκη στο Ζάππειο Παρθεναγωγείο στην Κωνσταντινούπολη

Ξενάγηση Ανδρουλάκη στο Ζάππειο Παρθεναγωγείο στην Κωνσταντινούπολη

Το Ζάππειο Παρθεναγωγείο είναι τα τελευταία χρόνια μικτό σχολείο καλύπτοντας και τις δυο βαθμίδες της εκπαίδευσης

Το Ζάππειο Παρθεναγωγείο επισκέφθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, στο πλαίσιο της παρουσίας του στην Κωνσταντινούπολη ενόψει του εορτασμού των Θεοφανείων στο Φανάρι.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του σχολείου, που ιδρύθηκε το 1875 και οι μαθήτριες του σε μια εποχή όπου οι γυναίκες δεν είχαν πλήρη πρόσβαση στην εκπαίδευση, διέπρεπαν στις επιστήμες και τα γράμματα.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ενημερώθηκε από τη διεύθυνση του σχολείου

Το Ζάππειο είναι τα τελευταία χρόνια μικτό σχολείο καλύπτοντας και τις δυο βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ο Νίκος Ανδρουλάκης ενημερώθηκε από τη διεύθυνση του σχολείου, η αναγνώριση από το ελληνικό κράτος του απολυτηρίου, που λαμβάνουν οι Έλληνες μαθητές του, είναι πάγιο αίτημα τους καθώς έτσι διασφαλίζεται η πρόσβασή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Στιγμιότυπο από την επίσκεψη του Νίκου Ανδρουλάκη

Συνάντηση χθες Ανδρουλάκη – Βαρθολομαίου

Σημειώνεται ότι χθες Πέμπτη 4 Ιανουαρίου το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής, με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Ο Παναγιώτατος ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για την παρουσία του στην Πόλη ενόψει της επικείμενης εορτής των Αγίων Θεοφανείων καθώς και το συνεχές ενδιαφέρον του για τα ζητήματα που απασχολούν το Οικουμενικό Πατριαρχείο και την ομογένεια της Κωνσταντινούπολης, της Ίμβρου και της Τενέδου.

«Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για μένα, που ξανασυναντώ τον Οικουμενικό Πατριάρχη μετά από έναν ακριβώς χρόνο. Έναν χρόνο πυκνό σε γεγονότα, με δύο πολέμους στην ευρύτερη γειτονιά μας και την κλιματική κρίση που έπληξε τη χώρα μας με επώδυνες επιπτώσεις στη Θεσσαλία, το οικοσύστημα της Δαδιάς και τη Ρόδο. Η κλιματική αλλαγή είναι θέμα στο οποίο ο Οικουμενικός Πατριάρχης έχει πρωτοστατήσει επισημαίνοντας την ανάγκη να υπάρξουν παγκόσμιες πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση των ακραίων συνεπειών της. Τέλος, θα ήθελα να σημειώσω ότι με θλίβουν βαθύτατα οι ειδήσεις για φθορές και πλημμελή συντήρηση της Αγίας Σοφίας, συμβόλου της Ορθοδοξίας και μνημείου της παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO» σημείωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024