Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρομποτικό ταξί ετοιμάζει η Rimac

Ρομποτικό ταξί ετοιμάζει η Rimac

Νέο άνοιγμα της κροατικής φίρμας σε μια κατηγορία πιο «μαζικών» οχημάτων με έντονο το στοιχείο της αυτόνομης οδήγησης

Hκροατική φίρμα του πανίσχυρου ηλεκτροκίνητου hypercar Nevera, γνωστή επίσης –πλέον- ως η μητρική της Bugatti αποφάσισε να επεκτείνει το φάσμα των δραστηριοτήτων της και πέραν των υπεραυτοκινήτων, σε πιο μαζικές κατηγορίες, ανακοινώνοντας το Project 3 Mobility.

Σύμφωνα με τις συστάσεις αυτό έγκειται στην εξέλιξη και παραγωγή ενός πλήρως αυτόνομου αυτοκινήτου, σχεδιασμένο υπό το σκεπτικό να επανδρώσει στόλους υπηρεσιών κινητικότητας το οποίο θα παρουσιάσει ως λειτουργικό πρωτότυπο ήδη από φέτος με την προοπτική να παράγεται από το 2026 σε ευρεία κλίμακα.

Αν και προς το παρόν δεν έχουν δοθεί περαιτέρω διευκρινίσεις σε σχέση με το project, υπάρχουν πληροφορίες ότι το ρομποτικό ταξί θα εξελιχθεί με την συμβολή της KIA. Σε ό,τι αφορά τις προθέσεις της Rimac όπως σημείωσε ο επικεφαλής της φίρμας: «θέλουμε να αλλάξουμε τον τρόπο που ζουν οι άνθρωποι και βιώνουν τις μετακινήσεις τους, προσφέροντας ένα προσιτό, φιλικό προς το περιβάλλον μέσο δημόσιας μετακίνησης».

Αυτό που είναι επίσης είναι σαφές είναι ότι η Rimac θα επιδιώξει το νέο της τετράτροχο δημιούργημα θα μπορεί να κινηθεί, πλήρως αυτόνομα, χωρίς την συνδρομή οδηγού ενώ η κροατική φίρμα εκτός από το τετράτροχο αυτό καθ΄αυτό, σχεδιάζει ένα πλήρες πλάνο υποστήριξής του με σημεία φόρτισης καθώς και χώρους στάθμευσης, σημειώνοντας ότι θα πρόκειται μεν για ένα αυτοκίνητο αλλά «πολύ διαφορετικού τύπου» δε.

Αξίζει να συγκρατήσουμε επίσης ότι το Project 3 θα λειτουργήσει με όρους αυτόνομης φίρμας η οποία θα προστεθεί στο portfolio της Rimac, έχοντας μια σαφώς ξεχωριστή εταιρική οντότητα από τις Bugatti και Rimac.

Sports in

Ο Μότα γράφει ιστορία με την Μπολόνια

Οι «ροσομπλού» θα παίξουν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από 22 χρόνια και κάνουν... όνειρα ακόμα και για συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024