Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Η Χαμάς παγώνει τις διαπραγματεύσεις για τους ομήρους μετά την εκτέλεση του υπαρχηγού της

Η Χαμάς παγώνει τις διαπραγματεύσεις για τους ομήρους μετά την εκτέλεση του υπαρχηγού της

Το χτύπημα στον Λίβανο δεν αλλάζει το σκηνικό μόνο στη Γάζα - Το Ισραήλ ετοιμάζεται για τα αντίποινα της Χεζμπολάχ

Ο Χαμάς παγώνει τις διαπραγματεύσεις για τους ομήρους που κρατεί στη Λωρίδα της Γάζας, μετά από τη σημερινή (2/1) εκτέλεση του υπαρχηγού της στον Λίβανο.

Σε κατάσταση υψηλής ετοιμότητας ο ισραηλινός στρατός

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Ντάνιελ Χαγκάρι δήλωσε αργότερα ότι οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν τεθεί σε κατάσταση υψηλής ετοιμότητας και προετοιμάζονται για οποιοδήποτε σενάριο μετά τη δολοφονία του ανώτατου αξιωματούχου της Χαμάς, του Σάλεχ αλ-Αρούρι.

Ο Χαγκάρι δήλωσε ότι ο στρατός έχει εστιάσει στην ήττα της Χαμάς όταν ρωτήθηκε από έναν δημοσιογράφο σε σχέση με τις αναφορές για τη δολοφονία του αλ-Αρούρι.

«Τρομοκρατική ενέργεια»

Ο ηγέτης της Χαμάς, ο Ισμαήλ Χανίγια, δήλωσε απόψε ότι η δολοφονία του δεύτερου στην ιεραρχία του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Σάλεχ αλ Αρούρι από ισραηλινό πλήγμα στη Βηρυτό συνιστά «τρομοκρατική ενέργεια», παραβίαση της κυριαρχίας του Λιβάνου και κλιμάκωση των εχθρικών ενεργειών του Ισραήλ εναντίον των Παλαιστινίων.

Πυροσβεστικό όχημα στο σημείο όπου σημειώθηκε η έκρηξη που σκότωσε τον υπαρχηγό της Χαμάς

Οι δυνάμεις κατοχής δεν θα επιτύχουν στην προσπάθειά τους να κάμψουν την αντίσταση του παλαιστινιακού λαού, διεμήνυσε ο Ισμαήλ Χανίγια, θρηνώντας την απώλεια του αντιπροέδρου του πολιτικού γραφείου της Χαμάς και δύο διοικητών των Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ Κάσαμ, του στρατιωτικού βραχίονα του κινήματος.

Και τώρα… Χεζμπολάχ

Το Ισραήλ προετοιμάζεται πια για τ’ αντίποινα της Χεζμπολάχ. Ανάμεσα στους 6 νεκρούς που άφησε πίσω του το ισραηλινό πλήγμα στην Βηρυτό -πέρα από τον δεύτερο στην ιεραρχία της Χαμάς- βρίσκονται και δύο διοικητές των Ταξιαρχών Εζεντίν Αλ Κάσαμ, του στρατιωτικού βραχίονα της Χαμάς.

Όπως αναφέρει το επίσημο κανάλι της Χαμάς Al-Aqsa TV σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Telegram, ο Σαμίρ Φίντι Άμπου Αμέρ και ο Αζάμ αλ Άκρα Άμπου Αμάρ βρήκαν τον θάνατο από το ισραηλινό πλήγμα στα νότια προάστια της πρωτεύουσας του Λιβάνου.

Κομμάτια του κτηρίου που χτυπήθηκε από το drone που χρησιμοποίησαν οι εκτελεστές

Πλέον αναμένεται η αντίδραση της Χεζμπολάχ. Άλλωστε, το συγκεκριμένο προάστιο όπου σημειώθηκε η εκτέλεση, τ’ οποίο βρίσκεται στο νότιο τμήμα της Βηρυτού, θεωρείται προπύργιο της σιιτικής οργάνωσης, ενώ το Ιράν έχει ήδη αντιδράσει, καταδικάζοντας την επίθεση κατά του αλ-Αρούρι ως «παραβίαση της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας του Λιβάνου από το σιωνιστικό καθεστώς».

Ο Λιβανέζος πρωθυπουργός, Νατζίμπ Μικάτι, επίσης καταδίκασε την εν λόγω επιχείρηση, κάνοντας λόγο για «ισραηλινό έγκλημα» που υπάρχει κίνδυνος να συμπαρασύρει τον Λίβανο σε μια νέα φάση αντιπαράθεσης.

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024