Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Διαβάστε στο «Βήμα της Κυριακής»: Νέοι αιφνιδιασμοί εν όψει...

Διαβάστε στο «Βήμα της Κυριακής»: Νέοι αιφνιδιασμοί εν όψει…

Μη χάσετε τις μεγάλες προσφορές με «Το Βήμα» αυτής της Κυριακής: «Ελληνική Κουζίνα» & «Αρκάς: Ημερολόγιο 2024» - Και, όπως πάντα, «BHMAgazino», «ΟΤ» και «Β2»

Διαβάστε στο ΒΗΜΑ των Φώτων

Νέοι αιφνιδιασμοί εν όψει…

Οι πρωτοβουλίες Μητσοτάκη μετά τον ανασχηματισμό

***

ΤΟ ΒΗΜΑ

Ανάγκη προστασίας

Τα κυβερνητικά σχήµατα, όσοι τα αποτελούν και οι επιλογές τους χρειάζεται να υπηρετούν κάποια λογική. Αν δεν υπάρχει λογική, υπάρχει πρόβληµa

***
Ερευνα: Πώς η COVID «γερνά» τους εφήβους

Η «βίαιη ωρίμαση» του εφηβικού εγκεφάλου και το ερώτημα εάν οι αλλαγές είναι αναστρέψιμες

Νέες μελέτες δείχνουν ότι η δύσκολη πανδημική συνθήκη διατάραξε τη φυσιολογική ανάπτυξη του εφηβικού εγκεφάλου – Μένει να αποδειχθεί αν οι αλλαγές που προκλήθηκαν είναι αναστρέψιμες

***

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

Διάλογος για τα μη κρατικά ΑΕΙ

Γεώργιος Μπαμπινιώτης, Πρώην πρύτανης ΕΚΠΑ

***

Μη κρατικά ΑΕΙ: Οι δύο βασικές πτυχές του ζητήματος

Δημήτρης Τζιόβας, Καθηγητής Πανεπιστημίου Μπέρμιγχαμ

***
«Αν ο πόλεμος τελειώσει τώρα, η Χαμάς θα έχει νικήσει»

Μίχαελ Μίλσταϊν. Καθηγητής Παλαιστινιακών Σπουδών

***

Σε «λειτουργία καλικάντζαρου»

Μυρσίνη Γκανά, Ποιήτρια

***

Διαβάστε ακόμη

Νέες συνήθειες

Οι «κυνηγοί ευκαιριών» αλλάζουν τον χάρτη της κατανάλωσης

Ανεβαίνουν οι παρουσίες και οι επιδόσεις επιχειρήσεων που επενδύουν στις μόνιμα χαμηλές τιμές – Οι φιλόδοξοι στόχοι της Pepco, το σπριντ της «πολωνικής Zara», η επέκταση της LC Waikiki και τα καλλυντικά των Σέρβων

***
Παλαιοί εθισμοί

Δεσμώτες του τζόγου οι Ελληνες με ετήσιο τζίρο 37 δισ. ευρώ

Εκτοξεύτηκε στα ύψη η αγορά τυχερών παιχνιδιών τη χρονιά πέρασε στη χώρα μας – Το online ποντάρισμα, κερδίζει όλο και περισσότερους έλληνες παίκτες σε νόμιμες αλλά και παράνομες διαδικτυακές πλατφόρμες – Τα pay out, οι συνεδρίες, οι επανεπενδύσεις κερδών, τα αριθμοπαιχνίδια

***
Το θαύμα της αναστήλωσης στον «Παρθενώνα της Μακεδονίας

Αποδίδεται στο κοινό το ανάκτορο του Φιλίππου Β’ της Μακεδονίας

***

Ακόμη

Συναρπαστικές προσφορές

«Ελληνική Κουζίνα» & «Αρκάς: Ημερολόγιο 2024»

Συνταγές σχεδιασμένες για απόλαυση και αποτοξίνωση, από βραβευμένους σεφ και γνώστες της κουζίνας του τόπου μας. Περιηγήσεις σε ελληνικούς γαστρονομικούς παραδείσους, με χειμερινή γοητεία και πιάτα βγαλμένα από την παράδοση. Λαχταριστοί περίπατοι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με άφθονες στάσεις γεμάτες γεύση και πειραματισμό. Αυτά είναι μόνο ορισμένα από τα πράγματα π0υ θα διαβάσουμε και θα γευτούμε στο τρίτο τεύχος της «Ελληνικής Κουζίνας» που κυκλοφορεί εκτάκτως το Σάββατο 6 Ιανουαρίου μαζί με «Το Βήμα της Κυριακής». Μαζί, το μεγάλο ημερολόγιο τοίχου του Αρκά για το 2024, με πρωταγωνιστή τον Θανασάκη, για να μας φτιάχνει το κέφι κάθε ημέρα του έτους.

Ελληνική Κουζίνα!

Μετά τις γιορτές κάνουμε την πιο νόστιμη, ευχάριστη και απαραίτητη αποτοξίνωση. Ετοιμάζουμε για όλους τους αναγνώστες του «Βήματος» 63 υπέροχες συνταγές, που φλερτάρουν με συναρπαστικά εποχικά και τοπικά προϊόντα, αξιοποιούν superfoods, αναδεικνύουν απλά και καθημερινά ελληνικά υλικά και χαρίζουν ενέργεια και αναζωογόνηση.

Από ιδιαίτερες γλυκές και αλμυρές συνταγές με μανταρίνια και κλημεντίνες, ακαταμάχητες σαλάτες με θρεπτικές υπερ-τροφές και αγαπημένες σάλτσες που αναβαθμίζουν με τη νοστιμιά τους σε πολλά ελληνικά πιάτα, μέχρι πεντανόστιμα ενεργειακά δεκατιανά, παραδοσιακές ηπειρώτικες πίτες και πατάτες μαγειρεμένες με όλους τους τρόπους. Και, φυσικά, το καθιερωμένο πλέον συνταγολόγιο που φροντίζει να μη λείπει τίποτα από το τραπέζι σας, μαζί με συμβουλές, μυστικά και πολύτιμα στοιχεία διατροφικής αξίας.

Επιπλέον, η ανήσυχη ομάδα του «Ελληνική Κουζίνα» γυρνά συνεχώς, ταξιδεύει, αναζητά, δοκιμάζει και αποκαλύπτει για εσάς τους πιο ξεχωριστούς προορισμούς και τα πιο ενδιαφέροντα υλικά.

Σε αυτό το τεύχος επισκέπτεται τη Θεσσαλονίκη, γεύεται τα καλύτερα και καταγράφει την εμπειρία της σε έναν πλήρη χρηστικό και νόστιμο οδηγό γαστρονομικής επιβίωσης και όχι μόνο. Επιπλέον ξετρυπώνει τα πιο εύγεστα vegan γλυκά που αξίζει να δοκιμάσετε, κάνει ένα γευστικό crash τεστ στους ψαγμένες φούρνους νέας γενιάς και σας μυεί στην ιστορία του καφέ και των πιο θρυλικών καφεκοπτείων της Αθήνας.

Τι άλλο; Φυσικά παρουσιάζει οδοιπορικά σε αξιοζήλευτες τοπικές κουζίνες, όπως το Μεσολόγγι και το Πήλιο, και σηκώνει τα ποτήρια με ένα πρωτότυπο ημερολόγιο κρασιού για το 2024.

Τέλος για επιδόρπιο φυλάει τη νοσταλγική πάστα φλώρα και τις παραλλαγές της ζύμης της για ανεπανάληπτα μπισκοτάκια και κουλούρια.

Μαζί Αρκάς 2024!

Το μεγάλο, συλλεκτικό ημερολόγιο τοίχου για το 2024 με την εικονογράφηση του θρυλικού κομίστα, και πρωταγωνιστή τον απίθανο Θανασάκη εξαντλήθηκε και επανακυκλοφορεί!

Αναρωτιέται αν το κουνουπίδι είναι ξεβαμμένο μπρόκολο και προκαλεί κρίσεις υστερίας στον φούρναρη της γειτονιάς του με το που δρασκελίζει το κατώφλι του. Κάνει τον «πθόφιο κοριό» όταν τον μαλώνει η μαμά του γιατί πειράζει τον κόσμο και γίνεται ενοχλητικός αλλά τίποτε δεν τον πτοεί όσο μπορεί να τρώει τηγανητές πατάτες. Ο απίθανος Θανασάκης του Αρκά, με το χαριτωμένο ψεύδισμα, δεν χρειάζεται συστάσεις. Τα σκίτσα του «Θανασάκη» έχουν ένα φανατικό κοινό που απολαμβάνει τα στιγμιότυπα από τη ζωή του παιδιού στο σπίτι και στο σχολείο.

Με τα απρόβλεπτα σχόλια και τις ξεκαρδιστικές ατάκες του ο Θανασάκης προσφέρει στους αναγνώστες τη δυνατότητα εκτόνωσης της έντασης που συσσωρεύουμε στην καθημερινότητά μας – πράγμα που έχουμε ανάγκη. Πολεμικές συρράξεις στη γειτονιά μας, πυρκαγιές και πλημμύρες, ένα κλίμα αβεβαιότητας και φόβου μάς κυκλώνει ύστερα από τη διετία της πανδημικής απειλής.

Ο Θανασάκης δεν προσφέρει όμως μόνο γέλιο και ανακούφιση. Δίνει με τον τρόπο του και ένα παράδειγμα ζωής. Η Σίσσυ, η αινιγματική συμμαθήτριά του με την οποία είναι χρόνια ερωτευμένος, δεν φαίνεται να του δίνει σημασία αλλά ο μικρός ήρωας αντιμετωπίζει κάθε χαμένη ευκαιρία να τη συναντήσει και να της μιλήσει με στωικότητα αλλά και πείσμα. Σε αυτή τη νέα προσφορά του «Βήματος», που θα συνοδεύει τους αναγνώστες κάθε μήνα του 2024, ο Θανασάκης μάς υπενθυμίζει ακριβώς αυτό: ότι, παρά τις αντιξοότητες, η ζωή συνεχίζεται και οφείλουμε να ζούμε την κάθε μέρα όσο καλύτερα μπορούμε με εφόδιο το χιούμορ.

ΒΗΜΑgazino

Το «ΒΗMAGAZINO» που κυκλοφορεί εκτάκτως το Σάββατο φιλοξενεί στο εξώφυλλό του, τον νέο Δήμαρχο της Αθήνας. Ο Χάρης Δούκας φωτογραφίζεται στους χώρους του Γεωπονικού Πανεπιστημίου και μέσα από μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη μιλάει για τα σχέδιά του, τις συνεχείς προκλήσεις, τις φιλοδοξίες, το όραμά του για την πρωτεύουσα. «Στόχος μου είναι να εφαρμόσω ένα νέο μοντέλο διοίκησης» υποστηρίζει ο νέος δήμαρχος.

Στο «ΒΗΜΑGAZINO» αυτής της εβδομάδας μπορείτε επίσης να διαβάσετε θέματα για το περιβάλλον, την τεχνητή νοημοσύνη, τις νέες προκλήσεις στον κόσμο των εικαστικών, των τεχνών, του βιβλίου, να ταξιδέψετε σε υπέροχους προορισμούς, να ξεναγηθείτε σε κόσμους μαγικούς.

Το Β2 εξερευνά τις ταινίες που φέρνει το 2024

Με Κόπολα, Κρόνενμπεργκ, Αλεξάντερ Πέιν και νέο Τζόκερ καλωσορίζει το 2024 το Β2. Το νέο ένθετο του Βήματος για την επιστήμη, τον πολιτισμό, το βιβλίο και τις νέες ιδέες εξερευνά επίσης τους μύθους και τη μυθοπλασία, από τους καλικάντζαρους στους ήρωες των κόμικς, ξαναδιαβάζει τον Καβάφη, ανακαλύπτει την «αόρατη» τεχνολογία που κάνει τα αγγεία να μιλούν και παρκολουθεί την όπερα «Νεκρή Πόλη» που έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε συμπαραγωγή της ΕΛΣ.

Επίσης, συνομιλεί με τον ιστορικό Αγγελή Ζαρόκωστα για το ζήτημα της λεηλασίας αρχαιοτήτων και της ανάκτησής του, διαβάζει την «Τύχη», το πιο επιτυχημένο μυθιστόρημα του σπουδαίου Τζόζεφ Κόνραντ που μεταφράζεται για πρώτη φορά στα ελληνικά, αναρωτιέται αν οι διαστημικές ομπρέλες μπορούν να μας σώσουν από την κλιματική αλλαγή και περιμένει «Το σπίτι της Φερνάντα Άλμπα» του Φεδερίκο Γκαρσία Λόρκα που ανεβαίνει στο Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν σε σκηνοθεσία Μαρίας Πρωτόπαπα.

Sports in

Το «άστρο» του Τσάμπι Αλόνσο: Δεν έχει υπάρχει αυτό που έχει κάνει φέτος η Λεβερκούζεν (vids)

Η Λεβερκούζεν σε 10 ματς στη φετινή σεζόν σε Μπουντεσλίγκα, Europa League και Κύπελλο έχει γλιτώσει την ήττα ή έχει πάρει τη νίκη με γκολ στις καθυστερήσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024