Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Νεκρός ο δράστης των πυροβολισμών σε σχολείο της Αϊόβα - Πολλοί τραυματίες

ΗΠΑ: Νεκρός ο δράστης των πυροβολισμών σε σχολείο της Αϊόβα – Πολλοί τραυματίες

«Ο ύποπτος αυτοπυροβολήθηκε» - Δεν υπάρχει πλέον κίνδυνος για τους κατοίκους, διαβεβαίωσε ο σερίφης Άνταμ Ινφάντε

Πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν την Πέμπτη, όταν ένας ένοπλος άνοιξε πυρ μέσα σε σχολείο, σε μια κωμόπολη της Αϊόβα, κατά την πρώτη ημέρα των μαθημάτων μετά τις σχολικές διακοπές, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Νεκρός ο δράστης των πυροβολισμών

Νωρίτερα, το τηλεοπτικό δίκτυο ABC News, επικαλούμενο μη κατονομαζόμενα στελέχη των υπηρεσιών επιβολής του νόμου μετέδωσε ότι υπάρχει τουλάχιστον ένας νεκρός.

Πολλοί τραυματίες

Η τοπική αστυνομία έκανε λόγο για «πολλά θύματα από σφαίρες», χωρίς να διευκρινίσει αν πρόκειται για νεκρούς ή τραυματίες.

«Ο ύποπτος αυτοπυροβολήθηκε»

«Δεν υπάρχει πλέον κίνδυνος για τους κατοίκους» διαβεβαίωσε ο σερίφης Άνταμ Ινφάντε. Ο δράστης έχει αναγνωριστεί αλλά ο σερίφης δεν θέλησε να δώσει άλλες πληροφορίες για την ταυτότητά του ή για την κατάσταση της υγείας του ή για το αν έχει συλληφθεί. Απέφυγε επίσης να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις για τον αριθμό των θυμάτων.

Σύμφωνα με τα τηλεοπτικά δίκτυα CNN και NBC News, ο δράστης είναι νεκρός. Το NBC μετέδωσε ότι ο ύποπτος αυτοπυροβολήθηκε.

Πανικός στο σχολείο της πόλης Πέρι

Ο Ινφάντε είπε ότι η αστυνομία ενημερώθηκε για την παρουσία του ενόπλου στο Λύκειο της πόλης Πέρι γύρω στις 7:37 το πρωί, τοπική ώρα. Οι αστυνομικοί έφτασαν «μέσα σε επτά λεπτά» στο σχολικό συγκρότημα και «εντόπισαν πολλά θύματα. Δεν ξέρουμε ακόμη πόσοι ακριβώς τραυματίστηκαν», πρόσθεσε.

«Ευτυχώς, υπήρχαν ελάχιστοι μαθητές και εκπαιδευτικοί στο σχολείο» επειδή ήταν ακόμη πολύ πρωί και τα μαθήματα δεν είχαν αρχίσει, εξήγησε ο σερίφης.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, σήμερα οι μαθητές επέστρεφαν στο σχολείο μετά τις χειμερινές διακοπές.

«Προσευχόμαστε για την κοινότητα του Πέρι»

Ο Ρεπουμπλικάνος Βιβέκ Ραμασουάμι, που διεκδικεί το χρίσμα του κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, επρόκειτο να πραγματοποιήσει μια προεκλογική συγκέντρωση στο Πέρι αλλά την ακύρωσε μετά το περιστατικό. Ο Ραμασουάμι, ένας επιχειρηματίας και ιδρυτής μιας εταιρείας βιοτεχνολογίας, είπε ότι αντί για προεκλογική εκστρατεία θα οργανώσει μια συγκέντρωση προσευχής για τα θύματα.

Η Αϊόβα είναι η πρώτη Πολιτεία όπου θα οργανωθούν προκριματικές εκλογές για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, σε 11 ημέρες.

«Προσευχόμαστε για την κοινότητα του Πέρι σήμερα το πρωί», έγραψε ο Ραμασουάμι σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024