Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός: Μεγάλη αύξηση των εισαγωγών - 52% στο σύνολο των αναπνευστικών λοιμώξεων

Κοροναϊός: Μεγάλη αύξηση των εισαγωγών – 52% στο σύνολο των αναπνευστικών λοιμώξεων

Εν αναμονή των ανακοινώσεων του ΕΟΔΥ για τα σχολεία - «Μην στέλνετε τα παιδιά αν έχουν συμπτώματα ακόμα και με αρνητικό τεστ κοροναϊού» λέει η Αγαπηδάκη

Κατακόρυφη αύξηση στις εισαγωγές στα νοσοκομεία λόγω κοροναϊού και λοιπών αναπνευστικών ιώσεων καταγράφεται το τελευταίο 24ωρο, η οποία αγγίζει το 52%.

Ανησυχία και προβληματισμό στις υγειονομικές αρχές έχει προκαλέσει η δυναμική επανεμφάνιση του κοροναϊού, εξαιτίας του συγχρωτισμού την περίοδο των γιορτών, χωρίς να τηρούνται μέτρα προστασίας.

«Μη στέλνετε τα παιδιά σχολείο ακόμα και με αρνητικό τεστ κοροναϊού διότι μπορεί να έχουν άλλη αναπνευστική λοίμωξη» λέει η Αγαπηδάκη

Στις νέες εισαγωγές κορονοϊού στα νοσοκομεία της χώρας μας καταγράφεται σημαντική αύξηση, καθώς υπάρχει έξαρση της Covid-19, σε συνδυασμό της γρίπης και των ιώσεων.

Συγκεκριμένα, το τελευταίο 24ωρο πραγματοποιήθηκαν 309 εισαγωγές στα νοσοκομεία, ενώ την 1η Ιανουαρίου είχαμε 172 και στις 2 Ιανουαρίου είχαμε 262 εισαγωγές.

Οι ασθενείς που νοσηλεύονται με κοροναϊό σε απλές κλίνες είναι 1.392 και 90 άτομα σε ΜΕΘ.

Τι θα γίνει με τα σχολεία

Η ανησυχία για τη νέα αύξηση των κρουσμάτων εντείνεται εν όψει και της επιστροφής των μαθητών στα σχολεία τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου.

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, σε σημερινή συνέντευξη ανέφερε ότι λόγω της έξαρσης του κοροναϊού θα εκδοθούν οδηγίες από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) για το άνοιγμα των σχολείων.

Όπως ανακοίνωσε νωρίτερα σε συνέντευξή της, λοιμωξιολόγοι σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας και το υπουργείο Παιδείας θα αποφασίσουν για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν.

Τα παιδιά που έχουν συμπτώματα, οι γονείς θα πρέπει να τα κρατούν στο σπίτι, είπε η κ. Αγαπηδάκη, καθώς ακόμη και αν έχουν αρνητικό τεστ για κοροναϊό μπορεί να έχουν οποιαδήποτε άλλη αναπνευστική λοίμωξη και έτσι να διασπείρουν τον ιό.

Υπενθυμίζεται ότι υπάρχει ισχυρή σύσταση των ειδικών για χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους, τα μέτρα ατομικής υγιεινής και βέβαια τον εμβολιασμό σε άτομα άνω των 60 ετών και ευπαθείς ομάδες.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024