Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λίβερπουλ – Νιούκαστλ 4-2: Ποδαρικό με τεσσάρα!

Λίβερπουλ – Νιούκαστλ 4-2: Ποδαρικό με τεσσάρα!

Η Λίβερπουλ επικράτησε με 4-2 της Νιούκαστλ και βρίσκεται στην κορυφή της Premier League. Στο +3 από τη δεύτερη Αστον Βίλα, στο +5 από την τρίτη Μάντσεστερ Σίτι.

Ιδανικό ποδαρικό στο 2024 έκανε η Λίβερπουλ που επικράτησε με 4-2 της Νιούκαστλ στο «Anfield» για την 20η αγωνιστική της Premier League και έπιασε κορυφή με +3 από τη δεύτερη Άστον Βίλα.

«Τρελό» ματς, με τους «reds» να κυριαρχούν, τους φιλοξενούμενους να μην τα παρατούν, αλλά την ομάδα του Κλοπ να χαμογελάει στο φινάλε.

Η Λίβερπουλ ήταν απόλυτα κυρίαρχη από το ξεκίνημα του ματς χάνοντας διαρκώς ευκαιρίες. Στο 12′ ο Ντουμπράβκα έσωσε σε προσπάθεια του Νούνιες και στο 18′ ο Ντίας σκόραρε, αλλά το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ του Νούνιες νωρίτερα στη φάση. Με τη συμπλήρωση 20 λεπτών ο Ντίας κέρδισε πέναλτι από τον Μπότμαν, αλλά ο Ντουμπράβκα νίκησε τον Σαλάχ από την άσπρη βούλα και κράτησε το μηδέν.

Ο τερματοφύλακας της Νιούκαστλ νίκησε και τον Νούνιες στο 36′ και δευτερόλεπτα αργότερα η ομάδα του σκόραρε, με το γκολ να ακυρώνεται επίσης για οφσάιντ. Το τρομερό σουτ του Άρνολντ στο 39′ σταμάτησε στο δοκάρι και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς γκολ παρά τον εξαιρετικό ρυθμό και τις πολλές ευκαιρίες της Λίβερπουλ.

Τα γκολ έπεσαν τελικά βροχή στο δεύτερο μέρος. Από γύρισμα του Νούνιες στο 49′ ο Σαλάχ έκανε το 1-0 σε κενό τέρμα, αλλά δεν χάρηκε για πολύ καθώς πέντε λεπτά μετά ο Ίσακ έκανε το 1-1 από κάθετη του Γκόρντον. Ενδιάμεσα ο Ντουμπράβκα είχε προλάβει να κάνει ακόμη δύο πολύ σπουδαίες επεμβάσεις σε προσπάθειες του Νούνιες.

Το 2-1 ήρθε τελικά στο 74′ όταν μετά από όμορφη ομαδική προσπάθεια, ο Ζότα γύρισε στον Τζόουνς κι εκείνος από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Από σέντρα του Σαλάχ και κεφαλιά του Γκάκπο η Λίβερπουλ έκανε το 3-1 στο 78′ και όλοι πίστεψαν πως το ματς είχε τελειώσει, αλλά και πάλι η Νιούκαστλ βρήκε τρόπο να σκοράρει.

Από κόρνερ του Γκόρντον στο 81′, ο Μπότμαν με κεφαλιά μείωσε σε 3-2, αλλά στο 86′ ο Σαλάχ διαμόρφωσε το τελικό 4-2 με εκτέλεση πέναλτι βάζοντας οριστικό τέλος στο ματς.

Οι συνθέσεις:

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Φαν Ντάικ, Γκόμες, Άρνολντ, Έντο (75′ ΜακΆλιστερ), Κονατέ, Σομποσλάι (64’ Χράφενμπερχ), Τζόουνς, Σαλάχ, Ντίαζ (64’ Ζότα), Νούνιες (64’ Χάκπο).

ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ: Ντουμπράβκα, Λιβραμέντο, Σερ, Μπότμαν, Μπερν (82’ Λασέλς), Γκιμαράες, Λόνγκσταφ, Μάιλι (54’ Αλμιρόν), Γκόρντον, Ζοέλιντον (82’ Χολ), Ισάκ

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024