Ρομποτικό ταξί ετοιμάζει η Rimac
Νέο άνοιγμα της κροατικής φίρμας σε μια κατηγορία πιο «μαζικών» οχημάτων με έντονο το στοιχείο της αυτόνομης οδήγησης
Hκροατική φίρμα του πανίσχυρου ηλεκτροκίνητου hypercar Nevera, γνωστή επίσης –πλέον- ως η μητρική της Bugatti αποφάσισε να επεκτείνει το φάσμα των δραστηριοτήτων της και πέραν των υπεραυτοκινήτων, σε πιο μαζικές κατηγορίες, ανακοινώνοντας το Project 3 Mobility.
Σύμφωνα με τις συστάσεις αυτό έγκειται στην εξέλιξη και παραγωγή ενός πλήρως αυτόνομου αυτοκινήτου, σχεδιασμένο υπό το σκεπτικό να επανδρώσει στόλους υπηρεσιών κινητικότητας το οποίο θα παρουσιάσει ως λειτουργικό πρωτότυπο ήδη από φέτος με την προοπτική να παράγεται από το 2026 σε ευρεία κλίμακα.
Αν και προς το παρόν δεν έχουν δοθεί περαιτέρω διευκρινίσεις σε σχέση με το project, υπάρχουν πληροφορίες ότι το ρομποτικό ταξί θα εξελιχθεί με την συμβολή της KIA. Σε ό,τι αφορά τις προθέσεις της Rimac όπως σημείωσε ο επικεφαλής της φίρμας: «θέλουμε να αλλάξουμε τον τρόπο που ζουν οι άνθρωποι και βιώνουν τις μετακινήσεις τους, προσφέροντας ένα προσιτό, φιλικό προς το περιβάλλον μέσο δημόσιας μετακίνησης».
Αυτό που είναι επίσης είναι σαφές είναι ότι η Rimac θα επιδιώξει το νέο της τετράτροχο δημιούργημα θα μπορεί να κινηθεί, πλήρως αυτόνομα, χωρίς την συνδρομή οδηγού ενώ η κροατική φίρμα εκτός από το τετράτροχο αυτό καθ΄αυτό, σχεδιάζει ένα πλήρες πλάνο υποστήριξής του με σημεία φόρτισης καθώς και χώρους στάθμευσης, σημειώνοντας ότι θα πρόκειται μεν για ένα αυτοκίνητο αλλά «πολύ διαφορετικού τύπου» δε.
Αξίζει να συγκρατήσουμε επίσης ότι το Project 3 θα λειτουργήσει με όρους αυτόνομης φίρμας η οποία θα προστεθεί στο portfolio της Rimac, έχοντας μια σαφώς ξεχωριστή εταιρική οντότητα από τις Bugatti και Rimac.
- ΛΔ Κονγκό: 3.200 κρούσματα του Εμπολα, συμπεριλαμβανομένων 1.405 θανατηφόρων
- Γερμανία: Ο υπουργός Μεταφορών ζητά την απόλυσή του κάνοντας λόγο για «αναξιοπρεπή κατάσταση»
- Ουκρανία: «Χτυπήθηκαν λιμάνια και πλοία» από τις ρωσικές δυνάμεις ενώ βυθίστηκε το Golden Leo
- Βιετνάμ: 17 ναυτικοί αγνοούνται έπειτα από ναυάγιο φορτηγού στη Νότια Σινική Θάλασσα
- Πετρέλαιο: Πτώση των τιμών κατά 5% και πλέον εξαιτίας ελπίδων για συμφωνία ΗΠΑ – Ιράν
- Στενά του Ορμούζ: Αυτός είναι ο άνθρωπος που έπεισε τον Τραμπ να μην τα βομβαρδίσει άλλο
- Σούπερ Ελ Νίνιο: Δυσοίωνες προβλέψεις για την Αφρική – Οικονομική ζημιά ύψους 10-20 δισ. δολαρίων
- Πώς οι επιχειρηματίες έμαθαν να ζουν με τον πληθωρισμό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/hamid-khaleghi-bNWXW7ZvYGo-unsplash-1-315x220.jpg)






![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-230x130.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442