Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
To «έτσουξαν» στη Βουλή των Λόρδων - Πόσες σαμπάνιες παρήγγειλαν

To «έτσουξαν» στη Βουλή των Λόρδων – Πόσες σαμπάνιες παρήγγειλαν

Μετά την δημοσίευση των δεδομένων για τις δαπάνες της Βουλής των Λόρδων, κάποια κόμματα τους κατηγόρησαν ότι ζουν εκτός πραγματικότητας

Σφοδρή κριτική άσκησε το Εθνικό κόμμα της Σκωτίας στην Βουλή των Λόρδων μετά την απόκτηση στοιχείων που αποδεικνύουν ότι αγοράστηκαν χιλιάδες μπουκάλια σαμπάνιας, η αξία των οποίων ξεπερνά τις 90.000 λίρες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του Guardian, τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα έπειτα από σχετικό αίτημα έδειξαν ότι, κατά τη διάρκεια του έτους, αγοράστηκαν 1.589 μπουκάλια σαμπάνιας με συνολικό κόστος 88.987 λίρες – περίπου 56 λίρες το καθένα. Το κόστος είναι ελαφρώς αυξημένο σε σχέση με το σύνολο του 2022, όταν πωλήθηκαν 1.580 φιάλες με κόστος 85.462 λίρες.

Τι ανέφερε εκπρόσωπος του SNP

«Ένα κοινοβούλιο στο οποίο μη εκλεγμένοι Λόρδοι πίνουν σαμπάνια και εισπράττουν 342 λίρες την ημέρα μόνο και μόνο επειδή εμφανίζονται, δεν είναι ένα κοινοβούλιο κατάλληλο να εκπροσωπεί σωστά τον λαό», δήλωσε ο Τόμι Σέπαρντ, βουλευτής του SNP στο Ανατολικό Εδιμβούργο.

«Οι ψηφοφόροι θα ανατριχιάσουν όταν ακούσουν ότι, ενώ εκείνοι αγωνίζονταν να ισορροπήσουν τα οικονομικά των νοικοκυριών και να πληρώσουν για τα βασικά, όπως τα ψώνια και την ενέργεια, οι μη εκλεγμένοι Λόρδοι έπιναν σαμπάνια», πρόσθεσε ο Sheppard.

Σαμπάνια αξίας 90.000 λιρών έπιναν οι Λόρδοι

Η αίθουσα της Βουλής των Λόρδων

«Το περασμένο έτος καθορίστηκε από την κρίση του κόστους ζωής στο Westminster, η οποία είδε το βιοτικό επίπεδο να πέφτει κατακόρυφα και αμέτρητα περισσότερα νοικοκυριά να ωθούνται στη φτώχεια και την ανέχεια – μια πραγματικότητα ξένη προς τους Λόρδους και τον πολυτελή τρόπο ζωής τους».

Υπενθυμίζεται ότι το Εθνικό Κόμμα της Σκωτίας (SNP) δεν έχει εκπροσώπους στη Βουλή των Λόρδων λόγω της αντίθεσής που έχει εκφράζει στο μη εκλεγμένο δεύτερο νομοθετικό σώμα.

«Δεν πληρώνονται από τον φορολογούμενο»

Εκπρόσωπος της Βουλής των Λόρδων δήλωσε ότι όλο το αλκοόλ, συμπεριλαμβανομένης της σαμπάνιας, που πωλείται στη Βουλή των Λόρδων πωλείται με κέρδος.

«Το μεγαλύτερο μέρος της σαμπάνιας που πωλείται από τη Βουλή των Λόρδων αγοράζεται από τους επισκέπτες στο κατάστημα δώρων και καταναλώνεται μακριά από το κοινοβούλιο από μέλη του κοινού, ή πωλείται σε εκδηλώσεις δεξιώσεων σε οργανισμούς ή άτομα που φιλοξενούν την εκδήλωση στη Βουλή των Λόρδων», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος. «Δεν πληρώνεται από τον φορολογούμενο.»

Sports in

Άιρτον Σένα: Τριάντα χρόνια χωρίς τον θρύλο

Έχουν περάσει τρεις δεκαετίες από τότε που ο «θεός» των γκραν πρι μετακόμισε σε άλλες πίστες, αφού φρόντισε να φτιάξει τις επίγειες...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024