Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επιδείνωση καιρού: Έκτακτη τηλεδιάσκεψη στο υπ. Πολιτικής Προστασίας υπό τον Βασίλη Κικίλια

Επιδείνωση καιρού: Έκτακτη τηλεδιάσκεψη στο υπ. Πολιτικής Προστασίας υπό τον Βασίλη Κικίλια

Τα καιρικά φαινόμενα θα επηρεάσουν την Ήπειρο, τα Ιόνια νησιά, τη Δυτική Ελλάδα και την Πελοπόννησο

Έκτακτη τηλεδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή στις 17:00, υπό τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια, εν όψει του Έκτακτου Δελτίου Επιδείνωσης Καιρού (ΕΔΕΚ) που εκδόθηκε σήμερα από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, η επιδείνωση του καιρού στη χώρα μας θα ξεκινήσει αργά το απόγευμα του Σαββάτου με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις νότιους ανέμους.

Τα καιρικά θα επηρεάσουν την Ήπειρο, τα Ιόνια νησιά, τη Δυτική Ελλάδα και την Πελοπόννησο.

Στη σύσκεψη θα συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, οι υφυπουργοί Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελος Τουρνάς και Χρήστος Τριαντόπουλος, οι αρχηγοί της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγοι Λάζαρος Μαυρόπουλος και Γεώργιος Πουρναράς, οι περιφερειάρχες Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, Ιονίων Νήσων Ιωάννης Τρεπεκλής, Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης και Πελοποννήσου Δημήτριος Πτωχός, καθώς και ο Διευθυντής της ΕΜΥ, Θεόδωρος Κολυδάς, μαζί με επιστημονική ομάδα μετεωρολόγων.

Το έκτακτο δελτίο

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο, που εκδόθηκε από την ΕΜΥ, κύρια χαρακτηριστικά της νέας κακοκαιρίας θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες και οι θυελλώδεις νότιοι άνεμοι.

Πιο αναλυτικά:
1) Το Σάββατο (Θεοφάνια)
α) Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται από αργά το απόγευμα στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο.
β) Νότιοι άνεμοι εντάσεως 7 με 8 μποφόρ θα πνέουν από το μεσημέρι στο Ιόνιο και το απόγευμα στο Αιγαίο, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας θα ενισχυθούν κατά τόπους έως 9 μποφόρ.

2) Την Κυριακή
α) Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα συνεχιστούν έως το απόγευμα στη δυτική Ελλάδα (Ιόνιο, Ήπειρο, δυτική Στερεά, δυτική και νότια Πελοπόννησο) και το βράδυ θα εξασθενήσουν. Από νωρίς το πρωί, έντονες κατά περιόδους βροχές και καταιγίδες θα επηρεάζουν κατά τόπους την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανώς τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου με ύφεση από το απόγευμα.
β) Οι άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη νότιοι νοτιοδυτικοί εντάσεως 7 με 8 και πρόσκαιρα το πρωί κατά τόπους 9 μποφόρ.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024