Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Νέοι 18 - 30 θα συμμετέχουν σε μια ευρωπαϊκή συνέλευση Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών

Νέοι 18 – 30 θα συμμετέχουν σε μια ευρωπαϊκή συνέλευση Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών

Σε εξέλιξη ευρωπαϊκό πρόγραμμα με σκοπό την ενθάρρυνση της συμμετοχής των νέων στα τοπικά και περιφερειακά δρώμενα.

Η πρωτοβουλία «Rejuvenating Politics» ξεκίνησε από το Κογκρέσο Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης το 2014 ως μέρος της δέσμευσής του για την προώθηση της συμμετοχής των νέων στη δημόσια ζωή και στη διαδικασία λήψης αποφάσεων σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο.

Το έργο youth delegates αποτελεί μέρος αυτής της πρωτοβουλίας. Δίνει στους νέους, από τα 46 κράτη – μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης, μια μοναδική ευκαιρία να καθίσουν (χωρίς δικαίωμα ψήφου) σε μια ευρωπαϊκή συνέλευση δίπλα σε τοπικούς και περιφερειακούς εκλεγμένους εκπροσώπους. Μπορούν να κάνουν τη φωνή τους να ακουστεί, να είναι μέρος μιας διαφορετικής ομάδας νεαρών ακτιβιστών, να οικοδομήσουν ένα δίκτυο και να έχουν αντίκτυπο, προωθώντας τη συζήτηση από τη σκοπιά της νεολαίας.

«Ανανέωση της Πολιτικής»

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Ανανέωση της Πολιτικής», το Κογκρέσο Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης καλεί τους νέους από τα κράτη μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης, ηλικίας μεταξύ 18 και 30 ετών προκειμένου:

  • Να λάβουν ενεργό μέρος, ως εκπρόσωποι της νεολαίας, στην 46η (26-28 Μαρτίου 2024) και 47η (15- 17 Οκτωβρίου 2024) συνεδρίαση του Κογκρέσου στο Στρασβούργο της Γαλλίας.
  • Να αναπτύξουν το δικό τους έργο βάσης στην πατρίδα τους (υπό την αιγίδα του Κογκρέσου).

Οι αιτήσεις πρέπει να αποσταλούν στο Κογκρέσο των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών, χρησιμοποιώντας την ηλεκτρονική φόρμα έως τις 7 Ιανουαρίου 2024 το αργότερο. Οι επιλεγμένοι εκπρόσωποι νέων πρέπει να δεσμευτούν ότι θα λάβουν μέρος και στις δύο συνόδους του Κογκρέσου το 2024. Όλοι οι υποψήφιοι θα ενημερωθούν για τα αποτελέσματα της διαδικασίας επιλογής έως τις 9 Φεβρουαρίου 2024 το αργότερο.

*πηγή δελτίο διεθνών και ευρωπαϊκών θεμάτων & αναπτυξιακού σχεδιασμού της τοπικής αυτοδιοίκησης

Sports in

LIVE: Φενέρμπαχτσε – Μονακό

LIVE: Φενέρμπαχτσε – Μονακό. Παρακολουθήστε live στις 20:45 την εξέλιξη της αναμέτρησης Φενέρμπαχτσε – Μονακό για το Game 4 των play offs της Euroleague. Τηλεοπτικά από Novasports 4HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024