Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πέθανε η Πίνατ, η γηραιότερη κότα στον κόσμο

Πέθανε η Πίνατ, η γηραιότερη κότα στον κόσμο

Η Πίνατ κέρδισε πρόσφατα παγκόσμια αναγνώριση, καθώς έγινε η γηραιότερη εν ζωή κότα στον κόσμο, σε ηλικία 20 ετών.

Πέθανε η διάσημη Πίνατ, η γηραιότερη κότα στον κόσμο που επέζησε της εγκατάλειψης από τη μητέρα της κατά τη γέννησή της.

Η Πίνατ πέθανε σε ηλικία 21 ετών στον ύπνο της στην αγκαλιά της ιδιοκτήτριας της το πρωί των Χριστουγέννων.

«Θλίβομαι πραγματικά για την απώλειά της», δήλωσε η Μάρσι Πάρκερ Ντάργουιν στο FOX Weather. «Ήταν ένα αξιοθαύμαστο πουλάκι και άφησε ένα κενό στο σπίτι μας και στις καρδιές μας».

Η Πίνατ πέθανε πολύ ειρηνικά και η Ντάργουιν δήλωσε ότι είναι ευγνώμων γι’ αυτό.

Η Ντάργουιν δημοσίευσε σύμφωνα με τη New York Post πρόσφατα έναν διαδικτυακό «επικήδειο» για την Πίνατ, την κότα που φρόντιζε και είχε δεθεί μαζί του για 21,5 χρόνια.

Κέρδισε πρόσφατα παγκόσμια αναγνώριση, καθώς έγινε η γηραιότερη ζωντανή κότα στον κόσμο, σε ηλικία 20 ετών, που αποτελεί το ρεκόρ Γκίνες

Είχε αναθρέψει την Πίνατ από ένα αυγό και ήταν συντετριμμένη παρά το γεγονός πως είχε ζήσει μια εξαιρετικά μεγάλη ζωή για κότα.

«Έχω πολλά χρόνια αναμνήσεων μαζί της και είμαι τόσο χαρούμενη γι’ αυτό, καθώς και για το γεγονός ότι άγγιξε τόσους πολλούς ανθρώπους με την επιβίωση και το πνεύμα της μέσω του μικρού μου βιβλίου ‘Το κορίτσι μου, η Πίντ κι εγώ’».

Γεννημένη την άνοιξη του 2002, η Πίταντ ήταν κοτόπουλο ράτσας μπάνταμ, συγκεκριμένα μίξη βελγικού d’Uccle/Νάνκιν.

Η διατροφή που αύξησε τη διάρκεια ζωής της

Ανατράφηκε από τη γέννησή της από τη Ντάργουιν, μία συνταξιούχο βιβλιοθηκάριο. Μάλιστα η Ντάργουιν για να διασφαλίσει ότι η Πίνατ θα ζήσει μια μακρά και υγιή ζωή της παρείχε άφθονη άσκηση και θρεπτική διατροφή.

Το γιαούρτι της Πίνατ αναμειγνύονταν με θρυμματισμένα δισκία βιταμίνης D και της δίνονταν φρέσκα φρούτα και λαχανικά ως λιχουδιές. Όλα αυτά τη βοήθησαν να διατηρήσει καλή υγεία.

Είχε μπει στο βιβλίο Γκίνες

Η Πίνατ μάλιστα κέρδισε πρόσφατα παγκόσμια αναγνώριση, καθώς έγινε η γηραιότερη ζωντανή κότα στον κόσμο, σε ηλικία 20 ετών, που αποτελεί το ρεκόρ Γκίνες. Από τότε, η Ντάργουιν αφιέρωσε τη ζωή της στο να μοιράζεται την ιστορία της μέσω συνεντεύξεων σε εφημερίδες, τηλεοπτικές εμφανίσεις, ραδιοφωνικά προγράμματα και podcasts.

@guinnessworldrecords Oldest living chicken 🐔 Peanut – 20 years 304 days 🇺🇸 #chicken #pets #bantam #guinnessworldrecords ♬ original sound – Guinness World Records

Η Πίνατ ήταν ένα φιλικό πουλί που της άρεσε να την κρατάνε αγκαλιά και να κάθεται στον ώμο. Επίσης, ανταποκρινόταν πάντα όταν την καλούσαν με το όνομά της.

Η Πίνατ κάθεται στον ώμο της Μάρσι Πάρκερ Ντάργουιν (Πηγή: Ρεκόρ Γκίνες)

Είχε επίσης την τάση να τσιμπάει το αυτί της Ντάργουιν κάτι που η ίδια θα θυμάται πάντα.

Η Ντάργουιν είπε ότι έχει λάβει μηνύματα παρηγοριάς από παντού και αυτό την ικανοποίησε, γνωρίζοντας ότι υπάρχουν τόσοι πολλοί καλοί άνθρωποι στον κόσμο.

«Έχω ακούσει αρκετά κακά σχόλια στο διαδίκτυο και αυτή την εβδομάδα, οπότε, φυσικά, είναι καταθλιπτικό να συνειδητοποιείς ότι υπάρχουν και πολλοί αναίσθητοι», πρόσθεσε. «Αλλά όπως θα έκανε η Πίνατ, επιλέγω να σταθώ στην ελπίδα στον κόσμο», κατέληξε.

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν έχει τελειώσει τίποτα, έχει γίνει η μισή δουλειά»

Απόλυτα ψύχραιμος ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μετά τον θρίαμβο του Ολυμπιακού επί της Άστον Βίλα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024